Bertolli vs realiteit
Toen ik een poosje geleden een blog schreef over het ‘ouder worden’ van mijn ouders heb ik daar best veel reacties op gehad. Pas kwam het weer ter sprake met vrienden en zo belandden we bij een andere, minstens zo heikele, vraag: ‘Neem je je ouders in huis als dat nodig is?’ Je hoort en leest er steeds meer over: een beetje het Italiaanse model, meerdere generaties in één woning, of twee naast elkaar gelegen / aan elkaar verbonden huizen. Maar alleen al door het woord ‘Italiaans’ word je volgens mij op een verkeerd been gezet. Dat roept ergens toch zo’n Bertolli-reclame beeld op: onder de Toscaanse zon, aan een lange tafel met schalen vol verse pasta, opa die het ene kleinkind leert schaken en oma die het andere kleinkind de geheimen van de spaghettisaus bijbrengt, terwijl de vader en moeder lachend toekijken met een glas wijn. De dagelijkse realiteit ziet er volgens mij toch iets anders uit. Meer als het Nederlandse klimaat: vooral wisselvallig.

Zij zorgden voor jou, nu zorg jij voor hen
Dat is zo’n beetje de tendens als je er met mensen over praat. Maar zorg en zorg is voor mij twee. In de eerste plaats is het zo dat Lief en ik allebei werken en veel weg zijn, dus ik waag te betwijfelen of die zorg goed en voldoende zou zijn. Ik bedoel: als wij drie dagen in het buitenland zijn voor een ‘internationale meeting’, ziet precies niemand wat er bij ons thuis gebeurt. En zijn we alsnog aangewezen op ‘hulp van externen’. Maar, ik weet ook dat dit het rationaliseren, of misschien zelfs wel ‘valideren’ van excuses is. Want inderdaad: alles wat ik opwerp als bezwaar, valt op te lossen. Het valt allemaal onder de noemer ‘practicalities’. De even eenvoudige als complexe waarheid is dat ik het niet wil.

Lees ook: 'Soms is het leven gewoon zó oneerlijk, en vandaag is zo'n dag'

Zo, ik heb het gezegd... Ik wil niet dat mijn ouders bij ons komen wonen. En mijn schoonouders ook niet. Dus ik adem nu even heel diep uit, want ik weet wat ik nu over mezelf afroep: Ontaard. Harteloos. Egoïstisch. Dat soort fijne toevoegingen. Meestal nog harder dan wanneer ik zeg dat ik heel bewust en gelukkig kindvrij ben. Ik denk dat het taboe daarop minder groot is. En dat taboe is best groot. Maar hardop zeggen dat je niet (fulltime) voor je ouders wilt zorgen, dat is serieus not done. Natuurlijk kan ik er heel makkelijk een grapje van maken en roepen dat ze het zelf ook niet willen enzo, maar dat verandert niets aan de feiten.

Het is ook niet zo dat ik dit luchtig zeg, of zelfs maar makkelijk. Helemaal niet. Sterker nog, ik voel me er onbehaaglijk onder. En ik voel me ook schuldig. Vraag me af of ik echt zo egoïstisch ben. En oppervlakkig. Maar dat geloof ik niet. Daarvoor hoor ik, gelukkig, vaak genoeg dat ik juist attent ben en klaarsta voor de mensen van wie ik hou. En ik hou van mijn ouders. Heel veel. Maar dat betekent niet automatisch dat ik met ze in één huis wil wonen.

Geloof me: ik wilde dat het anders was
Ik ben de tel kwijt van het aantal keren dat ik, al dan niet hardop, heb gedacht: had ik ook maar zo’n relatie met mijn ouders. Bijvoorbeeld als ik weer eens iets lees over mensen die wél met heel veel liefde en plezier hun ouders in huis hebben, of al jarenlang met hun vader en moeder op vakantie gaan. Of zoals vandaag nog: één van mijn liefste vriendinnen stuurde me een nummer door van Ed Sheeran, Supermarket Flowers. Bij muziek vind ik de tekst altijd minstens zo belangrijk als de melodie, dus zocht ik die er gelijk bij. Tijdens het lezen kreeg ik tranen in mijn ogen. De ouder-kind-relatie die daar beschreven wordt... ik zou er een lief ding voor over hebben. Mijn ouders zitten diep in mijn hart. Dat zal ook nooit veranderen. Maar zo’n relatie hebben we niet. Inmiddels ben ik volwassen. Getrouwd zelfs, ik heb mijn eigen leven. Dingen gaan zoals ze gaan en ik heb het leren accepteren. Dus meestal gaat het goed en ik koester wat we wel hebben. Dat is één van de dingen die je leert met ouder worden: count your blessings, not your troubles.

