Anita test: de nieuwe Mind Spa in Amsterdam!

Anita test: de nieuwe Mind Spa in Amsterdam!

Vanaf vandaag is de eerste Mind Spa ter wereld geopend. Het betreft een Spa voor je geestelijke welzijn en ik testte er de State of Art Brain massage voor je.

De Brain Spa zit in House of Rituals in Amsterdam en maakt deel uit van de Body & Mind Spa. Vorig zijn de winkel en het restaurant al opengegaan en vanaf nu is het hele pand op het Spui in Amsterdam in gebruik en het is dus echt een plek geworden waar je je kunt onderdompelen in het label.

De Body Spa is op zich al een aanrader. Behalve massages, gezichtsbehandelingen, manicure en pedicure behandelingen is er nu ook een bijzondere hammam, waar je een massage kunt boeken.

Anita test: de nieuwe Mind Spa in Amsterdam!

Op de bovenste verdieping zit de Mind Spa, ik was supernieuwsgierig, want wat doe in hemelsnaam je in een Mind Spa? Alleen al de mooie en rustgevende inrichting is een bezoekje waard, en dan heb ik het nog niet eens over het uitzicht! Op deze 4de verdieping heb je een prachtig zicht op de stad. De Mind Spa is bedoeld om je energie, gezondheid en algehele welzijn een boost te geven.

Anita test: de nieuwe Mind Spa in Amsterdam!

Samen met neurowetenschappers ontwikkelde Rituals zoals gezegd de eerste Mind Spa ter wereld. In deze unieke omgeving worden de meest effectieve, wetenschappelijk onderbouwde technieken voor geestelijke ontspanning toegepast. Het zit een beetje tussen je ‘persoonlijk welzijn’ en ‘die hard’ mediteren in.

Anita test: de nieuwe Mind Spa in Amsterdam!

Zo kun je bijvoorbeeld een ademhalingssessie boeken naar de methode van Wim Hof: de Breathing Bubble. Je zit dan in een grote ronde stoel met audio geluid zodat je je kunt afsluiten van de wereld, maar wel heerlijk naar buiten kunt kijken.

Ik koos de State of Art Brain massage

Heel eerlijk? Ik vond het nog best eng, want wat stond mij in hemelsnaam te wachten? Deze brain massage duurt 25 minuten en je kunt kiezen uit twee opties. De vitaliserende en opwekkende boost of een diepe ontspanning van lichaam en brein. Ik ging voor de laatste optie.

Anita test: de nieuwe Mind Spa in Amsterdam!

Je neemt plaats in een grote stoel waarover een kap geplaatst wordt. De stoel gaat omhoog zodat je heerlijk languit ligt. Je krijgt een koptelefoon op en dan begint het. Het lijkt wel of de muziek die door je oren binnen komt je hele lichaam masseert. Door specifieke frequenties en voelbare trillingen brengt de muziek je in meditatieve toestand.

Ik kan niet anders zeggen, het was een hele aangename ervaring. Ik was moe en chagrijnig (fietste al de hele dag door de regen), maar na deze sessie voelde ik mij veel rustiger en ontspannen. Ik viel niet in slaap en mijn gedachtes liepen op een aangename manier mee met de muziek.

Een andere unieke en innovatieve ervaring is het virtuele kampvuur. Kom samen rond dit fenomeen en zie hoe de vlammen reageren op de collectieve meditatieve staat van de groep.

Kortom, probeer het een keer, die Mind Spa – je weet niet wat je meemaakt.

Anita Willemars

Anita Willemars

Chef mode, beauty, lifestyle & reizen

Chef mode, beauty, lifestyle & reizen Anita Willemars (60) is verantwoordelijk voor alle lifestylepagina's Nouveau. Voor Nouveau test zij persoonlijk alle nieuwe fashion- en lifestyletrends uit (en stelt zich daarbij soms ook de gewetensvraag: kan dit nog wel na je veertigste?). Volg haar op instagram voor alle tips & tricks op mode en lifestyle gebied.