Ik heb het de afgelopen weken al een paar keer gelezen: vijftigers gaan vreemd bij de vleet. 33 Procent van de vijftigers schijnt z’n  partner te bedriegen. De cijfers komen weliswaar uit Engels onderzoek, maar toch. Ik vermoed dat het bij ons niet veel anders is, misschien zijn we een paar procent braver, maar veel zal het niet schelen.

Het vreemdgaan wordt in al die nieuwsberichten nog niet het ergste gevonden. Nee wat het verschrikkelijkst is, volgens de wetenschappers, is het feit dat er geen condoom gebruikt wordt!

Losbandig

Het is natuurlijk helemaal niet om te lachen, maar hoe grappig is het dat vijftigers ervan langs krijgen van een sekstherapeute, Natika Halil, genaamd? "Weet je dat tieners een minder losbandig leven hebben én dat ze veiliger bezig zijn dan vijftigers?!"

O,o,o toch allemaal! We krijgen er flink van langs. Nou ja 'we', ik ga niet vreemd, maar ik behoor dus wel tot de generatie die heel stout blijkt te zijn. En dat heeft wel iets.

Wat ik ook best grappig vind, is dat vijftigers met dat gesnack buiten de deur helemaal geen libido-probleem hebben. Dat hoor je vaak, maar het is dus niet waar. De zinnen moeten alleen geprikkeld worden en verandering van spijs doet eten.

Spannend

Heus, ik ben geen voorstander van vreemdgaan. Ik moet er niet eens aan denken! Nou, niet aan denken, dat is ook niet helemaal waar. Ik denk er wel eens aan, bijvoorbeeld als ik de serie The Affair aan het kijken ben. Daarin gaan een getrouwde man en een getrouwde vrouw met elkaar vreemd. En spannend dat het is!

Op zo’n moment lijkt het me ook fantastisch; al die aandacht, spanning en sensatie. Maar tien minuten later ben ik blij dat ik in mijn kinderpyjama van de Hema gewoon naast Paul op de bank zit. Misschien moeten we alleen thuis de spijs ook eens veranderen.

En ik denk dat voor de meesten opgaat. Dus laten we een voorbeeld nemen aan de tieners en ons een beetje gedragen. En voor wie single is en heerlijk de boer op kan gaan, (nee, niet letterlijk) vergeet je condoom niet! Kijk voor de zekerheid nog even naar de houdbaarheidsdatum, als je die tenminste nog kan lezen.

Reacties (0)

More content below the advertising

Wies Verbeek (55) werkt als chef lifestyle/ageless bij Nouveau.
Ik woon in Amsterdam samen met vriend Paul en kat Teddy. Mijn leven heeft er nog nooit zo leuk uit gezien als nu. Dat komt door mijn leeftijd. Vijftiger zijn is zo leuk. Alleen die rimpels en kwalen hè. Die hadden van mij wel wat minder gemogen.
Daarom schrijf ik ook heel graag een blog over healthy aging. Wie wil er nu niet als een jong hertje oud worden? Volg mij in mijn zoektocht naar de eeuwige jeugd.

Archief

2018
More content below the advertising