Daardoor weet ik dat het voor ons dus geen goed idee is om twee weken samen op vakantie te gaan. Daar zijn we ook niet uniek in. Jarenlange vriendschappen gaan kapot wanneer vrienden besluiten een weekje samen te gaan kamperen. Nu wordt mijn humeur sowieso niet positief beïnvloed door een camping, maar dat is persoonlijk. Veel mensen vinden het geweldig. En toch hoor je vaak genoeg dat een vriendschap van 20 jaar een weekje camping niet overleeft. En het zou net zo min goed zijn voor de relatie die mijn ouders en ik hebben. Het werkt gewoon niet. En is het niet beter om dat onder ogen te zien? Er eerlijk over te zijn? Tegen beter weten in zeggen ‘Kom bij ons wonen’ is dan toch gewoon dom? Wetend dat je binnen een week ergernissen hebt, en binnen een maand ronduit ruzie.

Ik snap ook niet hoe mensen het doen met privacy. Wat blijft daar nog van over? En hoe hard je ook roept dat iedereen gewoon zijn eigen ding moet blijven doen, je houdt toch rekening met elkaar. Als Lief en ik spontaan besluiten na het werk nog een rondje golf te doen en/of ergens een hapje te gaan eten, terwijl ik weet dat mijn moeder heeft gekookt, gaat dat toch schuren.

Voor ons is dit oké
Ik heb het er een paar keer met mijn ouders over gehad en zij denken er hetzelfde over. En ja, ik geloof ze wanneer ze dat zeggen. Bij ons in de familie kunnen we namelijk brutally honest zijn tegen elkaar. Dus durf ik te zeggen dat dit voor ons werkt. Voor de duidelijkheid: ‘ons’ is inclusief mijn ouders.

Mocht ooit het moment komen dat mijn ouders besluiten Spanje toch in te ruilen voor Nederland, dan hoop ik met heel mijn hart dat ze voor Zuid-Limburg kiezen, zodat ze dicht in de buurt zijn en ik ervoor kan zorgen dat alles goed voor hen geregeld is. Niet op de Bertolli-manier. Dat is een illusie, geschetst door de slimme marketeers. Maar op onze eigen manier. Met vallen, opstaan, ongetwijfeld ook met botsingen. En ook met ‘houden van’.

Reacties (10)

rebecazaa401@gmail.com
Joined17.8.2020
12/10 | 

Mijn vriend en ik kregen een zeer ernstig gevecht dat leidde tot onze breuk, ik maakte me zorgen over onze relatie omdat ik zoveel van mijn vriend houd en hem niet wilde verliezen, dus besloot ik om een oplossing op internet te zoeken toen ik zag verschillende getuigenissen van mensen die Heer Bubuza bedankten voor het herenigen van hun relatie, dus nam ik onmiddellijk contact op met Heer Bubuza op WhatsApp: +1 505 569 0396 en vertelde hem mijn relatieproblemen, Hij reageerde en beloofde me te helpen. Hij verzekerde me dat ik de resultaten binnen 12 tot 16 uur zal zien. Ik deed wat hij me opdroeg, 15 uur later belde mijn vriend me huilend op en smeekte me om te vergeven en hem terug te accepteren. Lord Bubuza is geweldig en ik kan niet stoppen hem te bedanken. Neem contact met hem op voor hulp via WhatsApp: +1 505 569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

samiravan56@gmail.com
Joined25.10.2020
13/10 | 

Ik was het slachtoffer van een zeer gewelddadige relatie. Mijn vriend kon het niet schelen en elke keer dat ik probeerde de relatie te verlaten, zal hij terug blijven komen om me te smeken en als ik weer bij hem ben, zal hij zo mishandelen dat ik wist dat er iets mis was, dus ik zoek hulp op internet wanneer Ik zag getuigenissen van mensen die heer Bubuza waardeerden voor het herenigen van hun relatie, dus nam ik contact met hem op via whatsapp en vertelde hem mijn probleem. Hij beloofde me dat hij me zou helpen, dus ik geloofde hem en probeerde het, ik deed wat hij me had opgedragen en mijn vriend kwam terug en smeekte me om te vergeven en hem terug te accepteren. Eerst dacht ik dat hij zo grof zou zijn als vroeger, maar het is nu 2 jaar geleden dat Lord Bubuza ons herenigde met zijn spreuk en we zijn nu gelukkig getrouwd. Lord Bubuza is echt en nu geloof ik dat hij als een God op aarde is. Neem contact met hem op via whatsapp: +1 505 569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

