De grote vakantie-uittocht is inmiddels begonnen. Ik merk het overal om me heen. Collega’s en vrienden vertrekken weer naar de mooiste plekken op deze aardbol. En wat is ernstig belangrijk voor een goeie vakantie? Juist, lekker eten. Tenminste, voor mij dan… En omdat ik zelf een wandelende lekkerbek ben en we ook graag buiten de deur eten, heb ik bedacht om dit keer eens mijn favoriete Japanse (sushi) restaurants te delen. Weliswaar ben ik geen ‘foodblogger’ maar ja, eten doen we allemaal toch?

Mijn allereerste kennismaking met sushi was niet bepaald positief. Het was ergens in Utrecht, in een ‘grand café’, en ik zette mijn tanden in een grote hap kleffe rijst die ik het liefst zo weer wilde uitspugen. Inmiddels weet ik dat dit meestal ook gewoon niet de beste plek is om sushi te eten. En tegenwoordig mag je me ‘s nachts wakker maken voor een goeie sushi. So, what happened???

Eigenlijk heel simpel: ik leerde dat ik geen fan ben van ‘all you can eat’, én vond de goeie Japanners. Dus daar gaan we:

In ons kikkerlandje heb je de ruimste keuze, hoe verrassend, in onze hoofdstad, Amsterdam.

1. Mijn persoonlijke favoriet is Taiko:
Een verrassende culinaire mix van fusion meets Japan, mét uitgebreide wijnkaart. Bovendien is Taiko ook nog eens gevestigd in één van de mooiste hotels die ons land rijk is: het Conservatorium. Qua ambiance zit je dus gebeiteld. Kleine tip: roep niet heel impulsief dat je een fles van die mooie dessert sake mee wilt voor thuis. Vraag eerst even naar de prijs, dan schrik je later een tikje minder. Of je voorkomt dat je bij het pinnen denkt: ‘eeehh... kan ik nog van die fles af?’

Lees ook: Sylvia: 'Soms is het leven zó oneerlijk. En vandaag is zo'n dag'

2. Maar, Taiko wordt op de voet gevolgd door Hosokawa en Yamazato.
Bij Hosokawa heb ik niet echt verrassende dingen gegeten, maar wát we kregen was van super kwaliteit. Bovendien is de eigenaar een heel leuke man, die net als ik gek is op wijn (hij heeft er alleen wel een tikkeltje meer verstand van) en die me die avond twee nieuwe wijnen heeft laten proeven. Hoe leuk is dat?

Yamazato vind je in het Okura Hotel, waar je kennismaakt met de klassieke Kaiseki keuken. De Japanse serveersters zijn allemaal in traditionele kimono’s gekleed. Het Yamazato heeft trouwens een Michelinster. Ben je fan van teppanyaki, of wil je dat graag eens proberen? Ook dan kun je naar het Okura, want naast Yamazato zit ‘Sazanka’, hun eigen teppanyaki restaurant!

3. Wil je juist iets kleins en authentieks, ga dan zeker naar Kaiko op de Jekerstraat.
Let wel, je gaat met ‘handen en voeten’ praten, want de eigenaren spreken amper Nederlands of Engels. Is het de meest mooie ambiance? Nee. Is het hip? Niet persé. Wat je er wel krijgt? Puur en heerlijk Japans eten en dat maakt de rest meer dan goed :)

4. In Rotterdam kom ik graag bij Itami.
Hoewel het een groot restaurant is met veel couverts, blijft de kwaliteit van het eten echt heel goed en de mensen onverminderd vriendelijk. Bij Ono heb je ook een hele leuke avond, maar als ik mag kiezen, ga ik naar Itami. Hotel New York en Nhow zitten op loopafstand dus over de hoeveelheid alcoholische versnaperingen hoef je ook niet in te zitten. ;)

5. In (de buurt van) het Gooi? Ga dan naar The Red Sun in Blaricum.
Naast heerlijke sushi, sashimi én bubbels hebben ze ook een heerlijk terras!

6. In Den Haag is Han Ting een absolute aanrader.
Ik belandde er spontaan en het was genieten! Pas achteraf kwam ik erachter dat het ook gewoon het nr. 1 restaurant van Den Haag is en eveneens trotse eigenaar van een Michelinster. Zelf ben ik meer fan van witte dan van rode wijn en mijn ‘witte wijn arrangement’ was echt verrassend, met hele mooie combinaties.

7. Een city-trip naar Maastricht? Boek dan stoelen aan een teppanyaki-tafel bij KOBE.
Geniet van de kookkunsten van de chef en snoep van heerlijke gerechten én bijzondere saké. Je hebt keuze uit heel veel soorten dus voor ieder wat wils.

