• Beauty

Omdat het heel fijn is om tijdens je vakantie een tas te kopen

Omdat het heel fijn is om tijdens je vakantie een tas te kopen

Misschien is een tas wel het belangrijkste onderdeel van je outfit. Klinkt raar, maar je persoonlijkheid en je smaak, ja zelfs je status, komen tot uiting in je tas. Ben je het designertype, een wildebras of juist een keurig gestructureerd persoon? Je tas laat het zien. De aanschaf is dan ook een ervaring op zich. Koop je er een tijdens je vakantie, dan heb je er meteen een heel bruikbaar souvenir bij.

Waar moet je op letten?

1. BudgetOoit was ik zó in de ban van een echte Chanel die ik op een gegeven moment ook daadwerkelijk gekocht heb. Een rib uit mijn lijf, maar de beleving was fantastisch in de winkel van Chanel aan Rue de Cambon in Parijs. Achteraf had ik beter een zonnebril kunnen kopen. Elke keer als ik de tas draag, denk ik heel even aan dat leuke moment, maar daarna direct aan het enorme bedrag. Je hebt tassen in alle mogelijk prijsklassen. Het beste is om vooraf een eindbedrag in je hoofd te hebben, en daar niet vanaf te wijken.

2. DesignertasGa je voor een designertas? Denk dan goed na. Het is verleidelijk om een heel hippe tas te kopen, succes verzekerd, maar na een jaar of wat is de tas behoorlijk gedateerd. Het handigste is toch een wat neutraler exemplaar, en dat hoeft helemaal niet zwart of bruin te zijn. Denk ook eens aan zachtroze, donkerrood of diepgroen, kleuren die altijd mooi zullen blijven.

3 Klassiek of hip?Een tas voor het leven mag natuurlijk wat duurder zijn. Wissel je tassen af. Zo kun je makkelijker de tas bij je outfit kiezen, en kun je ook duurdere en goedkopere tassen met elkaar afwisselen. Een dure designertas gaat op deze manier veel langer mee, en je bent up-to-date met een hippe goedkopere tas.

4. De tas die bij je pastEr zijn prachtige tassen voor een paar honderd euro. Ga  daarom eerst goed rondkijken en check op smaak en budget. Juist het middensegment heeft supermooie tassen, denk aan Michael Kors, Ted Baker en Furla.

5. FashionNatuurlijk is Gucci dé naam voor de tas op dit moment.  Heb je geen duizenden euro’s over voor een tas? Kijk dan bij grote ketens als Zara, &OtherStories of Cos, gegarandeerd zit daar een betaalbaar en hip exemplaar tussen.

Tip!Ga je voor een ‘echte’ designertas, weet dan dat je je tas ook weer goed kunt verkopen. Er is een levendige handel in vintage en tweedehands tassen. En dure merken als Chanel, Gucci, Louis Vuitton zullen altijd hun waarde blijven houden. De tas waarmee ik op de foto sta is van Bulgari (BVLGARI), en net nieuw in de winkel. Ik ben er behoorlijk verliefd op. Juist door de verschillende kleuren leer is het een tas die bijna overal bij past.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Anita Willemars

Anita Willemars

Chef mode, beauty, lifestyle & reizen

Chef mode, beauty, lifestyle & reizen Anita Willemars (60) is verantwoordelijk voor alle lifestylepagina's Nouveau. Voor Nouveau test zij persoonlijk alle nieuwe fashion- en lifestyletrends uit (en stelt zich daarbij soms ook de gewetensvraag: kan dit nog wel na je veertigste?). Volg haar op instagram voor alle tips & tricks op mode en lifestyle gebied.