Wat een vraag hè … Een jaar of drie geleden vroeg iemand het aan mij en tot mijn opluchting kon ik antwoorden dat dat niet al te lang geleden was. Ik was namelijk een paar weken daarvoor voor het eerst van mijn leven wezen ‘indoor skydiven’.

Ik zeg ‘opluchting’ omdat ik me toch wel een beetje een ‘duffe doos’ had gevoeld als ik geen idee had gehad. Daarmee immers zeggend dat ik nooit iets nieuws probeer. En ook al ben ik dan een huismus, ik hoop niet dat mensen het woord ‘saai’ gebruiken als ze me ‘in-één-woord-moeten-beschrijven’.

Maar ik vond het echt een heel goede vraag, en sindsdien stel ik ‘m zo af en toe. Aan anderen - krijg je hele leuke gesprekken van! - en ook aan mezelf. Want als jij er nu over nadenkt… Hoe lang is het voor jou geleden dat je voor het laatst iets voor het eerst gedaan hebt? Misschien al best lang. En op zich is dat ook niet gek natuurlijk, want als je jong bent, doe je achter elkaar heel veel dingen voor het eerst.

Lees ook: 'Stress! Ik ga wintersporten in mondain Gstaad... en dat is de schuld van Jort Kelder'

Zo hebben we daar zwemdiploma’s, leren fietsen en verliefd worden, maar ook liefdesverdriet krijgen, dronken worden (ugh…! ;) ) en andere kleine en grote ‘voor-het-eersts’. Inmiddels zijn we iets ouder en is het niet meer zo logisch dat we dingen voor het eerst doen.

Zelf ben ik sinds een paar maanden 44. En ook al gedraag ik me soms als een 20-jarige (met alle gênante gevolgen van dien, maar daar hebben we het nu even niet over), feit is dat ik ‘over de helft ben’. Tenminste, als ik afga op de leeftijden die mijn opa en oma enzo hebben gehaald, heb ik nog een jaartje of 40 te gaan. En natuurlijk kan ik makkelijk maanden, en misschien ook wel jaren, vooruit zonder iets nieuws te doen / leren.

Maar dat is toch hartstikke jammer? En, wees eerlijk: ook een tikje saai? Want hoe leuk is het om weer voor het eerst iets mee te maken? Het gevoel van ‘wow!’ te hebben. Misschien eerst wel ‘ow bah, durf ik dit?’ Daarvoor moet je dus uit je comfortzone komen. En ja, dat is even onwennig, misschien zelfs wel een beetje eng. Maar het dan tóch doen.

Want weet je wat ik afgelopen week voor het eerst van mijn leven heb gedaan? Paragliding! En het was geweldig! Je hebt ze vast wel eens ergens in de lucht zien zweven, die grote beetje ovaalvormige chutes die als vogels door de lucht glijden. Ik heb altijd gezegd dat er geen mooiere ervaring is dan duiken, en sinds onze duikvakantie op de Malediven roep ik dat nog veel harder. De rust die je daar vindt, is onbeschrijflijk. Onder water vergeet je alles. Stress van het werk, ruzie met je (schoon-)moeder, verbouwing die in het honderd loopt, het maakt niet uit. Als je aan het duiken bent, is het alleen maar jij en de oceaanbewoners.

En paragliden geeft je ook dat gevoel: van vrij zijn, van ‘even helemaal niks’. Én je krijgt er een kick van. Het rennen met de chute, zo hard je kunt, en dan ineens zijn je voeten van de grond en vlieg je! Ik was ook wel een ontzettende bofkont, want die dag was het stralend mooi weer: strakblauwe hemel, gouden zon, en de nacht ervoor had het gesneeuwd - en dan dus vanaf zo’n 2.200 meter naar beneden suizen. Toen ik klaar was met ‘wow’ roepen, werd ik stil en heb ik alleen maar genoten. Natuurlijk was het een tandemsprong, dus met iemand samen, maar dat doet aan de ervaring niks af.

