Wij, Lief en ik, brachten onze skivakantie altijd door in Italië, in een heerlijk familiehotel waar we bij vertrek al reserveerden voor het jaar erop. De laatste keer deden we dat niet met als gevolg dat we drie jaar niet geweest zijn. Te druk, onhandige timing, net terug van andere vakantie, dat soort onzinredenen. Om te voorkomen dat uitstel veranderde in afstel, hadden we al bedacht dit jaar sowieso te gaan.

Alleen had Lief ook bedacht dat hij ergens anders heen wilde. Ik niet. ‘Ons’ hotel is super fijn en ligt aan de piste, dus ’s morgens ski je naar beneden naar de lift, en aan het eind van de dag ski je naar beneden naar het hotel. Ski’s uit, terras oplopen en een glas wijn bestellen. Qua looks kun je er helemaal losgaan met designer outfits, maar je ziet ook jeans en polo’s.

Alles klopt daar gewoon. Kortom: ik had de taak (en vooral de verantwoording) voor het vinden van die net zo perfecte nieuwe plek voor de volle 100% bij Lief gelegd. En net als je denkt dat het dan toch afstel wordt, kijk je naar Hoe heurt het eigenlijk...

Lees ook: 'Mijn vriendinnen helpen me door de diepste dalen, maar zijn ook ongenadig eerlijk'

Met een brede grijns mensen becommentariëren die serieus hun eigen personeel meenemen naar een ultraluxe vijfsterrenhotel en het volgende moment op Booking.com naar diezelfde hotels kijken. In Gstaad. Ski-oord van de ‘happy few’. En nog een paar minuten later zelf hebben geboekt. In ook zo’n waanzinnig hotel. Tenminste, dat denk ik. Hoop ik. Ben er nog nooit geweest. Het resultaat? Een week van tevoren al in de stress. Want wat moet ik áán???

Is twee keer hetzelfde dragen not done? Hoe wordt er naar me gekeken als ik in mijn lievelings-Levi de bar in wandel? Heeft iedereen daar last van een stiff-upper-lip? En zo overtreft mijn toch altijd al aanwezige ‘inpakstress’ dit keer alles. Ik heb het akelige vermoeden dat Lief ons huis een paar uur ontvlucht zodra hij de grote koffer ziet. Een beetje zoals de katten door het kattenluik vliegen wanneer ze hun reismand zien. (Iets met een dierenarts…)  Bedankt hè, Jort!

Dus: wat neem ik mee? Toch maar zo’n checklist maken? Hoe dan ook wordt het veel grijs en zwart en nude. Raakt nooit ‘out of fashion’. En als het me dan lukt om de kleding voor na het skiën beperkt te houden (toverwoord hier is ‘combineren’), komt natuurlijk het ‘hakkendilemma’. Niet enkel een paar heel hoge. Dat is onpraktisch, want uiteraard ook een dagje shoppen. En toch ook m’n jeans? Make-up zooi van tevoren uitzoeken. En nieuwe zonnecrème en Labello niet pas op de plek van bestemming gaan zoeken maar gewoon hier naar Douglas.

En als we het dan toch over zonnebrandcrème hebben... Ooit gehoord van ‘vloeistofcontainers’? Ik tot een paar jaar terug niet. Totdat Lief tijdens zo’n inpaksessie zei ‘weet je hoeveel vloeistofcontainers je hebt ingepakt?’ ‘Nou, nee, niet echt….’  En dacht bij mezelf ‘Wat zijn dat überhaupt?!’ Hij bleek het over mijn verzameling crèmes, lotions en andere fijne smeersels te hebben. Die per potje een godsvermogen kosten en bovendien in heel mooie verpakkingen zitten. En met liefde worden behandeld. Maar nu dus gedegradeerd zijn tot ‘vloeistofcontainers’.

Heel attent gaf hij ook direct zelf antwoord: ‘Meer dan 50’. Zat ik daar: op bed, beautycases en toilettassen om me heen. Nieuwste monstertjes nog in die leuke Sisley-tasjes. Want ja, zelfs ik weet dat niet álles mee kan dus ik maak een selectie. ‘Waarom heb je eigenlijk zoveel nodig?’ Eh... omdat ik niet vanzelf zo fris en fruitig wakker word? Het duurt tegenwoordig een tikkeltje langer voor de slaapvouwen uit m’n hoofd zijn. Soms zie ik ze om 12 uur ’s middags nog in m’n wang zitten.

En die ‘schattige lijntjes’ om m’n ogen vind ik helemáál niet schattig, dus ook daar moet een apart potje voor mee. Plus een speciaal oogmasker. En die mascara en eyeliner moeten er ’s avonds ook weer afgepoetst, dus ja, ook daar worden flesjes voor ingepakt. En als ik m’n haar was (shampoo en conditioner, plus twee flessen) moet er vervolgens ook weer olie en versteviging in, en als ik het dan gestyled heb, graag ook nog wat lak (plus drie flessen).

