• Mode

Anita's dresscode bij tropische temperaturen

Anita's dresscode bij tropische temperaturen

Het belooft lekker warm te worden. Heerlijk. Maar wat trek je aan?  En kun je bijvoorbeeld met je strandjurkje en slippers naar kantoor?

Anita geeft 5 stylingtips voor warm weer:

1. Kies voor prints

Bij warm weer transpireer je sneller, een natuurlijk lichamelijk proces. De oksels zijn natuurlijk de eerste plek waar je transpireert, maar wat dacht je van een vochtige rug, bovenbenen of zelfs de buik? Kies daarom voor prints bij warm weer. Een eventuele transpiratie plek op je kleding is dan nauwelijks zichtbaar. Bijkomend voordeel is dat je jezelf ook direct prettiger voelt als je weet dat die vochtige plekken nauwelijks te zien zijn.

Anita's dresscode bij tropische temperaturen

2. Luchtige kleren

Misschien heb je de neiging om zo min mogelijk kleren aan te trekken als het erg warm is, maar dat is zeker niet de koelste variant. Juist wijde en luchtige kleren dragen veel prettiger. De wind komt door je kleren, waardoor je direct afkoelt. Daarbij: Op de plekken waar kleding is, kun je ook niet verbranden door de zon. Less is more gaat hier niet op.

3. Draag laagjes

Ook al is het bloedheet, aan het einde van de dag kan het weer zomaar omslaan. Of wat dacht je van de airconditioning, die op elke plek op een andere temperatuur staat ingesteld? Laagjes dragen is de oplossing. Te beginnen met een onderbroek met pijpjes, ideaal tegen het schuren van je bovenbenen en voor het geval je rok opwaait tijdens het fietsen. Als bovenste laag kies ik voor een dun jasje of dunne wollen trui (iets wat licht en makkelijk opvouwbaar is).

Anita's dresscode bij tropische temperaturen

Broekjes met pijp (in alle maten) die zo gemaakt is dat je geen schurende naden hebt, zijn te koop bij Sarah Sweeties.

4. Slippers versus hakken

Veel warmte verlaat het lichaam via het hoofd en de voeten. Het grote voordeel van slippers is daardoor behalve koele voeten, ook een minder warm lijf. Maar chic is het natuurlijk niet, die slippers waarbij je ook nog eens goed verzorgde voeten moet hebben.

Anita's dresscode bij tropische temperaturen

Vandaar dat ik onderweg mijn slippers aantrek en op de plaats van bestemming mijn hakken tevoorschijn haal. 

5. Goed ondergoed

Hoe warm het ook is, goed ondergoed is superbelangrijk. Niemand vind het mooi om de contouren van je onderbroek of BH te zien door je jurk heen. Nu staat corrigerend ondergoed niet echt bekend om zijn luchtigheid, toch adviseer ik het wel te dragen. Het staat zoveel mooier. Je kunt beter een dure ‘corrigerende body’ kopen met een ‘goedkope’ jurk eroverheen, dan andersom."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Anita Willemars

Anita Willemars

Chef mode, beauty, lifestyle & reizen

Chef mode, beauty, lifestyle & reizen Anita Willemars (60) is verantwoordelijk voor alle lifestylepagina's Nouveau. Voor Nouveau test zij persoonlijk alle nieuwe fashion- en lifestyletrends uit (en stelt zich daarbij soms ook de gewetensvraag: kan dit nog wel na je veertigste?). Volg haar op instagram voor alle tips & tricks op mode en lifestyle gebied.