• Beauty

Modevlogger Anita wil weten wat de juwelen- en horloge-etiquetten zijn

Modevlogger Anita wil weten wat de juwelen- en horloge-etiquetten zijn

Wanneer draag je nu wel of geen horloge? En wanneer draag je een groot of juist een klein klokje?

Vorig jaar opende Salon d' Amsterdam de la Haute Horlogerie (SAHH), voor de negende maal haar deuren, in de historische diamantslijperij van Gassan Diamonds. Samen met Nouveau-hoofdredacteur Claudia Straatmans hebben we de mooiste en duurste nieuwe horloges mogen aanschouwen, onder meer van Cartier, Jaeger-LeCoultre, Piaget en Breitling.

Wanneer wel, wanneer niet?De prijzen variëren enorm, zo was er een horloge te bezichtigen van meer dan € 500.000! De trend gaat van groot terug naar kleiner. Kies je wel voor groot, zorg dan dat de kast kleiner is dan de breedte van je pols. Daarnaast hoor je een horloge altijd links te dragen. Wist je dat een horloge bij de dresscode cocktail wél gepast is, maar bij Black Tie juist absoluut niet?

Alles wat blinkt...Behalve horloges waren er ook prachtige juwelen te bewonderen. Debora, designer van Choices by DL, vertelt ons de nieuwste juwelentrends. Heb jij enig idee of het 'van nu' is om je de ring om je wijsvinger, of juist je pink te dragen?

Anita Willemars

Anita Willemars

Chef mode, beauty, lifestyle & reizen

Chef mode, beauty, lifestyle & reizen Anita Willemars (60) is verantwoordelijk voor alle lifestylepagina's Nouveau. Voor Nouveau test zij persoonlijk alle nieuwe fashion- en lifestyletrends uit (en stelt zich daarbij soms ook de gewetensvraag: kan dit nog wel na je veertigste?). Volg haar op instagram voor alle tips & tricks op mode en lifestyle gebied.