Dít zijn de beste jeans voor na je 50ste!

Dít zijn de beste jeans voor na je 50ste!

Nooit geweten dat je zoveel verschillende soorten jeans hebt. Het maakt het gek genoeg nóg moeilijker de perfecte jeans te vinden, maar met deze tips gaat het je lukken. Denim is één van de grote zomertrends en ik laat je 3 verschillende manieren zien om jeans dit seizoen met flair te dragen.

Stretch

Ik kom nog uit de tijd dat ik liggend op de grond een half natte jeans aantrok zodat ‘ie perfect om mijn benen zou gaan zitten. Stretch in een jeans is dus top, maar er zit ook een nadeel aan, je jeans kan ook snel een soort joggingbroek’ worden en dat wil je niet. Als je wat ouder bent, zoals ik en een buikje hebt, dan kan zo’n broek je buik ook accentueren. Zorg dus dat er niet te veel stretch in de broek zit, of draag corrigerend ondergoed.

De juiste kleuring

Dít zijn de beste jeans voor na je 50ste!

Van nature hou ik van donkere (ongewassen) jeanstinten. Ook al zijn er veel verschillende kleuringen van licht tot donker, ik zie vooral heel veel lichte bijna pastelkleurige jeanskleuren. Hoe lichter hoe hipper, lijkt wel. Maar mijn voorkeur gaat dus uit naar een donkere kleur denim.

Kontzakken

Zo’n zakje achterop je jeans kan je billen net een lift geven. Wil je meer accent op je achterwerk, kies voor dan voor grote zakken die iets naar buiten staan. Wil je geen accent op de billen, kies dan voor zakken die niet opvallen. Wil je, zoals ik, juist een liftend effect, kies dan voor zakken die iets hoger zitten.

Scheuren en rafels

Ik ben dol op scheuren en rafels in spijkerbroeken en ook al lijkt die trend over zijn hoogtepunt heen, ik vind het nog steeds leuk. Wel kies ik nu voor een iets beschaafdere versie: een jeans met een gerafelde onderkant in plaats van gaten boven de knie, bijvoorbeeld.

Sportief

Dít zijn de beste jeans voor na je 50ste!

Jeugdig kleren laten je jonger lijken, dus een sweater bij een jeans is hartikke van nu. Ik combineer deze look wel met sieraden zodat het geheel wat vrolijker en actueler wordt.

Zakelijk

Een jeans met een wit overhemd is een klassieker, ik heb bewust voor een zachtroze blouse gekozen omdat roze wat zachter maakt in het gezicht. Hoe verder je het overhemd open durft te knopen, hoe sexyier het lijkt. Daarbij maakt een diepe V-hals optisch ook slanker.

Feestelijk

Dít zijn de beste jeans voor na je 50ste!

Pailletten en glitters maken elke outfit feestelijk dus ook een jeans. Juist het contrast tussen een ‘gewassen en gedragen’ jeans en een elegant paillettencolbert geeft een heel feestelijk effect.

Hier nog even een filmpje waarin in het allemaal samenvat!

Anita Willemars

Anita Willemars

Chef mode, beauty, lifestyle & reizen

Chef mode, beauty, lifestyle & reizen Anita Willemars (60) is verantwoordelijk voor alle lifestylepagina's Nouveau. Voor Nouveau test zij persoonlijk alle nieuwe fashion- en lifestyletrends uit (en stelt zich daarbij soms ook de gewetensvraag: kan dit nog wel na je veertigste?). Volg haar op instagram voor alle tips & tricks op mode en lifestyle gebied.