Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Maak kennis met het summum van fruitige gastronomie

Er is een heerlijk nieuw ingrediënt voor zomerse cocktails en desserts: maak kennis met het summum van fruitige gastronomie!

Rémy Martin cognac champagne TERCET

Dit artikel is in samenwerking met een commerciële partner tot stand gekomen.

Er is een heerlijk nieuw ingrediënt voor zomerse cocktails en desserts.

Met de zomer voor de deur denk je al snel aan buiten eten, mooie cocktails in de zon en genieten van elkaar en van vrienden. Het is het seizoen waarin alles losser en vrijer voelt en zondoorstoofd smaakt nu eenmaal alles beter.

Met de juiste ingrediënten serveer je ook thuis een culinaire ervaring: sommige smaken gaan nu eenmaal zo goed samen dat ze elkaar naar een heel nieuw niveau tillen.

Verbeterde eaux-de-vie

Rémy Martin

Neem de nieuwe Rémy Martin cognac champagne TERCET, een geesteskind van drie maestro's in wijnmaken. 

Verbeterde eaux-de-vie

"We hebben de eaux-de-vie verbeterd door deze te laten rijpen zonder te verpulveren",  zegt keldermeester Baptiste Loiseau. "Dat levert een verfijnde, verrassende cognac champagne op, met verfrissende tropische toetsen zoals passievrucht, mandarijn en ananas. Je drinkt 'm het best uit een glas voor witte bourgognewijn, die de aroma's van de blend het beste vasthoudt." 

Euh, cognac met bubbels?

Bij de term cognac champagne denk je misschien aan een bruisende drank, maar dat is hier niet het geval. Cognac wordt gemaakt van druiven, het is dubbel gedestilleerde witte wijn.

Rémy Martin

Er mag champagne achter worden gezet als minimaal 50% van de blend van eaux-de-vie gemaakt is van druiven uit de Grande Champagne, waar de bodem het rijkst aan kalk is. Rémy Martin is de enige die deze superieure selectie maakt.

Zomers dessert

Rémy Martin

Wat kun je met die cognac champagne TERCET? Je kunt een glas als klassiek digestief na de maaltijd serveren, maar je kunt er ook mee uitpakken in de keuken. We hebben een recept voor een zomerse cocktail voor je!

Tercet cognac-ijs met matching cocktail

Voor het ijs:

  • 4 theelepels Rémy Martin TERCET Cognac Champagne
  • 310 ml room
  • 160 ml melk
  • 90 g suiker
  • 1/2 vanilleboon
  • 3 eierdooiers
  • Voor de Champagne TERCET cocktail:
  • 20 ml Rémy Martin TERCET Cognac Champagne
  • 90 ml Champagne

Bereidingswijze:

Kook de room samen met de melk, de suiker en de halve vanilleboon. Laat dit 30 minuten sudderen en voeg daarna de eierdooiers toe. Breng deze mix weer lichtjes aan de kook en giet er de Rémy Martin TERCET Cognac Champagne bij. Laat je mengsel hierna voor minstens 24 uur volledig afkoelen tot ijs in je koelkast. Daarna is je dessert klaar om geserveerd te worden samen met de cocktail.

Beide recepten zijn afkomstig van chef-kok Niven Kunz van Triptyque.

Je vindt meer informatie op Rémy Martin

Branded
  • Rémy Martin