• Beauty

7 gratis beauty pro-aging tips die echt werken!

7 gratis beauty pro-aging tips die echt werken!

Hou je ook een stukje januari over aan het einde van je salaris? Nouveau's mode- en lifestylecoördinator Anita heeft gouden gratis tips om er toch fabulous uit te zien! 

Ik geef zoveel geld uit aan beauty artikelen, dat ik het mijn eigen man niet eens durf te vertellen. Ter compensatie van al die peperdure potjes ben ik begonnen met het testen van budgettips. Dat scheelt geld en ruimte – en het helpt echt! Dit zijn mijn 7 favoriete tips.

1 Rechtop lopen

Als je ouder wordt, krijg je de neiging om sneller in te zakken. Meestal heb je dat zelf niet door, kijk dus vooral in winkelruiten en spiegels naar je houding. Qua oefening is het goed om regelmatig de rug te rekken en strekken.

7 gratis beauty pro-aging tips die echt werken!

Wat mij zelf helpt, is om elke dag even mijn handen op het achterhoofd te leggen, de schouders te ontspannen en de ellebogen naar buiten te drukken. Je voelt dan de schouderbladen naar elkaar toe trekken. Als je mooi rechtop loopt, dan lijk je direct jaren jonger.

2 Zo voorkom je pluishaar

Niets fijner dan nat haar met een rulle handdoek afdrogen. Gezond is het helaas niet voor je haar, je beschadigt er de natuurlijke structuur mee en hierdoor ontstaan pluis en klitten. Nu wordt je haardos met de jaren sowieso al minder vol, dus een beetje extra liefde voor je haar kan geen kwaad.

7 gratis beauty pro-aging tips die echt werken!

Nat haar kun je het beste direct in een speciale haardoek wikkelen of (gratis) in een oud T-shirt. Een T-shirt is gladder en daardoor beter voor je haar, maar nog steeds geldt: niet wrijven, wel deppen. Voor krullend haar is het 't beste om na het douchen het haar voorzichtig uit te knijpen en daarna in het T-shirt op je hoofd te draaien. Voor steil haar kun je het beste direct je haar in het T-shirt wikkelen.

3 Haarmasker uit het keukenkastje

In veel haarproducten zit kokosolie verwerkt en dit is niet voor niets. Sinds kort gebruik ik (samen met Tienerdochter) kokosolie voordat ik mijn haar ga wassen. Als een pre-shampoo, zeg maar. De kokosolie kun je het beste heel kort verwarmen in de magnetron, en ik kneed het alleen in de uiteinden, die zijn namelijk het droogst.

7 gratis beauty pro-aging tips die echt werken!

De eerste 10 cm vanaf mijn hoofdhuid probeer ik olievrij te houden. Soms laat ik de kokosolie een hele nacht zitten, soms maar 15 minuten. Daarna was ik mijn haar. Mijn haar wordt er lekker zacht van. Heb je steil haar, probeer een klein beetje om te kijken of het ook voor jou werkt.

4 Minimaal 8 uur slapen

Toen ik ooit trainde met een personal trainer vertelde hij dat het allerbelangrijkste is om goed en veel slapen. En dat doe ik nu, zonder enig schuldgevoel slaap ik 8 uur per nacht. Terwijl ik mij daarvoor altijd een beetje schuldig voelde en probeerde om met 6 uur slaap rond te komen.

7 gratis beauty pro-aging tips die echt werken!

Het is de beste remedie tegen een slecht humeur, wallen en een vermoeide huid. Je ziet ook direct het verschil. Ik stap nu zonder schuldgevoel vroeg mijn bed in.

5 Buitensporten

Natuurlijk is een luxe sportschool fijn. Hoe duurder de sportschool, des te aardiger de mensen, lijkt wel. Maar op het moment dat ik luxe groentecocktails ging bestellen (hartstikke duur) en daarna geen zin meer had om te sporten heb ik mijn sportschool abonnement weer opgezegd. Het vergt wat discipline, maar ga naar buiten, juist ook in de winter.

7 gratis beauty pro-aging tips die echt werken!

Niets beter dan minimaal een half uur per dag buiten zijn en te wandelen of te sporten. Je hebt in Nederland overal sportveldjes, met apparaten, waaraan je kunt hangen of waarop je je kunt opdrukken, et cetera. Heb je net als ik weinig discipline, probeer een vriendin mee te krijgen. Als de routine er eenmaal inzit, gaat het je veel makkelijker af. Of ga wandelen en probeer de 10.000 stappen te halen. Wandelen is goed voor je hart en longen, je geheugen wordt beter en het is goed voor je humeur. 

6 Scrub je lippen

Met dit koude winterweer smeer ik me helemaal suf aan lippenstift en lippenbalsem. Sinds kort scrub ik mijn lippen met zelfgemaakte lipscrub. Mijn lippen zijn weer veel zachter, ik gebruik minder lippenbalsem en mijn lipstick blijft beter zitten.

7 gratis beauty pro-aging tips die echt werken!

De scrub maak ik van een beetje suiker, olijfolie en honing (ongeveer een halve theelepel van elk). Goed roeren en daarna met je vinger zachtjes over je lippen wrijven. Nog beter is het om een paar minuten te laten intrekken. Doe je aan de lijn, dan kun je het beter niet oplikken, maar afvegen, het is namelijk net een snoepje. 

7 Vaseline voor mooie volle wenkbrauwen

Je wenkbrauwen trekken de meeste aandacht in je gezicht. Juist als je ouder bent, beginnen die wenkbrauwen een eigen leven te leiden. Daarom is het verzorgen van je wenkbrauwen geen overbodige luxe. Ik laat ze dan ook regelmatig verven en epileren voor een optimale vorm. Dit is helaas niet gratis.

7 gratis beauty pro-aging tips die echt werken!

Maar voordat je allerlei producten aanschaft, voor de dagelijkse verzorging van je wenkbrauwen is het goed om eens te beginnen met het dagelijks omhoog borstelen van de wenkbrauwen met een wenkbrauwborsteltje (Hema € 1) of een oude mascara roller. Ze worden dan direct breder en duidelijker zichtbaar. Met een likje vaseline eroverheen blijven ze de hele dag mooi in shape! 

Anita Willemars

Anita Willemars

Chef mode, beauty, lifestyle & reizen

Chef mode, beauty, lifestyle & reizen Anita Willemars (60) is verantwoordelijk voor alle lifestylepagina's Nouveau. Voor Nouveau test zij persoonlijk alle nieuwe fashion- en lifestyletrends uit (en stelt zich daarbij soms ook de gewetensvraag: kan dit nog wel na je veertigste?). Volg haar op instagram voor alle tips & tricks op mode en lifestyle gebied.