Kijk, in heel veel dingen doe ik echt niet onder voor een fitte, hippe, actieve dertiger, maar als het om het tijdstip van naar bed gaan gaat, lijk ik net iets meer op een oude muts.

En het erge is, ik vind het helemaal niet erg.

Rond half tien begin ik me al voor te bereiden: kleren klaarleggen voor de volgde dag, make-up eraf halen, tanden poetsen, dat soort dingen, zodat ik om tien uur kant en klaar in bed lig. Soms lees ik nog even, maar om half elf gaat toch echt het licht uit. Dit is mijn ideale scenario voor door de week.

Klaas Vaak

Af en toe wordt het later als ik met een vriendin ga eten of naar theater ga ofzo, maar stiekem baal ik dan toch een beetje. Want ja, ik voel me toch minder fit de volgende dag. Althans, dat denk ik dan. Soms is het echt zo, soms is het psychisch.

En als ik dan in slaap val, begint de halve wereld pas te leven. Om met mijn eigen man te beginnen; die vindt het rond één uur pas tijd voor Klaas Vaak. Mijn moeder wil altijd dolgraag even bijpraten nadat ze Jeroen Pauw of Eva Jinek heeft gezien. Als ze me niet te pakken krijgt, denkt ze dat ik aan het uitgaan ben.

Ik heb al haar al een paar keer gezegd dat ik dan al in bed ligt waarop ze altijd vraagt of ik soms ziek ben. Ziek? Ik voel me kiplekker maar alles na elf uur is voor mij midden in de nacht. Ik haal Jeroen Pauw niet eens, laat staan dat ik daarna nog wakker genoeg ben om nog een beetje te gaan zitten kletsen. Ook zie ik ’s ochtend regelmatig appjes van vriendinnen die mij de avond ervoor zo vlak voor middernacht nog wat vragen.

Oude muts

Laat mij een oude muts zijn, maar dat vroeg naar bed gaan, vind ik heerlijk en ik heb ook totaal niet het idee dat ik iets mis. Geef mij dat lekkere dons maar. Ik heb het nodig. Alsof de uren voor middernacht dubbel tellen. Je zou zeggen, het maakt niks uit hoe laat je naar bed gaat als je die 6,7 of 8 uur maar pakt.

Maar die vroege uren, die werken bij mij het best. Sowieso vind ik slapen heerlijk, het moment dat je voelt dat je wegzakt in dat zachte witte kussen… man wat fijn. Nu ik door deze openbaring toch niet meer voor jong wordt aangezien, durf ik ook dit nog wel even kwijt: als het even kan, doe ik graag een middagdutje!

Reacties (2)

More content below the advertising

Wies Verbeek (55) werkt als chef lifestyle/ageless bij Nouveau.
Ik woon in Amsterdam samen met vriend Paul en kat Teddy. Mijn leven heeft er nog nooit zo leuk uit gezien als nu. Dat komt door mijn leeftijd. Vijftiger zijn is zo leuk. Alleen die rimpels en kwalen hè. Die hadden van mij wel wat minder gemogen.
Daarom schrijf ik ook heel graag een blog over healthy aging. Wie wil er nu niet als een jong hertje oud worden? Volg mij in mijn zoektocht naar de eeuwige jeugd.

Archief

2018
More content below the advertising