Een semi-transparante blouse als je 50+ bent: ja of nee?

Een semi-transparante blouse als je 50+ bent: ja of nee?

Transparante stoffen zijn ‘hot’ deze zomer: het geeft een mooi effect en ook diepte aan een outfit. Maar hoe draag je een transparant kledingstuk nu op een mooie manier en tot welke leeftijd kun je met een gerust hart dat transparante item aan?

M’n nieuwe blouse

Vol enthousiasme kwam ik thuis met mijn nieuwste aanwinst: een semi-transparante zwarte blouse met een soort goudkleurige stipjes erop. Zo’n blouse die je met een mooie beha eronder prima kunt dragen naar een feestje, bijvoorbeeld op een mooie zomeravond, en die met een jasje erover ideaal is om aan te trekken naar het werk. Een slimme koop dus leek mij, met een beetje mazzel kon ik hem zelfs met kerst aan. Maar man en kinderen waren in shock. Dit kon ik toch niet menen. Als ‘oude’ vrouw kon ik toch niet in mijn beha gaan lopen? 'Het kan echt niet mam', zei mijn jongste dochter verontwaardigd. Tja, ik hoef natuurlijk niet te luisteren, maar ik begon wel te twijfelen.  

Dus ben ik het gaan testen, benieuwd naar de reacties van de mensen om me heen. Ik probeerde drie combinaties uit:

Feestelijk

De eerste keer heb ik gewoon doorgezet en de blouse (met zwarte beha eronder) aangetrokken en gecombineerd met een zwarte broek. Niemand die er iets van zei, dus geen positieve maar ook geen negatieve reacties, ook al voelde ik mij toch niet helemaal op mijn gemak.

Zakelijk

Daarna heb ik de blouse (met zwarte beha) gecombineerd met een colbert. Doordat het jasje donker is, oogt de blouse ook donkerder en lijkt ‘ie minder transparant. Ik vind dus dat deze combi kan. Misschien niet naar kantoor, maar zeker wel naar een etentje of een afspraak in de stad.

Comfortabel

Ik geef het toe: met een zwart hemdje eronder voel ik mij het comfortabelst. Waarschijnlijk zal ik de blouse dus het meest op deze manier dragen.

Zo draag je transparante kleding dit seizoen:

1. Schaduw of zon

Breng anderen niet in verlegenheid met je transparante kleding, dus kijk kritisch in de spiegel voordat je naar buiten gaat. In de schaduw is een transparant kledingstuk namelijk veel minder doorschijnend dan in de zon of in fel licht. 

2. Houd het subtiel

Twijfel je over je transparante outfit dan is de regel: de erotische delen verbergen en de niet-erotische delen laten zien. Dus armen, rug en decolleté kunnen prima met een transparante stof; borsten, billen en buik lenen zich hier wat minder goed voor.

3. Sensueel is niet hetzelfde als ordinair

Een beetje spanning in je outfit is alleen maar leuk, maar er zijn grenzen. Bij een transparante blouse draag je een ‘dichte’ dus niet-doorschijnende beha. 

4. Huidkleurig ondergoed

Bij een kanten jurk kun je het beste een huidkleurige onderjurk of ondergoed dragen. Draag je een lange transparante rok, draag er dan een kort ‘fiets’ broekje of een kort stretchrokje onder.

P.S. Mijn blouse heeft kleine goudkleurige stipjes en komt van Claudia Sträter.

Kanten jurk H&M € 49,99

Een semi-transparante blouse als je 50+ bent: ja of nee?

Zwarte semi-transparante jurk Zara € 39,99

Een semi-transparante blouse als je 50+ bent: ja of nee?

Semi-transparante bloemenjurk met kuchen Ted Baker € 141

Een semi-transparante blouse als je 50+ bent: ja of nee?

Half-transparante blouse met een ingeweven patroon Samsoe & Samsoe € 79

Een semi-transparante blouse als je 50+ bent: ja of nee?

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.

Anita Willemars

Anita Willemars

Chef mode, beauty, lifestyle & reizen

Chef mode, beauty, lifestyle & reizen Anita Willemars (60) is verantwoordelijk voor alle lifestylepagina's Nouveau. Voor Nouveau test zij persoonlijk alle nieuwe fashion- en lifestyletrends uit (en stelt zich daarbij soms ook de gewetensvraag: kan dit nog wel na je veertigste?). Volg haar op instagram voor alle tips & tricks op mode en lifestyle gebied.