Alle randvoorwaarden om helemaal tevreden te zijn, zijn aanwezig. Ik tik deze blog heerlijk relaxed thuis. Ik heb een kop verse hete koffie voor me staan, Spotify laat me naar m’n favoriete playlist luisteren, ik ben vanmorgen voor de tweede keer deze week wezen sporten (uiteraard met mijn PT want anders wordt het per definitie niks) én ik ga vanavond sushi eten met mijn Lief.

Los van het feit dat ik geen bal begrijp van het weer, omdat ik de ene dag in een polo’tje buiten loop en vandaag een vest van merinowol aan heb, klaag ik dus ook niet. Maar, omdat het bijna mei is, lees: de zomer is in aantocht, ben ik, zoals elk jaar, toch ook wel weer bezig met dat andere woord dat vaak in één adem genoemd wordt met de zomer: bikini. Al dan niet met het woord ‘body’ eraan vastgeplakt. En daardoor stiekem toch niet helemaal tevreden. Als ik zo eens om me heen kijk, lees en luister, ben ik niet de enige. Het lijkt wel of minimaal half vrouwelijk Nederland ermee behept is. Linda, dé Linda, is aan het lijnen en als ik het goed hoorde, doen er een paar honderdduizend vrouwen (en vast ook een paar verdwaalde mannen) met haar mee. Paul de Leeuw doet, of deed, ook mee.

Lees ook: Sylvia: 'Wat maakt dat je als volwassene zó losgaat op iemand die je niet eens kent, hoogstens van tv?'

Zelf lees ik alleen maar mee. Ik ben er namelijk zo eentje die elke keer zeurt over die drie à vier kilo te veel. En omdat ik geen tien kilo of meer te zwaar ben, betekent dat ‘micro-managen’. Oftewel: écht goed nadenken bij wat ik eet. Maar zal ik een geheimpje verklappen? Daar zit het ‘m bij mij niet in. Bij mij zit de uitdaging in vloeistof. Je weet wel, die soms lichtgele, soms wat donkerder gele vloeistof. Met alcohol erin. Oftewel: witte wijn…

En dan helpt die wijncursus - waar ik nu halverwege mee ben - niet echt mee. Los van het feit dat je over wijnen hoort waarvan je denkt ‘daar wil ik een fles (of twee) van hebben!’ (glaasje Condrieu anyone?), leer je er ook nog iets over de verhouding van alcohol en suiker. Gemiddeld staat er op het etiket van een fles witte wijn iets van 12,5% alcohol vermeld. En wat nu als ik je vertel dat je voor 1% alcohol 17,5 gram suiker nodig hebt? Juist. Daar heb je je 80 à 100 kcal per glas. Dat wil zeggen: als we ons netjes aan die 200 ml houden. Maar, wees ‘ns eerlijk... doe jij dat? Ik niet. Nog een geheimpje: ik schenk mijn witte wijn met regelmaat in een glas voor rode wijn. En als je dan op een middag en avond drie glazen drinkt... Juist. Dat dus.

Kleine bijwerking van die alcohol is bovendien dat het erom bekendstaat dat het je, hoe zal ik dat eens aardig zeggen,‘wilskracht’ wat aantast. Je zelfbeheersing. Datgene wat maakt dat je normaal wel ‘nee’ zegt tegen die bitterbal, dat blokje kaas, chocolade of handje chips. Maar nu dus even niet. Heb je twee keer feest. Want vervolgens is je lijf beredruk met het afbreken en verwerken van die alcohol, waardoor die bitterbal-kaas-chocolade-en-chips-calorieën in alle rust een plekje op je heupen kunnen zoeken. Om daar vervolgens vrolijk de hele zomer te blijven. Tot zover het verhaal dat calorieën 'beestjes zijn die ‘s nachts je kleding een maat kleiner maken'. Dat is dus een fabel. Je doet het zelf. Jammer maar helaas.

