Nouveau's chef lifestyle Wies Verbeek heeft haar eigen platform: Blow.nl, oftewel 'n Beetje Leuk Ouder Worden. Op Nouveau.nl deelt ze deze beautyvlog waarin make-up artist Carmen Zomers uitlegt hoe je een optische ooglift kan creëren met oogschaduw, eyeliner en mascara.

Nog even alles op een rijtje:

1. Begin met het vormgeven van je wenkbrauwen. Teken met een wenkbrauwpotlood de wenkbrauw bij en kleur het lichtjes in op plekken waar je wenkbrauw wat dunner is.

2. Met een licht getinte of kleurloze wenkbrauwgel breng je de wenkbrauwen in model. Hierdoor krijg je nog meer volume. Een gel is niet bedoeld om je wenkbrauw in te kleuren, dat doe je met een potlood of poeder. Ga nooit voor een te donkere kleur wenkbrauwgel.

3. Breng de oogschaduw aan, begin met een lichte kleur in je binnenste ooghoek en werk verder uit over je hele ooglid.

4. Met een lichte glans precies onder de wenkbrauwhoek geef je je oogleden een liftend effect.

5. Breng met een donkerder kleur een schaduw aan bij je arcadeboog. Dit kan je het best doen door precies de rand te pakken, net boven je ogen als ze geopend zijn, dus niet op je oogbol. Deze schaduw tussen oogbot en ooglid maakt je ogen groter.

6. Breng met een oogpotlood of eyeliner een dun lijntje boven je bovenste wimperrand aan. Werk van buiten naar binnen en trek ‘m niet te ver door. Je kunt na 3/4 van je wimperrand stoppen. Teken het lijntje aan de buitenzijden iets omhoog.

7. Vervaag de eyeliner met een kwastje (al dan niet met wat oogschaduw).

8. Breng nu de mascara aan, veel aan de bovenkant en een klein beetje aan de onderkant.

8. Werk de vlekjes weg met een wattenstaafje en maak de oneffen egaal met een concealer

Bekijk ook Beautyles 1: de basis

Bekijk alle video's van Wies op blow.nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Reacties (0)

More content below the advertising

Wies Verbeek (55) werkt als chef lifestyle/ageless bij Nouveau.
Ik woon in Amsterdam samen met vriend Paul en kat Teddy. Mijn leven heeft er nog nooit zo leuk uit gezien als nu. Dat komt door mijn leeftijd. Vijftiger zijn is zo leuk. Alleen die rimpels en kwalen hè. Die hadden van mij wel wat minder gemogen.
Daarom schrijf ik ook heel graag een blog over healthy aging. Wie wil er nu niet als een jong hertje oud worden? Volg mij in mijn zoektocht naar de eeuwige jeugd.

Archief

2018
More content below the advertising