'De beige blazer is dit seizoen een must-have voor elke 50+ vrouw!'

Anita Willemars

Mode is een ongrijpbaar fenomeen. Parijs kan van alles bedenken, maar soms hangt er iets anders in de lucht dat vrouwen massaal omarmen. Zoals nu: de ruime beige blazer. Nouveau's moderedacteur Anita legt uit waarom ie a) niet saai is en b) hoe je 'm sassy draagt.

Ineens duikt ‘ie overal op, deze beige oversized blazer! Op de catwalk, bij celebs en op ‘fashionable’ bijeenkomsten zoals de modeweek in Kopenhagen. Het is écht het must-have fashion item voor 2023. Groot voordeel van deze blazer is dat hij perfect staat bij 50+ vrouwen!

Beige blazer
© Getty Images

Waar let je op bij aanschaf?

De beige blazer van dit moment is oversized, heeft schoudervullingen, een enkele rij knopen en valt over de heupen. Grote voordeel van deze blazer is dat hij wat meer vorm aan je lichaam geeft en verdoezelt wat je niet wil laten zien. Oftewel deze must-have blazer legt het accent op je schouders en verdoezelt wat je wellicht niet bevalt aan buik, billen en heupen. De kleur is echt met álles te combineren, van aardetinten tot neonkleuren.

Zo combineer je de beige blazer ageless

Sportief:

Combineer de blazer met blauwe jeans, een gestreept shirt en kleurrijke sneakers.

Zakelijk:

Een witte blouse en dezelfde kleur beige broek ligt voor de hand, maar kies liever voor een heldere pasteltint zoals een lichtgroene broek of een lichtblauwe blouse. Platte schoenen zijn hierbij het mooist.

Party:

Draag de blazer over een feestjurk (bijvoorbeeld met spaghettibandjes) heen, leg hem op je schouders en laat de mouwen wapperen, zo geeft de jas wel warmte en zie je toch de feestjurk.

Van cafe au lait tot cappuccino 

Beige is een kleur met vele variaties, kies dus vooral de nuance die mooi bij je huid staat. Heb je een koele ondertoon in je huid, dan zal een koel beige mooier staan. Heb je een warme ondertoon in je huid dan zal gelig beige je mooier staan.

Dit zijn de favoriete blazers van de redactie:

Anita Willemars
© Anita Willemars

Op de foto draag ik een blazer met glansmouwen van Frenken Fashion.

beige blazer
© .

1 Lichtbruine blazer met verbrede schouders Zara € 59,95

beige blazer
© .

2 Oversized blazer van wol Arket € 159,95

Beige blazer
© .

3 Blazer met klepzakken Selected Femme via Bijenkorf € 149,99

beige blazer
© .

4 Single breasted blazer &Other Stories € 149

Beige blazer
© .

5 Camelkleurige wollen blazer Beare Park € 840

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Anita Willemars

Anita Willemars

Chef mode, beauty, lifestyle & reizen

Chef mode, beauty, lifestyle & reizen Anita Willemars (60) is verantwoordelijk voor alle lifestylepagina's Nouveau. Voor Nouveau test zij persoonlijk alle nieuwe fashion- en lifestyletrends uit (en stelt zich daarbij soms ook de gewetensvraag: kan dit nog wel na je veertigste?). Volg haar op instagram voor alle tips & tricks op mode en lifestyle gebied.