Maar ik heb nog meer opgestoken tijdens mijn wijncursus:
* Na afloop kan ik de plek van Helga van Leur innemen bij het weerbericht, want dan weet ik meer dan ooit tevoren over klimaten, de evenaar, regen, zon, gebergten en is ook mijn topografische kennis weer helemaal up-to-date. En ik maar denken dat er romantiek bij kwam kijken ;)
* Het geluid van mensen die wijn proeven is net zo vies als ik dacht. Tijdens de proefrondes probeer ik onopvallend mijn oren dicht te houden, want al het geslurp en gespuug maakt dat ik iemand zijn glas wil afpakken of opstaan en ik ben bang dat geen van beiden echt een optie is. Thuis heb ik het wel een paar gedaan ‘zoals het heurt’. Toen er niemand in de buurt was.
* Je doet mij definitief geen plezier met een Pinotage. De lúcht die daarvan afkomt …
* En last but not least: sinds afgelopen zaterdag neem ik alles wat ik bij wijn meen te ruiken en te proeven met een flinke korrel zout. Die avond keek ik namelijk #Mindfuck (van Victor Mids) en daar gingen zogenaamde wijnkenners zó gruwelijk de boot in: men neme een witte en een rode wijn. Je vertelt wat je ruikt en proeft, plus wat je er dan bij zou willen eten. Wit: fruit, lekker licht, zuurtje, en fijn met zalm. Rood: veel hout, zwart fruit, volle body, mooi bij eendeborst. Kleine kanttekening: in beide glazen zat dezelfde witte wijn, alleen in die ene zat wat rode vloeistof. Dat was dus weer een mooi lesje om jezelf vooral niet te serieus te nemen.

Lees ook: Sylvia: 'Ik ben dól op mijn high heels, maar mijn omgeving denkt daar anders over'

Blijf ik nog een beetje zitten met dat bikinilijf. Op dit moment is er nog niks aan de hand, want alleen een pinguïn gaat nu in een bikini lopen, maar het wordt vanzelf warmer. Hoop ik. Dus ben ik een week of twee geleden maar gestart met het schrappen van chocolade en chips, en let ik goed op met alcohol en carbs. Tot nu toe werkt dat prima.

En laten we wel wezen: het zijn werkelijk ‘first world problems’. Ik vind zo’n quote met: ‘Wil je een bikini body? Doe een bikini aan. Klaar!’ daarom ook echt geweldig. Want het ís zo. Iedereen moet gewoon lekker van de zon en de zee kunnen genieten. (Wel minimaal met SPF30 smeren natuurlijk!) Heerlijk naar het strand gaan, zonder je zo bewust te zijn van die love handle, of die wat te ronde kont, én een ijsje eten ook nog.

Laat Fajah Lourens & Co. doen waar zij zich goed bij voelen, en jij en ik doen waar wij ons goed bij voelen. Zo zijn we fijn de beste versie van onszelf en die versie is helemaal prima!
 

Reacties (6)

Tanya Gnabbery
7/6 | 

Hallo vrienden, dit is mijn getuigenis. We zijn 5 jaar getrouwd en 9 jaar samen. We waren 4 maanden gescheiden. Hij wil eruit en is niet bereid om ons huwelijk te redden. We zijn een geweldig stel geweest (ik geloofde dit tenminste) en maken zelden ruzie. Maanden voordat hij het huis verliet, was hij zo inactief en sliep hij veel. Ik realiseerde me dat hij een emotionele affaire had met iemand en hij bevestigde dat hij zich tot haar aangetrokken voelde. Toen zei hij dat hij niet meer verliefd op me is en niet bij me kan wonen. Ik heb maandenlang gesmeekt, gehuild, enzovoort. Ik had zo veel hulp nodig en ik wilde mijn man terug. Ik was op internet aan het surfen toen ik een getuigenis zag van een dame over hoe dr. Ajayi, de grote spreukster die vleesboompjes hielp genezen, en zij in staat was om zelf een kind te krijgen dat op zijn beurt de vrede in huis herstelde. ze laat zijn contactpersoon vallen en ik heb het gekopieerd, aanvankelijk was ik sceptisch over contact opnemen, maar ik heb echt een blijvende oplossing voor mijn probleem nodig, dus stuurde ik hem een ​​bericht waarin ik mijn situatie aan hem uitlegde, hij vertelde me dat ik er zeker van moest zijn dat mijn man zal komen terug naar mij als ik zou doen wat hij had opgedragen, ik deed alles wat hij me had opgedragen en op de vierde dag kreeg ik een verontschuldigende sms van hem waarin hij zei dat hij niet weet wat hem overkwam, die avond kwam hij terug naar huis en smeekte voor al zijn slechte daden en sindsdien zijn onze liefde en huwelijk sterker geweest. Ik wil speciaal de grote spreukmaker Dr. Ajayi bedanken voor zijn goede werk en voor het feit dat hij me weer gelukkig heeft gemaakt in het leven. Als u hetzelfde huwelijksprobleem ervaart of als u andere problemen heeft die u onder druk zetten, neem dan vandaag nog contact op met Dr Ajayi via e-mail: Drajayi1990@gmail.com of Whatsapp-nummer: +2347084887094. Hij is in staat om elke soort spreuk uit te voeren die je maar kunt bedenken, ik ben een levend getuigenis.

