Dít zijn de 5 brillentrends voor zomer 2020

Dít zijn de 5 brillentrends voor zomer 2020

Ga je voor een ‘statement’ bril, een seventies montuur of juist voor iets onopvallends?

Het heeft even geduurd, maar ik ben aan de bril! Dus ziehier mijn nieuwe look! Jarenlang heb ik met de gekste smoesjes dit moment uitgesteld. Ik vind het met een bril net als met grijs haar. Het is leuk en hip als je jong bent, maar 50+ en een bril, klinkt allesbehalve jong en hip. En toch heb ik bewust voor een bril gekozen en niet voor lenzen. Liever Iris Apfel dan Anna Wintour, zeg maar...

Dít zijn de 5 brillentrends voor zomer 2020

Je hebt brillen in alle soorten en maten. Ga je voor een nieuwe bril, laat dan je ogen meten bij een goede opticien, zeker als je net als ik wat ouder bent. Ik stond te kijken van alle specialistische apparatuur en het vakmanschap van de opticien.

Dít zijn de 5 brillentrends voor zomer 2020

De bril die ik draag is van Tom Ford by Nanawoodyandjohn

Dit zijn de trends in brillenland en dit geldt natuurlijk ook voor zonnebrillen

1 Vederlicht

De zware monturen van een paar jaar geleden hebben plaats gemaakt voor ragfijne modellen met dunne metalen randen of in kleurrijk acetaat. Allemaal vederlicht zodat het heel lekker draagt.

2 Diva

Brillen waar de Mediterrane invloed duidelijk zichtbaar is. Denk Italiaanse films uit de jaren zestig en zeventig, zoals met Sophia Loren. Grote brillen met een glamourlook.

3 Hexagon

Je hebt 'm vast al gespot, het ronde ‘ziekenfondsbrilletje' is weer populair. Nog hipper zijn de 6 en 8 hoekige vormen, de hexagon modellen, zeg maar.

4 Duurzaam

Merken als Neubau en ECO worden duurzaam geproduceerd van acetaat dat grotendeels uit plantaardige olie gemaakt wordt, of van gerecycled metaal. Steeds vaker wordt ook gebruik gemaakt van 3D technologie waardoor productie-afval gereduceerd wordt. Het Italiaanse MODO heeft bijvoorbeeld net zo’n 3D geproduceerde collectie uitgebracht.

5 Mood

Net zoals je vast meerdere jurken hebt, is het fijn om ook over meerdere brillen te kunnen beschikken. Je kan dan elke ochtend kijken welke bril het beste bij je outfit past. Al doe ik het precies andersom. Ik ben superblij met deze Seventies bril en heb op alle plekken waar ik een bril nodig denk te hebben een reserve bril liggen. Dus in de auto, bij de televisie, in m’n handtas en naast m’n bed.

En last but not least, shop lokaal bij de echte specialist!   

Anita Willemars

Anita Willemars

Chef mode, beauty, lifestyle & reizen

Chef mode, beauty, lifestyle & reizen Anita Willemars (60) is verantwoordelijk voor alle lifestylepagina's Nouveau. Voor Nouveau test zij persoonlijk alle nieuwe fashion- en lifestyletrends uit (en stelt zich daarbij soms ook de gewetensvraag: kan dit nog wel na je veertigste?). Volg haar op instagram voor alle tips & tricks op mode en lifestyle gebied.