• Beauty

Blote armen na je 50ste - ja of nee?

Door Anita Willemars
Blote armen na je 50ste - ja of nee?

Is het je wel eens opgevallen hoeveel vrouwen boven de vijftig mouwloze tops dragen? Denk aan onze eigen koningin Máxima, of aan Michelle Obama, maar ook bijvoorbeeld Brigitte Macron of Jane Fonda laten regelmatig hun armen zien. Het is echt absolute lariekoek dat je die niet mag showen boven je vijftigste. Dus of je nu dikke of dunne armen hebt, oud of jong bent, laat zien die blote armen! Zeker nu ze aan het einde van de zomer op hun allermooist zijn.

Blote armen na je 50ste - ja of nee?

1 Gladde oksels

Bij een mouwloze top zie je vaak ook een stukje van je bovenlijf. Het mooiste is dan als je oksels geschoren zijn. Ik was het een keertje vergeten en heb de hele avond krampachtig mijn armen tegen mijn lichaam proberen te houden.

2 Scrubben

Blote armen zijn het mooiste als ze glad zijn en glanzen; een milde scrub doet wonderen. De zomerse kleur blijft zitten, maar de dode huidcellen verdwijnen. Op een glanzende huid weerkaatst het licht ook mooier.

3 Smeren

Als je je armen dagelijks insmeert met bodylotion blijven ze zacht en glanzend en blijft de zomerse kleur bovendien langer zitten.

4 Foundation

Wist je dat er foundation is voor je lijf? Ik vind het de uitvinding van de eeuw. Als ik een feestje heb, smeer ik een beetje body foundation op mijn armen. Het werkt net zoals gewone foundation. Het plakt niet en geeft niet af, maar het verdoezelt wel oneffenheden én het geeft een mooie egale kleur op je armen.

5 Glitters

Ik kan niet meer zonder: bodylotions waar minuscule glitters inzitten. Nauwelijks te zien met het blote oog, behalve dan dat je huid een prachtige ‘golden glow’ krijgt, dankzij de gouden glitters die weerkaatsen in het licht.

6 Oefeningen

Alle beetjes helpen, dus oefeningen voor je armen óók. Als je maar niet de illusie hebt dat je weer jonge en strakke armen kunt krijgen. Maar dat hoeft ook helemaal niet! Opdrukken is bijvoorbeeld goed voor de armspieren! Begin gewoon tegen een muurtje, zet je handen op schouderhoogte, hou je lichaam recht en breng je neus naar de muur en weer terug. Probeer je voeten steeds verder weg te zetten en voilà: voor je het weet heb je meer definitie in je bovenarmen en dát staat prachtig bij een mouwloze top.

Anita Willemars

Anita Willemars

Chef mode, beauty, lifestyle & reizen

Chef mode, beauty, lifestyle & reizen Anita Willemars (60) is verantwoordelijk voor alle lifestylepagina's Nouveau. Voor Nouveau test zij persoonlijk alle nieuwe fashion- en lifestyletrends uit (en stelt zich daarbij soms ook de gewetensvraag: kan dit nog wel na je veertigste?). Volg haar op instagram voor alle tips & tricks op mode en lifestyle gebied.