Tanya Douglas
8/6 | 

Lord Bubuza heeft mijn huwelijk 11 jaar geleden gered met zijn spreuk. Mijn man vroeg een scheiding aan en het was erg gênant, beschamend en hartverscheurend. Ik begon hulp te zoeken op internet toen ik verschillende getuigenissen zag waarin mensen Lord Bubuza waardeerden voor het helpen herstellen van hun relatie, dus nam ik contact met hem op via WhatsApp: +1 505 569 0396 om hulp en hij reageerde en beloofde me te helpen mijn huwelijk te herstellen met zijn betovering. Ik deed wat hij me opdroeg en een paar uur later kwam mijn man terug en smeekte me op zijn knieën om hem te vergeven en hem terug te accepteren. Hij annuleerde de scheiding, het is nu 11 jaar en we zijn nog steeds gelukkig getrouwd. Ik zal Lord Bubuza blijven waarderen omdat hij een God op aarde is. Hij kan jou ook helpen. Neem contact met hem op via WhatsApp:: +1 505 569 0396 of e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of website: https://lordbubuzamiraculouswork.com

William Kruger
9/6 | 

Ik wil heer Bubuza keer op keer bedanken voor zijn hulp met zijn betovering om de Powerball-jackpot van $ 169 miljoen ($ 168.500.000) te winnen. Mijn naam is William Kruger, ik kwam verschillende getuigenissen tegen van mensen die heer Bubuza bedankten voor het helpen winnen van een loterij, dus nam ik contact met hem op via WhatsApp: +1 505 569 0396. Ik vertelde hem hoe lang ik al speel en probeer een loterij te winnen zonder geluk reageerde heer Bubuza en beloofde me te helpen met zijn spreuk om ook een loterij te winnen. Nadat hij de spreuk had uitgesproken, gaf hij me een lotnummer en vertelde me hoe en waar ik de loterij moest spelen. Ik deed wat hij opdroeg en zie, ik werd een jackpotwinnaar van $ 169 miljoen dollar ($ 168.500.000). Ik kan maar niet stoppen Lord Bubuza te bedanken, zoek je een lening? Bent u failliet en heeft u financiële hulp nodig? Je kunt ook een loterijwinnaar zijn. Neem contact op met lord Bubuza voor hulp bij het winnen van een loterij via WhatsApp: +1 505 569 0396 of e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of website: https://lordbubuzamiraculouswork.com

gavinbloggs98@gmail.com
Joined29.1.2022
10/6 | 

Ik ontdekte dat mijn vrouw 7 maanden na ons huwelijk vreemdging, ik begon me af te vragen waarom ze me bedroog met haar ex-vriendje. Ze vroeg een echtscheiding aan en verliet het huis. Ik riep mijn vriend om hulp omdat ik haar niet aan hem kwijt wilde. Mijn vriend vertelde me hoe heer Bubuza zijn relatie met zijn betovering herstelde na 2 jaar uiteenvallen, dus ik sprak met heer Bubuza voor hulp via WhatsApp: +1 984 240 7211. Hij antwoordde en zei dat mijn vrouw bij me terug zou komen, smekend op haar knieën voor vergeving. Ik deed wat hij opdroeg. Het was precies 24 uur nadat heer Bubuza klaar was met het uitspreken van de spreuk en mijn vrouw begon me te bellen en me te smeken om te vergeven en haar terug te accepteren. We zijn nu gelukkig samen. Lord Bubuza is een GOD op aarde, hij heeft met zijn betovering geluk in ons huis gebracht. Ben je diepbedroefd??? Neem contact met hem op via WhatsApp:: +1 984 240 7211 of e-mail:: lordbubuzamiraclework @ hotmail . com

