• Mode

Van klassieke 'trench' tot koele kimono: Anita showt alle jassentrends van dit voorjaar

Van klassieke 'trench' tot koele kimono: Anita showt alle jassentrends van dit voorjaar

Een zomerjas is een lastig item. Met een beetje geluk draag je 'm nauwelijks, want je hoopt op een mooie warme zomer en dan is het zonde om een dure jas te kopen. Of je draagt je zomerjas bijna elke dag, maar dan is het dus een 'slecht weer zomer'... en van dat idee word ik chagerijnig.

Mijn advies: 'Koop gewoon meerdere jassen'Dus ik ben erg blij met de nieuwe trend dat de zomerjas een onderdeel van je garderobe wordt, waarmee je kunt mixen en matchen met je nieuwe aankoop. De nieuwe jas kan zowel binnen als buiten gedragen worden, vergelijk het met een vest of colbert.

Bekijk ook: Modevlogger Anita wil weten wat de juwelen- en horloge-etiquetten zijn

Doe maar strakEen bomberjack - wel graag een beetje strak zittend - is dit seizoen dus ook een binnenjasje. Een langere jas kun je vergelijken met een lang vest en daarom gewoon aantrekken op het werk. Uitzonderingen blijven natuurlijk de regenjas (geen prettig materiaal) en de traditionele trenchcoat.

Jassen trends:

  1. het bomberjack, en dan het liefst in een pasteltint
  2. het verlengde colbert, een beetje tussen colbert en jas in
  3. de felle-kleuren-jas
  4. de klassieke trenchcoat, maar wel met pantervoering
  5. de kimono jas, met oosterse prints
  6. het oversized legerjasje, met vrolijke badges
Anita Willemars

Anita Willemars

Chef mode, beauty, lifestyle & reizen

Chef mode, beauty, lifestyle & reizen Anita Willemars (60) is verantwoordelijk voor alle lifestylepagina's Nouveau. Voor Nouveau test zij persoonlijk alle nieuwe fashion- en lifestyletrends uit (en stelt zich daarbij soms ook de gewetensvraag: kan dit nog wel na je veertigste?). Volg haar op instagram voor alle tips & tricks op mode en lifestyle gebied.