Had ik al gezegd dat ik lenzen heb? Plus twee flesjes. En stel nu dat we leuk gaan eten, dan wil ik misschien wel even zo’n wondermasker. Verder hebben we daar dan nog deo, bodylotion, en een lekker luchtje. En juist om te voorkomen dat ik met zo veel van die grote flessen vertrek, neem ik veel monstertjes mee. Maar die zijn klein, en met die irritante sachets-die-helemaal-open-scheuren doe je maar één keer. En ja, dan eindig je met veel van die je-weet-wel-containers.

Hij heeft trouwens helemaal geen recht van spreken want hij gebruikt mijn shampoo etc. dus ja, dan is het makkelijk roepen dat ‘jij toch ook alles in één klein tasje hebt’. Bovendien draagt hij geen make-up en geen hoge hakken. Maar goed ook, want dan hebben we ineens héél andere issues.

Laatst zag ik weer zo’n video waar één of andere globetrotter je laat zien hoe je in no-time waanzinnig efficiënt belachelijk veel in je koffer krijgt. Door alles op te rollen. T-shirts, rokken, jurkjes en broeken. Klein detail: ik heb geen laars, slipper, hardloopschoen of hoge hak gezien. Slipjes en beha’s ontbraken ook, net als... juist: al die flesjes en potjes en tubes. Dus wat iedereen ook zegt: trap daar niet in. We hebben gewoon een grote koffer nodig waar heel veel in kan.

Gelukkig gaan we met de auto. Daar past die grote koffer met gemak in. Bijkomend voordeel van auto vs. vliegtuig: ik mag zo veel meenemen als in de auto past. Mijn eigen kussen moet namelijk ook mee. Anders kan ik serieus niet slapen. De matras boeit me niet, maar m’n kussen des te meer. En geloof me, je wilt me niet meemaken na twee nachten niet slapen. Inmiddels schaam ik me er niet meer voor. Sleep ’m ook mee naar het Conservatorium en het Okura. De portiers daar vertelden me dat ik niet de enige ben. Ik maak gewoon deel uit van een select clubje mensen dat lijdt aan ‘kussenheimwee’.

Lees ook: 10 x In deze ski-gebieden verdwijnt je geld niet als sneeuw voor de zon

Verder dan nog mijn lievelingstas voor ’s avonds. Die is grijs en past bij alle outfits. Heb ik ook altijd een kleine versie van mijn parfum in. Maar dié kan ik wel thuislaten. Kijk, toch mooi een vloeistofcontainer minder! 

Maar het belangrijkste: ik doe het dit keer anders. Ik neem een fijn glas wijn, zet mijn favoriete Spotify-playlist aan, en m’n gebreide turquoise muts op m’n kop, en ik maak er een feestje van! Ik bedoel: ik ga op vakantie! Het hele idee ís dat het een feestje is! Dus met mijn guilty pleasures ABBA, Roxette en Irene Cara ga ik zingend inpakken. En als ik iets vergeet, of het nu mijn tandpasta is of mijn skibroek, koop ik het gewoon in Gstaad.

Wat denk je, als ik dit aan Lief laat lezen... Zou hij dan thuisblijven zodat we samen kunnen zingen en inpakken? :)

Reacties (5)

Lisa Becker
7/5 | 

Hello ladies and gentlemen.
Welcome to NoviCap Financial Service Provider.

Do you urgently need a financial breakthrough? Do you need a loan for various reasons? NoviCap offers flexible loan options tailored to your needs.

NoviCap biedt een verscheidenheid aan leningopties voor iedereen die financiële hulp nodig heeft tegen een lage rente van 3%, of het nu gaat om een ​​zakelijke lening, persoonlijke lening of een lening voor medische rekeningen, betaaldagvoorschot, apparatuurfinanciering, hypothecaire lening e.t.c. De service is snel, veilig en betrouwbaar. Stuur een mail via || voor meer informatie over het leningaanbod van NoviCap novicapserviceprovider@gmail.com || of schrijf ons op WhatsApp via: +31642117819

ABOUT NOVICAP.
NoviCap, founded in 2015, is one of the largest lending market in the world. Many people, especially entrepreneurs, use NoviCap's free online service to find financing by browsing multiple loan products from our broad network loans. NoviCap offers financing in a fast, flexible and transparent manner and offers professional investors the opportunity to invest in an asset in the short term with an above-average return.

We are very fast, reliable and reliable and you can borrow from € 1,000 to € 50 million. NoviCap is the right company to contact when you need an urgent loan.

You no longer have to waste time on a loan from other financial institutions or stressful bank visits. Our service is available 24/7 - you can get a loan and complete your transactions when and where you need it.