Joe Jess Thwaite
11/6 | 

JOE EN JESS THWAITE, UIT GLOUCESTER, KRIJGEN EEN REGISTRATIE VAN £ 184.262.899 MET EEN LUCKY DIP TICKET BIJ DE VERTREKKING OP DINSDAG 10 MEI: Ik ben een communicatie-verkoopingenieur, mijn naam is Joe Thwaite, het werkte niet goed voor ons, dus mijn vrouw Jess Thwaite moest samen met haar zussen een kapsalon runnen zodat we samen de familierekeningen konden betalen. Ik hou van loterij en mijn vrouw heeft me altijd gesteund, maar winnen werd een probleem. Ik was op een avond online aan het onderzoeken toen ik opmerkingen tegenkwam waarin verschillende mensen een spreukgebruiker, Lord Bubuza genaamd, bedanken voor het geven van de juiste winnende lotnummers. Ik liet het aan mijn vrouw zien en zij stelde voor om het eens te proberen. Ik nam contact op met Lord Bubuza voor hulp om ook te winnen en hij reageerde. Hij zei dat lotnummers door zijn goden (Oracle) worden onthuld na het uitspreken van een loterij, dus we hebben zijn vereisten voor het uitspreken van de betovering gegeven en na het uitspreken van de betovering gaf hij ons de nummers. We zijn zo verrast dat onze cijfers naar voren kwamen door de EuroMillions-jackpot van £ 184 miljoen te winnen. Allemaal dank aan de Heer voor zijn betovering. Doe met ons mee en waardeer hem via de website: Lordbubuzamiraclework.com of e-mail: Lordbubuzamiraclework @ hotmail. com

Joe Jess Thwaite
12/6 | 

JOE EN JESS THWAITE, UIT GLOUCESTER, KRIJGEN EEN REGISTRATIE VAN £ 184.262.899 MET EEN LUCKY DIP TICKET BIJ DE VERTREKKING OP DINSDAG 10 MEI: Ik ben een communicatie-verkoopingenieur, mijn naam is Joe Thwaite, het werkte niet goed voor ons, dus mijn vrouw Jess Thwaite moest samen met haar zussen een kapsalon runnen zodat we samen de familierekeningen konden betalen. Ik hou van loterij en mijn vrouw heeft me altijd gesteund, maar winnen werd een probleem. Ik was op een avond online aan het onderzoeken toen ik opmerkingen tegenkwam waarin verschillende mensen een spreukgebruiker, Lord Bubuza genaamd, bedanken voor het geven van de juiste winnende lotnummers. Ik liet het aan mijn vrouw zien en zij stelde voor om het eens te proberen. Ik nam contact op met Lord Bubuza voor hulp om ook te winnen en hij reageerde. Hij zei dat lotnummers door zijn goden (Oracle) worden onthuld na het uitspreken van een loterij, dus we hebben zijn vereisten voor het uitspreken van de betovering gegeven en na het uitspreken van de betovering gaf hij ons de nummers. We zijn zo verrast dat onze cijfers naar voren kwamen door de EuroMillions-jackpot van £ 184 miljoen te winnen. Allemaal dank aan de Heer voor zijn betovering. Doe met ons mee en waardeer hem via de website: Lordbubuzamiraclework.com of e-mail: Lordbubuzamiraclework @ hotmail. com

More content below the advertising

Sylvia (1973). Geboren in het Gooi, wonend en werkend in het mooie Zuid-Limburgse Heuvelland. Daar is ze in 2007 naartoe ‘geëmigreerd’ voor de liefde van haar leven. Een ondernemer met zijn bedrijf in het zuiden, dus verhuizen was voor hem geen optie. Sylvia leest zich suf aan nationaal en internationaal nieuws, heeft veel te veel (digitale) abonnementen op magazines en streamingdiensten en koopt meer boeken dan ze lezen kan. Heeft ook een guilty pleasure en dat is royal gossip. Wat ze ook heeft, is een duidelijke mening en die deelt ze onder andere via Nouveau. Meer weten? www.sylvia.nl 

Archief

2022
2021
2020
2019
2018
2017
More content below the advertising