• Beauty

Anita: Lees deze 5 tips voordat je de nieuwe herfst-/winterkleren koopt

Door Anita Willemars
Anita: Lees deze 5 tips voordat je de nieuwe herfst-/winterkleren koopt

Nu de herfst in aantocht is, is het verleidelijk om een geheel nieuwe wintergarderobe aan te schaffen. Zelf wil ik dat in ieder geval heel graag. Weg met de zomerkleren die je al heel de zomer hebt gedragen, en hallo nieuwe mooie najaarskleren.

Maar als shopexpert zeg ik: stop, niet doen! Grote kans dat je met ongeveer dezelfde kleren terugkomt als die nog in je kast hangen.

Denk eerst na wat je echt nodig hebt en lees mijn tips voordat je je maandsalaris stukgooit aan nieuwe kleren, die vervolgens ongedragen achter in de kast belanden

1. Bezint eer je begint

Nu de dagen wat koeler worden, is dit het moment om door je kledingkast te gaan en je kleren van het vorige seizoen weer te gaan dragen. Met een beetje mazzel kun je de winterkleren (uit je kast) combineren met de zomerkleren van afgelopen seizoen.

Ik dwing mijzelf elk seizoen om dit een week lang te doen. Terwijl mijn modehart schreeuwt om nieuwe kleren!

2. Laat je ‘met mate’ verleiden

De winkels, zowel online als 'in real life’, worden steeds slimmer in het verleiden van jou als consument. Zodat je onbewust denkt, dít item heb ik NU ECHT nodig. Zo heb ik ooit een winterjas met korte mouwen gekocht, leek mij die dag o zo handig.

Je kunt domweg niet alles kopen wat je zou willen. Denk dus na wat je wil kopen, vóórdat je gaat shoppen en wapen je tegen die verleidingen.

3. Investeer in kwaliteit

De kledingindustrie is één van de meest vervuilende industrieën op dit moment. Ik investeer steeds vaker in kleren van goede kwaliteit, waar ik meer voor moet betalen, maar die ik ook veel langer draag. 

In de loop der jaren ben ik kwaliteit steeds meer gaan waarderen. Je kunt ook nadenken over de aantal keren dat je het item verwacht aan te trekken.

Een cashmere vest draag je jaren en jaren. Stel je koopt het voor € 200,-, maar je draagt het 5 jaar, dan is de investering echt wel waard.

4. De gouden shop regel

Mijn kledingkast is overvol, en als ik heel eerlijk ben, dan heb ik natuurlijk helemaal geen nieuwe kleren nodig. Daarom probeer ik de ‘gouden’ shopregel te hanteren bij het kopen van iets nieuws.

Behalve mezelf de vraag te stellen of ik het echt nodig heb, mag ik van mezelf per seizoen maximaal 3 ‘statement pieces’ kopen (trendy items van dit seizoen) en maximaal 3 investment pieces. (klassieke items die jarenlang meegaan).

5. Statement pieces

Met het dragen van een ‘statement piece’ laat je zien dat je de nieuwste mode volgt, en je zal zien dat deze kledingstukken je ander kleren ook weer wat moderner zullen maken als je ze combineert.

Dit seizoen zijn de statement pieces oa: de shawlprint jurk, het super dikke donsjack, de zilverkleurige trui, de tijgerprint trenchcoat, de nuonkleurige broek en het oversized geruite colbert. O, en natuurlijk het bloemenpak. :-) 

Anita: Lees deze 5 tips voordat je de nieuwe herfst-/winterkleren koopt

Veel shop plezier!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in