Elodie Yannick
14/10 | 

Hallo iedereen daar, ik hoop dat jullie in orde zijn ??? Mijn naam is mevrouw Elodie Yannick, ik kom uit België, Luik, enkele weken geleden werd ik in een slechte financiële situatie gezogen en had ik een dringende lening nodig om mijn rekeningen te betalen en financieel weer op de been te komen vanwege mijn huidige financiële situatie mijn bank weigerde me een lening te geven, zodat ik geen andere optie had dan online op zoek te gaan naar een ongedekte lening, tijdens mijn onderzoek was ik slachtoffer van fraude en verloor ik bijna € 1,250 had ik meer problemen en bijna gaf de hoop op een lening op te geven totdat ik een online post vond, de post was een gedeelde getuigenis van mevrouw Melissa Nicholas uit de staten van Kansas die getuigt dat ze $ 350,000.00 van Kathy Finance Inc. kreeg na het lezen van de post. Ik besloot contact op te nemen met Kathy Finance Inc. via e-mail: (kathyrichardfinance@hotmail.com) contact gedeeld in de post, mijn ongedekte leningverzoek van € 120,000.00 werd binnen 48 uur na mijn verzoek goedgekeurd en hun leningrente is 2% mijn lening werd zonder enige omissie op mijn bankrekening gestort .

I want to express my deepest gratitude and also advise the loan seekers to be very vigilant as there are many scammers out there for the sole purpose of defrauding the innocent loan seekers so you should be careful and vigilant .. for those who need a loan counsel I to Kathy Finance Inc, you can contact the company by email: (kathyrichardfinance@hotmail.com)

Thank you for reading my testimonial, I wish you the best of luck.

You,
Elodie Yannick.

paul fletcher
15/10 | 

Heeft u een spoedlening nodig? Ben je afgewezen door de banken of andere geldschieters? maak je geen zorgen meer! dit is een kans voor u om uw vereiste lening te krijgen. James Wuncler-kredietverstrekker biedt momenteel het hele publiek een kans op financiële vrijheid. ze
bieden alle soorten leningen aan tegen een rentepercentage van respectievelijk 3%, met een goede of slechte kredietscore en geen boete voor vervroegde aflossing in het hele land en enkele andere landen in het buitenland ... Ik ben een levende getuige, ik heb zojuist een lening van € 40.000 van hen gekregen, dus ik toon mijn waardering door iedereen die een lening nodig heeft aan te bevelen contact op te nemen met James Wuncler, een leningbedrijf. Hieronder vindt u het e-mailadres van het bedrijf voor meer informatie en hoe u zich kunt aanmelden. Als u geïnteresseerd bent in het verkrijgen van een lening, neem dan nu snel contact met hen op via e-mail (jameswunclerloanfirm@gmail.com) en wees gerust dat u het vereiste leningbedrag volledig aan u ontvangt. vergeet alsjeblieft niet mijn naam te vermelden als verwijzing, zodat ik mijn bonus kan krijgen.

febeanouk@gmail.com
Joined4.9.2020
16/10 | 

Nadat mijn vriend van een jaar het met me had uitgemaakt, kon ik nauwelijks praten zonder te huilen. Ik voelde me verblind en wist niet wat ik moest doen. Ik wist niet of ik hem terug kon krijgen en de angst was ondraaglijk. Ik zocht het internet af en na het lezen van talloze artikelen en websites over spreuken, kwam ik Heer Zakuza nummer + 1 (740) 573-9483 tegen. Ik wilde onze relatie terug en daarom wilde ik ervoor zorgen dat ik alle mogelijke begeleiding en middelen had om dat te doen. Heer Zakuza verzekerde me dat mijn vriend bij me terug zou komen. Dus ik volgde de instructies en plannen die Heer Zakuza voor me had opgesteld en binnen 48 uur waren we weer bij elkaar en we zijn zo verliefd! Ik weet dat het niet altijd zo snel gebeurt, maar Heer Zakuza zei dat hij spreuken effectief zijn en dat deed het ook! Ik ben zo dankbaar en ik kan zeggen dat als je het uitgemaakt hebt en die persoon terug wilt krijgen, Heer Zakuza de beste is! Ik zal nooit vergeten hoeveel hij me heeft geholpen! E-mail hem nu via: lordzakuza7@gmail.com