We offer world-class 24-hour loans. For questions / questions? - Send an e-mail to || novicapserviceprovider@gmail.com || Write us on WhatsApp via: +31642117819

Claudia Klein
8/5 | 

Hallo en welkom bij Spotcap Global Loan Services, mijn naam is Claudia Klein, ik ben een geldschieter en ook een leningadviseur.

Heeft u dringend financiële versterking nodig? heb je een lening nodig voor verschillende doeleinden? als uw antwoord ja is, zal ik u adviseren contact op te nemen met mijn bedrijf via | spotcapglobalservices@gmail.com | of stuur ons een bericht op WhatsApp: +4915758108767 | en binnen 24 uur een lening op uw rekening hebben, omdat we uitstekende leendiensten over de hele wereld bieden.

We bieden allerlei soorten leendiensten aan (persoonlijke lening, zakelijke lening en nog veel meer), we bieden zowel langlopende als kortlopende leningen aan en u kunt ook tot 15 miljoen euro lenen. Mijn bedrijf helpt u bij het bereiken van verschillende doelen met een breed scala aan leenproducten.

We know that getting a legitimate loan has always been a big problem For people who have a financial problem and need a solution, many people find it so difficult to get a home equity loan from their local banks or other financial institutions because of high interest rate, insufficient collateral, debt / income ratio, low credit score or other reasons

No more waiting times or stressful bank visits. Our service is available 24/7 - you can get a loan and complete your transactions when and where you need it

We offer world class 24 hour loan. For questions / questions? - Send an email to | spotcapglobalservices@gmail.com | or send us a message on WhatsApp: +4915758108767 | & Receive a response in an instant.

Your family, friends and colleagues do not need to know that you are low on money, just write to us and you will receive a loan.

Your financial freedom is in your hands!

Susan Cody
9/5 | 

Ik zou zonder voorbehoud aanraden om met Frank Loan Services samen te werken, als je op zoek bent naar een hypotheek. Ik heb met veel makelaars gesproken tijdens het online kopen van mijn hypotheeklening.Vanaf het eerste contact kon ik zien dat hij het type persoon is dat ik kon vertrouwen om me te helpen de beste beslissing te nemen voor mij en mijn gezin.Ze bieden zowel korte als lange looptijden lening af binnen 1-30 jaar lening looptijd, met of zonder onderpand maar zonder kredietcontrole en hun diensten zijn snel, betrouwbaar en betrouwbaar omdat ze zijn getest en vertrouwd door mij in tegenstelling tot andere bedrijven. Hun diensten omvatten herfinancieringsleningen, vrachtwagenleningen, onderwijsleningen, studieleningen, persoonlijke leningen, autoleningen, schuldconsolidatieleningen, zakelijke leningen, gedekte en ongedekte leningen, hypothecaire leningen, woningleningen en ze bieden leningen aan tegen een zeer betaalbare rente van 2% geïnteresseerden dienen vriendelijk contact met hem op te nemen via E-mail: k.frankloans@gmail.com

E-mail: k.frankloans@gmail.com

Victor Van
10/5 | 

Lord Bubuza is een echte, mijn naam is Victor Van. Ik was aan het zoeken op internet toen ik een reeks getuigenissen zag van mensen die heer Bubuza bedankten voor het helpen met zijn betovering, sommigen bedankten hem voor het herstellen van hun relatie, anderen waardeerden hem voor hij gebruikte zijn spreuk om hun scheiding te annuleren, dus nam ik contact met hem op voor hulp om een lotto te winnen via WhatsApp: +1 505 569 0396. Hij antwoordde en zei dat hij zou helpen, ik deed wat hij me opdroeg en nadat de spreuk was uitgesproken, gaf Lord Bubuza me een winnend nummer en vertelde me om de loterij te gaan spelen met het nummer dat ik deed en zie, ik won $ 1 miljoen dollar ($ 1.000.000 dollar). Mijn leven is een getuigenis en ik zal voor altijd getuigen over heer Bubuza. Neem ook contact met hem op voor hulp via WhatsApp: +1 505 569 0396 of e-mail: lordbubuzamiraclework @ hotmail . com of website: https://lordbubuzamiraculouswork.com

More content below the advertising

Sylvia (1973). Geboren in het Gooi, wonend en werkend in het mooie Zuid-Limburgse Heuvelland. Daar is ze in 2007 naartoe ‘geëmigreerd’ voor de liefde van haar leven. Een ondernemer met zijn bedrijf in het zuiden, dus verhuizen was voor hem geen optie. Sylvia leest zich suf aan nationaal en internationaal nieuws, heeft veel te veel (digitale) abonnementen op magazines en streamingdiensten en koopt meer boeken dan ze lezen kan. Heeft ook een guilty pleasure en dat is royal gossip. Wat ze ook heeft, is een duidelijke mening en die deelt ze onder andere via Nouveau. Meer weten? www.sylvia.nl 

Archief

2022
2021
2020
2019
2018
2017
More content below the advertising