Wat ik zelf extra leuk vond, was dat er op de plek van vertrek behalve een half dozijn mannen, ook twee vrouwen waren die dit als hobby hebben. Ik hou daarvan: vrouwen met lef. Want je leert dit niet zomaar en je moet het ook durven.

Maar, lef kent natuurlijk heel veel gradaties. Het gaat vaak (meestal?) over jezelf overwinnen. Angsten, onzekerheden, al dan niet terecht, te lijf gaan en de confrontatie met jezelf. Voor de ene vrouw betekent dat het beklimmen van de Mount Everest, en voor de andere vrouw is het net zo’n prestatie om zich in te schrijven voor een ‘gewoon maar een teamsport’.

Zelf moet ik bijvoorbeeld met schaamrood op mijn kaken bekennen dat ik mijn moeder achterna ga in een bepaald opzicht: ik word angstiger. Vroeger, je weet wel, meer dan 24 jaar geleden, lachte ik haar uit als ze niet mee ging skiën op de gletsjer. En dan ging ik met een noodvaart van de zwarte piste af, én off-piste. En nu doe ik het zelf ook niet meer. Wel de gletsjer en de zwarte pistes, maar niet met een noodvaart en al helemaal niet meer off-piste. Dus mams, bij dezen: sorry dat ik je heb uitgelachen, ik maak het goed met je :)

Mijn paragliding avontuur gaf me echt een gevoel van gelukkig zijn. Ik voelde de hele dag een glimlach op mijn gezicht. Als je een indruk wilt krijgen, hier is een korte video. En als je er over denkt om het te gaan doen: DOEN! Je krijgt er geen spijt van, beloofd. Het eerste wat ik tegen Fabrice, mijn begeleider, zei was niet voor niks: "Dit gaan we vieren met champagne!" Dat werd een Aperol Spritz maar soit, die was ook lekker. Want zoals ik altijd zeg: ‘Grijp elke gelegenheid, groot en klein, aan om een feestje te maken’.

Wat ik maar wil zeggen: stel jezelf, af en toe, ook eens deze vraag: wanneer heb ik voor het laatst iets voor het eerst gedaan? Wie weet geeft het je net dat zetje! Volg je straks die cursus Italiaans waar je al jaren over denkt, of gooi je je heupen los op salsa-dansles!

Reacties (3)

LAUREN NAPOLEON
4/3 | 

HALLO!!!
Heeft u financiële hulp nodig?
Veel mensen zijn op zoek naar financiële hulp, maar ze weten niet hoe ze dat moeten aanpakken.

Weet u dat u een lening kunt aanvragen en binnen 24 uur een lening kunt krijgen om uw financiële situatie op te lossen? veel mensen vinden het zo moeilijk om een ​​lening te krijgen van hun lokale banken of andere financiële instellingen vanwege de hoge rente, onvoldoende onderpand, schuld / inkomen-ratio, lage kredietscore of andere redenen.

Nooit meer wachten! Bij NoviCap bieden we financieringsoplossingen. We bieden allerlei soorten leningen aan, We bieden flexibele en meervoudige leningopties, inclusief beveiligde en ongedekte leningen, langlopende en korte termijnleningen die zijn afgestemd op uw financiële behoeften.

Voor vragen - Stuur een mail naar (novicapfinancialservices@gmail.com of WhatsApp via: +31642117819)

we streven ernaar om lenen gemakkelijk, gemakkelijk en betaalbaar te maken.

Onze service is zeer snel, betrouwbaar en betrouwbaar en u kunt tot € 20 miljoen lenen tegen een gesubsidieerde rente van 2,5% per jaar. Wij zijn het juiste bedrijf om contact met u op te nemen wanneer u dringend een lening nodig heeft.

U kunt altijd en overal een lening aanvragen op uw eigen geschikte plek met uw telefoon of laptop, u hoeft alleen maar contact met ons op te nemen via
E-mail: (novicapfinancialservices@gmail.com) OF
Schrijf ons op WhatsApp via: +31642117819.

