Vrees voor strakke sportkleding? Nergens voor nodig!

Vrees voor strakke sportkleding? Nergens voor nodig!

De sportscholen zijn weer open, en voor velen is dit het moment om de coronakilo’s er weer af te krijgen. Sowieso is sporten goed voor je gezondheid, of je nu zwemt, wandelt of aan krachttraining doet.

Oefeningen

De weersvoorspellingen zijn slecht voor dit Pinksterweekend, dus dit is een perfect moment om weer te beginnen met binnensport. Ik geloof dat ik een van de weinigen ben die juist in coronatijd meer is gaan bewegen. Buitensporten blijk ik veel leuker te vinden dan binnensporten. Je weet pas wat bij je past als je het geprobeerd hebt natuurlijk. Maar juist na je vijftigste wordt sporten steeds belangrijker als je gezond oud wil worden.

Vrees voor strakke sportkleding? Nergens voor nodig!

Kies de sport die bij je past en probeer die het liefst drie keer in de week te doen. Of het nu wandelen, fietsen of HIIT training in de sportschool is. Het gevoel om in mijn eigen gezondheid te investeren, maakt mij al vrolijk.

Wat trek je aan tijdens het sporten?

Goede sportschoenen en een stevige sport-BH zijn natuurlijk het allerbelangrijkste. Maar als je een beetje van jezelf houdt, schaf dan ook een goede sportoutfit aan. Ik heb jarenlang in een katoenen T-shirt en een legging gesport en vond al die strakke sportpakjes maar overdreven. Achteraf vind ik het jammer dat niemand mij heeft verteld dat sportkleding zoveel fijner sport.

Elastisch

Het grote voordeel van sportkleding is namelijk dat het een veel betere vocht- en temperatuurregeling heeft. Het zit veel comfortabeler en de grote transpiratieplekken in je shirt zijn verleden tijd. Daarbij zijn sportkleren vaak strak en elastisch zodat alles goed op z’n plek blijft zitten. Zodat je niet ineens in je blote buik sport als je een buk-oefening moet doen waarbij je T-shirt over je hoofd valt.

Strakke outfit na je 50ste?

Koop je nieuwe sportkleding, kijk dan in de spiegel of de kleding goed op z’n plek blijft zitten tijdens het bewegen. Wil je voor het oog er ook goed uit zien, koop dan sportkleding met ‘shaping’ effect. Je benen, buik en borsten zien er dan net wat mooier uit. Nu ik tegenwoordig buiten sport vind ik dat wel fijn. Dus of je nu 25 of 85 jaar bent investeer in mooi aansluitende sportkleding en geniet ervan: een buikje krijgen we allemaal als we ouder worden.

Laatste tip: was je sportkleding direct na het sporten, zo blijven je sportkleren langer goed en blijft het mooi elastisch.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Anita Willemars

Anita Willemars

Chef mode, beauty, lifestyle & reizen

Chef mode, beauty, lifestyle & reizen Anita Willemars (60) is verantwoordelijk voor alle lifestylepagina's Nouveau. Voor Nouveau test zij persoonlijk alle nieuwe fashion- en lifestyletrends uit (en stelt zich daarbij soms ook de gewetensvraag: kan dit nog wel na je veertigste?). Volg haar op instagram voor alle tips & tricks op mode en lifestyle gebied.