8. We blijven nog even in Maastricht, en wel bij Umami by Han.
Inderdaad, van de Han Ting uit Den Haag hierboven. Dat geeft je vast al een idee. Je kunt ze ook vinden in Eindhoven en Rotterdam, maar daar ben ik nog niet geweest. Die in Den Haag wel, alleen ben ik daar niet zo enthousiast over. Had overigens niet zo zeer met het eten te maken, wel met lawaai, sfeer en ambiance. Zelf kiezen wij altijd het ‘Bib Gourmand Menu’.

9. Toegegeven, de volgende is niet echt een sushi restaurant, maar ik wil 'm je niet onthouden want je krijgt er de lekkerste dim sum ever: Ron Gastrobar Oriental in Amsterdam.
Vergeet niet te reserveren, want het is er áltijd druk! En heel gezellig, dat ook. Had ik al gezegd dat ze ook heerlijke cocktails hebben?

Lief en ik zijn zo gek op sushi dat we ook in het buitenland altijd zoeken naar de beste Japanners:

10. Zo kun je me uittekenen bij Oishii www.oishii.de in Aken (D.)
Dit restaurant ligt midden in een studentenwijk en het is niet zonder reden beredruk. Het zou sfeervoller kunnen, maar dat zeg ik over Duitse restaurants al snel, dus ach. Waar het om gaat, is de sushi en sashimi. Hun signatore roll is de ‘Best Friends’. Eigenlijk kun je er niet weggaan zonder die geproefd te hebben. En als je voor een toetje gaat, kies dan de bananenballetjes. Wel nogal machtig, dus wij delen meestal. Is ook veel gezelliger.

11. In München werd ik helemaal blij bij Matsuhisa in het Mandarin Oriëntal Hotel.
Je zit niet te dicht bij de buren, je hebt zicht op de keuken waar de ‘meesters’ aan het werk zijn en ik liep er ook nog letterlijk tegen Steven Tyler op. Per ongeluk. Gelukkig konden hij én de bodyguard er om lachen.

En als je écht gek wilt doen, hier mijn absolute top drie:

Umu in London. Als je aan komt lopen, denk je dat je verkeerd zit, want je staat in een doodlopende en wat afgelegen straat. Maar zodra je de ‘bel’ gevonden hebt, is het welcome to sushi heaven! Umu heeft maar liefst twee Michelinsterren en ja, je voelt het in je portemonnee. Het is ook echt voor de liefhebber. Als je fan bent van ‘all you can eat’, kan ik het je alleen maar afraden. Is dat niet zo, dan staat je een geweldige culinaire ervaring te wachten en krijg je één grote wow-ervaring.

** Op vakantie op Tenerife? Ook al slaap je niet in het Abama Resort, ga er dan tóch eten, en wel bij Kabuki.
Gecombineerd met de wijnen en de omgeving waan je je op het mooiste sushi eiland! Gewaagde combi’s waarvan je denkt ‘really?’ en eenmaal geproefd denk je ‘ah, ja!. O ja, ook zij hebben een Michelin ster.

*** Last but not least: Nagaya in Düsseldorf.
Mijn Lief nam mij hier voor het eerst mee naartoe voor mijn 40e verjaardag en ik denk nog steeds met veel plezier aan die avond terug! Het was de eerste keer dat ik een wasabi-wortel zag, sake van bloedsinaasappel kreeg én drie gangen met dessert aan me voorbij moest laten gaan wegens ‘completely stuffed’. Wat ons er niet van weerhouden heeft om nog twee keer te gaan ;)

Wat ik trouwens echt nog kwijt wil... Wij genieten natuurlijk allemaal volop van al die mooie sushi rolls enzo, en het moge duidelijk zijn dat het maken van mooie en smakelijke sushi écht een kunst is. Dus wil je, net als ik, na tientallen keren sushi eten eens ervaren hoe het is om het te maken? Dan ‘moét’ je echt naar Chi Kookt in Maastricht. Deze bijzondere en lieve vrouw bezorgt je een heel gezellige avond én ze leert je de (eerste) kneepjes van het vak.

Wellicht ten overvloede, maar ik zeg het toch maar even: deze lijst is compleet persoonlijk en hartstikke subjectief, de restaurants staan ook op willekeurige volgorde. Ik kan over elk restaurant van alles vertellen maar dan krijg ik op mijn kop van de Nouveau-redactie wegens ‘veels te veel woorden’ ;) Dus ik zou zeggen: Kies er gewoon eentje uit en maak het zelf mee! Dan hoor ik graag jouw ervaring. En als je nog leuke tips voor mij hebt, graag :)

Itadakimasu!