We zijn altijd enthousiast om financiële ondersteuning te bieden.
Wij bieden 24-uurs lening van wereldklasse.

Nancy William.
5/3 | 

Hallo iedereen daar, ik hoop dat alles goed met je is ??? Mijn naam is mevrouw Nancy William, ik kom uit Mississippi, een paar dagen geleden werd ik meegesleurd in een slechte financiële situatie en ik had een dringende lening nodig om mijn rekeningen te betalen en financieel weer op te staan ​​vanwege mijn huidige financiële situatie. mijn bank weigerde me een lening te geven, dus ik had geen andere keus dan online op zoek te gaan naar een ongedekte lening, tijdens mijn onderzoek werd ik het slachtoffer van fraude en verloor ik bijna $ 1.900, had ik meer problemen en hoopte ik bijna op een lening totdat ik een online post vond dat de post een gedeelde getuigenis was van de heer David uit de Verenigde Staten die getuigt hoe hij de post van $ 100 las. 000 ontvangen van World Wide Loan Firm, besloot ik contact op te nemen met Neuron Finance. via e-mail: (worldwideloanfirm1999@gmail.com) contact gedeeld via e-mail, mijn ongedekte leningaanvraag van $ 450.000 werd binnen 48 uur na mijn aanvraag goedgekeurd en mijn lening werd zonder enige omissie op mijn bankrekening gestort.

Ik wil mijn diepe dankbaarheid uitspreken en ook de leningzoekers adviseren om zeer waakzaam te zijn, omdat er veel oplichters zijn met als enig doel de onschuldige leningzoekers te bedriegen, dus je moet voorzichtig en waakzaam zijn .. voor degenen die een lening nodig hebben, advies Ik neem contact op met World Wide Loan Firm, u kunt per e-mail contact opnemen met het bedrijf: (worldwideloanfirm1999@gmail.com)

Bedankt voor het lezen van mijn getuigenis, ik wens u veel succes.

Jouw,
Nancy William.

dayennevanleenders@gmail.com
Joined19.9.2020
6/3 | 

We hebben samen een dochter, maar hij blijft vals spelen. Hij kwam op een dag thuis en zei dat het voorbij was tussen ons, hij zei ook dat hij verliefd was op iemand anders, ik was in de war en ik vraag om hulp van mijn vriend.. Ze vertelde me hoe heer Bubuza haar gebroken huwelijk herstelde na twee jaar scheiding. Ik nam contact op met Lord Bubuza voor hulp via WhatsApp:: +1 505 569 0396 en hij beloofde mij ook te helpen met zijn spreuk. Ik volgde zijn instructies en alles gebeurde binnen 12 tot 16 uur, precies zoals Lord Bubuza me had beloofd. Mijn vriend kwam huilend terug en smeekte me om hem te vergeven, ik was verrast, alles gebeurde binnen 15 uur nadat de betovering was uitgesproken.. Heer Bubuza is als een God op aarde omdat hij een probleemoplosser is. Neem contact op met heer Bubuza voor hulp via whatsapp::/ +1 505 569 0396  / of via e-mail:: //  lordbubuzamiraclework@hotmail.com  

More content below the advertising

Sylvia (1973). Geboren in het Gooi, wonend en werkend in het mooie Zuid-Limburgse Heuvelland. Daar is ze in 2007 naartoe ‘geëmigreerd’ voor de liefde van haar leven. Een ondernemer met zijn bedrijf in het zuiden, dus verhuizen was voor hem geen optie. Sylvia leest zich suf aan nationaal en internationaal nieuws, heeft veel te veel (digitale) abonnementen op magazines en streamingdiensten en koopt meer boeken dan ze lezen kan. Heeft ook een guilty pleasure en dat is royal gossip. Wat ze ook heeft, is een duidelijke mening en die deelt ze onder andere via Nouveau. Meer weten? www.sylvia.nl 

Archief

2022
2021
2020
2019
2018
2017
More content below the advertising