• Beauty

Ken je deze kleuren nog?

Ken je deze kleuren nog?

Brique, petrol, taupe, mauve en burgundy!

De ‘seventies’ trend is dit seizoen groter dan ooit. Of het nu corduroy broeken of midi jurken zijn, het lijkt wel of alle kledingstukken een seventies look hebben gekregen. Ook de kleuren zijn geïnspireerd op dit tijdperk. Weet jij nog wat de kleur brique of petrol is, en weet je waar die namen ooit van zijn afgeleid?

De 100% wollen petrol kleurige jas die ik draag is van Portay Berlin via Peter Hahn Nederland € 298

1 Brique

De kleur van Franse baksteen. Al schijnt het woord ooit wel in Nederland bedacht te zijn. De Hollanders gebruikten het woord ‘bricke ‘om bakstenen omschrijven. Het is dus de kleur van (oude) bakstenen, oranjebruin.

Ken je deze kleuren nog?

 Midi lange imitatieleren jurk We11Done € 595

2 Petrol

Benzine (petrol) wordt gemaakt van koolwaterstoffen. De schittering die daarvan af komt, geeft een groenblauwe kleur, vandaar de naam Petrol. Verwar deze kleur niet met turquoise, dit is meer lichtblauw en afkomstig van het mineraal turkoois. Petrol is een warme groenblauwe kleur.

Ken je deze kleuren nog?

Imitatie leren rok Sandwich via Bijenkorf € 80

3 Burgundy

De letterlijke vertaling van dit woord is bourgogne, oftewel wijnrood. Nu heeft rode wijn veel verschillende schakeringen en al die tinten vallen onder deze kleur. Dus zowel donkerrood wat naar bruin neigt, als donkerrood wat naar paars neigt valt onder de naam burgundy.

Ken je deze kleuren nog?

Lang 100% cashmere wollen vest Laura Biagiotti Donna € 579,95

4 Taupe

De kleur taupe is ooit afgeleid van de vacht van de mol. Het is een grijsbruine kleur die vrij neutraal oogt. Doordat de kleur tussen bruin en grijs inzit is het een tint die heel goed te combineren is.

Ken je deze kleuren nog?

Alpaca sweater Mara Hoffman € 475

5 Mauve

De oorspronkelijke naam is mauveïne, een kleurstof die in 1856 ontdekt werd door een scheikundige. Het is een lichtpaarse kleur, maar het is geen lila, het is meer een combinatie van lila en beige, waardoor het een soort neutrale kleur met lichtpaarse gloed krijgt.

Ken je deze kleuren nog?

Grof gebreid wollen vest H&M € 59,95

Anita Willemars

Anita Willemars

Chef mode, beauty, lifestyle & reizen

Chef mode, beauty, lifestyle & reizen Anita Willemars (60) is verantwoordelijk voor alle lifestylepagina's Nouveau. Voor Nouveau test zij persoonlijk alle nieuwe fashion- en lifestyletrends uit (en stelt zich daarbij soms ook de gewetensvraag: kan dit nog wel na je veertigste?). Volg haar op instagram voor alle tips & tricks op mode en lifestyle gebied.