febeanouk@gmail.com
Joined4.9.2020
17/10 | 

Nadat mijn vriend van een jaar het met me had uitgemaakt, kon ik nauwelijks praten zonder te huilen. Ik voelde me verblind en wist niet wat ik moest doen. Ik wist niet of ik hem terug kon krijgen en de angst was ondraaglijk. Ik zocht het internet af en na het lezen van talloze artikelen en websites over spreuken, kwam ik Heer Zakuza nummer + 1 (740) 573-9483 tegen. Ik wilde onze relatie terug en daarom wilde ik ervoor zorgen dat ik alle mogelijke begeleiding en middelen had om dat te doen. Heer Zakuza verzekerde me dat mijn vriend bij me terug zou komen. Dus ik volgde de instructies en plannen die Heer Zakuza voor me had opgesteld en binnen 48 uur waren we weer bij elkaar en we zijn zo verliefd! Ik weet dat het niet altijd zo snel gebeurt, maar Heer Zakuza zei dat hij spreuken effectief zijn en dat deed het ook! Ik ben zo dankbaar en ik kan zeggen dat als je het uitgemaakt hebt en die persoon terug wilt krijgen, Heer Zakuza de beste is! Ik zal nooit vergeten hoeveel hij me heeft geholpen! E-mail hem nu via: lordzakuza7@gmail.com

18/10 | 

Mijn lening van 23.000 euro is zojuist verstrekt, heel erg bedankt LAPO MICRO FINANCE. Ik zal over je diensten praten met mensen om me heen die een lening of financiële hulp nodig hebben, want ik ben onder de indruk van je snelle reactie. Als je een lening nodig hebt Aarzel niet om contact op te nemen met een echte legale geldschieter met 100% garantie: E-mail: lapofunding960@gmail.com

19/10 | 

Mijn lening van 23.000 euro is zojuist verstrekt, heel erg bedankt LAPO MICRO FINANCE. Ik zal over je diensten praten met mensen om me heen die een lening of financiële hulp nodig hebben, want ik ben onder de indruk van je snelle reactie. Als je een lening nodig hebt Aarzel niet om contact op te nemen met een echte legale geldschieter met 100% garantie: E-mail: lapofunding960@gmail.com

Silvia Ariza
20/10 | 

Ik kan me nooit voorstellen dat ik dit zou doen, maar ik heb geen keus omdat mijn hart vol vreugde is, mijn man heeft mij en mijn kinderen 2 jaar verlaten en samenwonen met een andere vrouw, ik hou echt van hem en smeekte hem om terug naar huis te komen, maar hij zei hij is moe van onze verbintenis als man en vrouw. Dit was een schok voor mij omdat we geen ruzie maakten toen hij ons huis verliet, ik was in de gelegenheid om Dr Ajayi online tegen te komen, hij is een krachtige spreukmaker en ik legde hem mijn situatie uit en hij opende mijn ogen voor de reden waarom mijn man zich gedraagt ​​zoals hij doet, dr. Ajayi sprak een liefdesbetovering voor me uit en binnen 3 dagen is mijn man weer thuis, hij ging op zijn knieën zitten en verontschuldigde zich voor zijn onrecht dat hij mij en de kinderen heeft aangedaan en vandaag leven we gelukkig . U kunt contact opnemen met dr. Ajayi op zijn e-mail: drajayi1990@gmail.com of Whatsapp / Viber: +2347084887094 voor alles wat uw hart dwarszit en u zult blij zijn dat u het gedaan heeft.

More content below the advertising

Sylvia (1973). Geboren in het Gooi, wonend en werkend in het Heuvelland van Zuid-Limburg. Getrouwd met de liefde van haar leven, voor wie ze tien jaar geleden naar het Limburgse is verhuisd. Hij is ondernemer met een bedrijf in het zuiden, dus verhuizen was voor hem geen optie. Op deze plek en op haar eigen website sylvia.nl vertelt ze over haar leven. Sylvia neemt zichzelf niet heel serieus en niet alle mensen begrijpen haar humor, wat regelmatig tot allerlei vermakelijke misverstanden leidt.

Archief

2020
2019
2018
2017

Instagram

More content below the advertising