• Mode

Modevlogger Anita op de presentatie van antieke Indiase juwelen!

Modevlogger Anita op de presentatie van antieke Indiase juwelen!

Wist je dat alle grote 'echte' edelstenen allemaal uit India komen? Om een voorbeeld te noemen: de Koh-I-Noor (of of Kohinoor) - ooit de allergrootste diamant van de wereld en van onschatbare waarde - komt oorspronkelijk uit een mijn bij het Indiase dorp Kollur. Na vele oorlogen en bezettingen kwam het uiteindelijk in handen van koningin Victoria en sindsdien is het één van de Britse kroonjuwelen.

Vrouwen aan de top!Noëlle van Gelder runt samen met haar twee zussen het familiebedrijf Van Gelder Indian Jewellery, ooit opgezet door haar moeder. Een bedrijf bestaande alleen uit vrouwen, die regelmatig naar India reizen om daar met gerenommeerde Indiase families zaken te doen.

Hou het simpelDe antieke Indiase sieraden moet je natuurlijk gewoon mooi vinden. Qua styling matchen de sieraden goed met simpele kleding. Want juist dan gaat alle aandacht naar het juweel. Of doe het net als het Koningshuis: mix en match alle juwelen door elkaar, dus zowel oorbellen, ketting en een armband. Bekijk hieronder hoe modevlogger Anita het vond op de presentatie van antieke Indiase juwelen.

Anita Willemars

Anita Willemars

Chef mode, beauty, lifestyle & reizen

Chef mode, beauty, lifestyle & reizen Anita Willemars (60) is verantwoordelijk voor alle lifestylepagina's Nouveau. Voor Nouveau test zij persoonlijk alle nieuwe fashion- en lifestyletrends uit (en stelt zich daarbij soms ook de gewetensvraag: kan dit nog wel na je veertigste?). Volg haar op instagram voor alle tips & tricks op mode en lifestyle gebied.