 

Op de foto: Sylvia en haar nichtje / mede-levensgenietster Fabiënne 

 

 

Reacties (5)

robertokennety@gmail.com
Joined21.1.2020
6/5 | 

LENING AANBIEDING !!! Wij zijn ROBERTO LOAN SERVICE. Wij bieden zowel langlopende als kortlopende leningen. Wij bieden veilige en vertrouwelijke leningen tegen een zeer lage rente van 2% per jaar, persoonlijke leningen, schuldconsolidatielening, risicokapitaal, zakelijke leningen, bedrijfsleningen, educatieve leningen, hypotheekleningen en leningen om welke reden dan ook! Wij zijn het vertrouwde alternatief voor bankfinanciering en ons aanvraagproces is eenvoudig en ongecompliceerd. Onze lening varieert van $ 5.000,00 tot $ 25.000.000,00. (Vijfentwintig miljoen dollar). Aanvullende informatie: we zijn hard op weg om de particuliere, discrete en servicegerichte keuze voor algemene leningen te worden. Wij zijn het bedrijf waar u terecht kunt als traditionele financieringsbronnen falen. Als u geïnteresseerd bent, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen met onderstaande informatie per e-mail: robertokennety@gmail.com

Bedrijfsnaam: Robert Loan Credit
E-mailadres bedrijf: robertokennety@gmail.com
WhatsApp: +1(518)219-0838

David Rex Loan firm
7/5 | 

 Heeft u een kerstlening, zakelijke lening nodig of wilt u uw woning herfinancieren vanaf 2% rente met minimaal 1 tot 20 jaar aflossing neem dan vandaag nog contact met ons op via: directcredit74@gmail.com of WhatsApp nummer: +1 (504) 603-3666

David Rex Loan firm
8/5 | 

 Heeft u een kerstlening, zakelijke lening nodig of wilt u uw woning herfinancieren vanaf 2% rente met minimaal 1 tot 20 jaar aflossing neem dan vandaag nog contact met ons op via: directcredit74@gmail.com of WhatsApp nummer: +1 (504) 603-3666

Miguel
9/5 | 

I will now continue to expand a portfolio and I have done this consistently and successfully by investing with Alex Smith, I was able to make $ 20,000 from $ 2000 in 1 week of trading with him, this is the best time to grow and build a better portfolio ahead of the rise in the price of bitcoin and other cryptocurrencies I urge investors to find suitable investment guides to help them make a profit on a daily, weekly or monthly basis. Alex Smith in my experience, he is the best trading guide and account manager I have ever come across and Y anyone can contact him via WhatsApp +13045044292 or email: livetrading3602@gmail.com
https://t.me/joinchat/ S314FoZU-2kazF9s

tristananne7@gmail.com
Joined5.10.2021
10/5 | 

Five years ago Mr Bubuza helped me get my ex boyfriend back with his spell and we are happily married and have two children, I just want to appreciate Mr Bubuza again and I will continue to thank him for helping me find the love of my life to get back, this man is a God on earth. Five years ago my boyfriend, who is now my husband, misbehaved, for no reason he told me we were over, I was heartbroken, I cried all night looking for help. My friend told me how Lord Bubuza restored her marriage so I contacted him and he promised to help me with his spell as well, I did as he instructed and I got the result 16 hours after the spell was cast. forgive and accept him back. Are you emotionally down? Is your partner cheating on you? Contact lord Bubuza now for help via WhatsApp:: +1 505 569 0396 or email: lordbubuzamiraclework@hotmail.com or website: https://lordbubuzamiraculouswork.com    ...

More content below the advertising

Sylvia (1973). Geboren in het Gooi, wonend en werkend in het mooie Zuid-Limburgse Heuvelland. Daar is ze in 2007 naartoe ‘geëmigreerd’ voor de liefde van haar leven. Een ondernemer met zijn bedrijf in het zuiden, dus verhuizen was voor hem geen optie. Sylvia leest zich suf aan nationaal en internationaal nieuws, heeft veel te veel (digitale) abonnementen op magazines en streamingdiensten en koopt meer boeken dan ze lezen kan. Heeft ook een guilty pleasure en dat is royal gossip. Wat ze ook heeft, is een duidelijke mening en die deelt ze onder andere via Nouveau. Meer weten? www.sylvia.nl 

Archief

2022
2021
2020
2019
2018
2017
More content below the advertising