Moderedacteur Anita over trendy groen en waarom dat zo opfrist als je 50+ bent

Anita Willemars groen

Nouveau’s moderedacteur Anita (check ook haar Instagram, zoveel leuke 50+ tips!) test de groene look, momenteel helemaal hot. Maar, hoe combineer je groen op een elegante manier?

Geen idee waarom ik nooit eerder groene kleding gedragen heb. Ik heb groen altijd met saai en braaf geassocieerd. Daarbij kom ik uit de tijd dat men zei ‘groen kost poen’, ofwel groene items verkopen niet.

-
© -

Nu zijn er natuurlijk vele kleuren groen, van limoengroen, tot olijfgroen en alle tinten ertussenin. Fris groen is op dit moment aan een niet te stuiten opmars bezig. Terecht merk ik nu, het is een kleur die bijna iedereen mooier maakt, juist als je 50+ bent.

Groen is de kleur van vernieuwing

Groen is rustgevend, ontspannend, en jeugdig. Het geeft een gevoel van hoop, gezondheid en zelfbeheersing. Juist als je ouder wordt geeft groen dus de juiste associaties.

-
© -

Zelfbeheerst en jeugdig klinken mij nu als muziek in de oren. Als 50+ vrouw heb ik daarbij juist de behoefte om op een positieve manier een beetje op te vallen. Met de kleur rood schreeuw je als het ware om aandacht, terwijl groen je vriendelijker laat overkomen.

Koninklijk groen

-
© Brunopress

Zowel Catherine, de prinses van Wales als onze eigen koningin Máxima dragen steeds meer groen. Ongetwijfeld omdat deze kleur ook staat voor een duurzame samenleving: de associaties zal hen goed staan.

Appeltjes groen

Fris felgroen is een modekleur die zich de laatste jaren al bewezen heeft en zeker nog een aantal jaar zal blijven. Nu zijn er zoveel kleuren groen, van geelgroen tot blauwgroen, dat het wel slim is om vooraf te kijken welke groentint je mooier maakt. In mijn geval zijn dat frisse kleuren groen, zoals limoengroen en appeltjes groen.

Zo combineer je groen

  • Ton sur ton, het voordeel van een hele look in één kleur is dat het rust geeft en je wat langer en dus slanker laat lijken.
  • Combineer groen met basiskleuren zoals beige, bruin, wit of zwart. Het groene item wordt dat de eyecatcher van je outfit.
  • Felle kleuren matchen uitstekend met groen, denk aan feloranje en knalroze.
  • Grappig genoeg passen bijna alle groentinten met elkaar, dus geelgroen combineert mooi met blauwgroen en gifgroen. 

Trendkleur voor voorjaar 2023

Groen wordt één van de grote modekleuren voor aankomende zomer. Mocht je in de uitverkoop nog iets groen zien, probeer het dan direct uit, of het iets voor je is.

Twijfels?

Begin met een klein groen item, of dit nu groene nagellak, een tas of een groene glanstop is. Je zult zien dat groen een positieve vibe heeft!

-
© Hier draag ik een groene trui van Samsoe & Samsoe en een broek met bloemenprint van Hunkøn
-
© En hier een groene broek van Zara gecombineerd met een auberginekleurig jasje van Uniqlo.

Dit zijn mijn groene favorieten van dit moment: 

-
© -

1 Groene wollen jas Samsoe Samose € 500

-
© -

2 Blouse met striksluiting Zara € 32,95

-
© -

3 Midi-jurk met ruffles Ba&sh via Bijenkorf € 212

-
© -

4 Double breasted blazer COS € 150

-
© -

5 Satijnen jurk met schoudervulling Samsoe Samsoe € 150

-
© -

6 Groene slingback Zara € 36

-
© -

7 Gebreide kabeltrui H&M € 39,99

-
© -

8 Groen gestreepte trui COS € 99

-
© -

9 High-waisted broek met steekzakken Reiss € 195

-
© -

10 Tas van gerecycled satijn Ganni € 250

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Anita Willemars

Anita Willemars

Chef mode, beauty, lifestyle & reizen

Chef mode, beauty, lifestyle & reizen Anita Willemars (60) is verantwoordelijk voor alle lifestylepagina's Nouveau. Voor Nouveau test zij persoonlijk alle nieuwe fashion- en lifestyletrends uit (en stelt zich daarbij soms ook de gewetensvraag: kan dit nog wel na je veertigste?). Volg haar op instagram voor alle tips & tricks op mode en lifestyle gebied.