• Beauty

7 jassentrends voor het najaar van 2021!

7 jassentrends voor het najaar van 2021!

Anita heeft zin in de herfst en analyseerde de nieuwste trends in jassen voor deze herfst en de komende winter, om toasty mee naar buiten te gaan.

Het is weer bijna voorbij, die (niet zo) mooie zomer. De herfst komt eraan en bij een nieuw modeseizoen hoort natuurlijk een nieuwe jas.

Met een klassieker, zoals een leren jas, zit je natuurlijk altijd goed. Maar er is meer moois onder de zon. Ik heb de mooiste jassentrends voor de najaar/winter van 2021 voor je op een rij gezet. En goed nieuws voor alle fietsers onder ons, er zijn veel korte jassen bij.

1 De nieuwe klassieker

De klassieke winterjas is dit najaar lang (tot halverwege de kuit), heeft brede schouders en is double-breasted! Zo ziet een donkerblauwe jas er ineens weer heel stylish uit. Deze jasvorm zie je zowel in blauw- en bruintinten, maar ook in allerlei ruitvormen. Door de verbrede schouders krijg je optisch gezien meer taille. Deze jassentrend kleedt dus ook nog eens mooi af.

7 jassentrends voor het najaar van 2021!

De jas die ik hier draag komt uit de collectie van Uniqlo en is een samenwerking met Ines de la Fressange € 159,90

2 Dik, dikker dikst

Altijd al fan geweest van ski-jacks? Dan zit je aankomend seizoen helemaal goed. Kleed je elke dag alsof je naar de skipiste gaat en je bent helemaal on trend.

7 jassentrends voor het najaar van 2021!

Combineer je ski-jas dus gerust met snowboots (lekker comfortabel). Ik begin wat rustiger met deze trend en kies voor een quilted jacket. Ideaal als tussendoor-jas. Eventueel kan ik er nog een bodywarmer onder of overheen doen, want ook die is weer terug in het modebeeld.

Lila quilted jas &OtherStories € 129

3 Outershirt

Vorig jaar moest ik even wennen aan deze trend, alsof je in je overhemd naar buiten loopt. Maar sinds ik zelf een outershirt, ook bekend als shacket, ben graag dragen, ben ik helemaal om.

7 jassentrends voor het najaar van 2021!

Een outershirt is een combi van buitenjas en overhemd, het is dus een ideale tussenjas. Deze trend is dit seizoen alleen maar groter geworden. Behalve veel geruite outershirts zie je nu ook chiquere versies zoals deze leren versie.

Oversized outershirt van schapenleer, Ted Baker € 425

4 Kunstbont

De trend van jassen met teddyachtige stoffen zet nog even door. Behalve veel lange en behaaglijke kunstbontjassen in allerlei kleuren zie je dit seizoen ook veel variaties op de fake teddybont jas.

7 jassentrends voor het najaar van 2021!

Zoals bijvoorbeeld een motorjacket van kunstbont of een ski-jas van dit materiaal. Daarnaast zie je ook opvallend veel accessoires van dit materiaal. Combineer dus je kunstbontjas gerust met een hoedje van en een handtas van fake teddy bont.

Kort jasje van imitatiebont in de vorm van een motorjack Philosophy € 1290

5 De werkmanjas

Korte oversized jasjes met grote opgestikte zakken? Deze trend doet mij een beetje denken aan de ‘eighties’. Deze jassen zijn niet heel dik, maar staan wel weer erg leuk met een enorme dikke wintertrui eronder.

7 jassentrends voor het najaar van 2021!

Zo kun je deze jas zowel in het najaar als in de winter dragen. De trend van grote opgestikte zakken (kenmerk van de ‘eighties’) gaat mijn inziens nog wel even door.

Utility jacket met opgestikte zakken Cos € 89

6 Metallics

De film ‘Back tot he future’ heeft model gestaan voor deze metallic trend. Alsof je in je zilverkleurige jas zo naar de maan kan vliegen.

7 jassentrends voor het najaar van 2021!

Wil je het, net als ik, toch iets rustiger aan doen met deze trend, kies dan voor een jas met een metallic coating. Je jas krijgt dan een mooie weerspiegeling en ze zijn te verkrijgen in alle kleuren.

Puffer jack Calvin Klein € 199,95

7 De lange kunstleren jas

Klassieke jasvormen, maar dan in kunstleer uitgevoerd. Zo zie je veel trenchcoats in fake leer, maar ook lange overslagjassen of zelfs lange donsjassen met een fake leren buitenzijde. Ook zie je lange leren jassen in lila, blauw et cetera met daaroverheen een metallic coating.

7 jassentrends voor het najaar van 2021!

Zo komen bijna alle trends samen in deze nieuwe trend. Kunstleer is tegenwoordig zo mooi dat het niet van echt leer te onderscheiden, en heeft het meer voordelen zoals makkelijker reinigen.

De lange ‘vegan leather  jas Les Reveries € 883

Anita Willemars

Anita Willemars

Chef mode, beauty, lifestyle & reizen

Chef mode, beauty, lifestyle & reizen Anita Willemars (60) is verantwoordelijk voor alle lifestylepagina's Nouveau. Voor Nouveau test zij persoonlijk alle nieuwe fashion- en lifestyletrends uit (en stelt zich daarbij soms ook de gewetensvraag: kan dit nog wel na je veertigste?). Volg haar op instagram voor alle tips & tricks op mode en lifestyle gebied.