Hij begon goed, deze lentedag. Ik werd wakker, zag mijn nog in dromenland verkerende Lief naast me, stond op en vond in de huiskamer onze twee hummels op vier pootjes. Zoals elke dag luid miauwend alsof ze twee weken geen eten/drinken/knuffels/snoepjes (doorhalen wat niet van toepassing is) hadden gehad. Ons dagelijks ritueel bestaat uit koffie maken voor mij, knuffel en eten voor hen. Niet per se in die volgorde. Liever eerst eten en dan knuffel, maar ik wil altijd eerst de knuffel. En ik ben hun moeder, en dus de baas. Meestal. Oké, soms.

De zon scheen, dus ik deed ook meteen de schuifdeuren naar de tuin open. Het ging een mooie dag worden. Druk, veel te doen, een paar deadlines die super belangrijk zijn, maar dat ging allemaal goed komen. Ik wist het zeker.

En nu, een kleine drie uur later, zijn mijn ogen rood van het huilen en kunnen alle deadlines me gestolen worden.

Eén van mijn liefste collega’s die vandaag voor een reguliere controle naar het ziekenhuis ging, heeft te horen gekregen dat het ‘niet goed’ is.

Uitzaaiingen.
Longen. Maag.
Chemotherapie niet mogelijk.
Ongeneeslijk.
Secundaire kanker.

Het zijn een paar van de woorden die zijn blijven hangen. Zijn zoon werkt ook bij ons. Die kreeg zijn moeder aan de lijn: ‘Onze ergste nachtmerrie is werkelijkheid geworden’. Natuurlijk zei mijn Lief direct dat zoon naar het ziekenhuis moest en hebben we ook aangeboden hem te brengen. Maar zijn vader wil terugkomen naar kantoor. Wil niet naar huis. Want hij weet dat de muren daar op hem afkomen.

Vorig jaar werd hij ziek. Eigenlijk uit het niets. Nog nooit in het ziekenhuis geweest en dan ineens met spoed naar de IC. Hij was bang. Voor alles om hem heen, voor de artsen die met hele behandelplannen kwamen, voor de operatie. Maar als gezin zijn ze er zó goed doorheen gekomen. Natuurlijk ken ik niet iedereen in de familie heel goed, maar wat ik van ze zie en meemaak, is dit nu zo’n gezin waarvan ik denk: wat mooi om te zien om hoe deze mensen met al hun flaws and imperfections van elkaar houden, en er voor elkaar staan. No matter what. Bovendien ook allemaal met levenslust én vechtlust.

Lees ook: 'Resultaat van mijn alcohol-loze maand: 2,5 kilo minder Sylvia. En dat in 13 dagen'

Dus toen Kerst kwam, en onze collega de feestdagen gewoon thuis kon en mocht vieren, vierden wij op kantoor ook een klein beetje feest. Het ging goed komen! En het gíng ook de goede kant op. Hij werd zienderogen sterker, ging naar de sportschool, de tennisbaan en twee weken geleden zijn ze nog heerlijk met z’n allen op wintersport geweest. Hij kwam ook weer een paar kilo aan. Dat mocht ook wel, want hij had best ‘een jasje uitgedaan’ tijdens zijn ziekteperiode. Dus we waren met z’n allen optimistisch. Vorige week kwam tijdens een controle wel aan het licht dat er wat bloedproppen konden zijn en dus ging hij aan de slag met bloedverdunners. Maar dat zijn dingen waar je goed mee kunt leven.

En vandaag? Vandaag dacht hij ‘even heen en weer te gaan’ naar het ziekenhuis. De woorden ‘Ik heb slecht nieuws voor u’ waren de laatste die hij had verwacht. Vandaag is zijn en hun leven volledig op z’n kop gezet.

Op dit moment is alles onzeker. Veel informatie moet nog komen, en als gezin moeten ze alweer een nieuwe balans zien te vinden met wat nog komen gaat. Goed en slecht. Als ik naar buiten kijk, zie ik hem staan. Bij ons buiten. Op het werk. Met zijn zoon. Ik hoor niks, maar zie ze lachen. En dat geeft me vertrouwen. Het maakt ook dat ik me een soort van schaam voor mijn tranen. Want als die twee dit samen zo kunnen, moet ik óók vertrouwen hebben. Bij de pakken neer gaan zitten en wegkwijnen heeft nog nooit iemand geholpen. Er samen tegenaan, met de schouders eronder, dát helpt wel.

Mijn collega is één van de weinige mensen die ik ken die werkelijk ‘mindful geboren’ is, en dat zorgt ervoor dat hij oprecht de positieve kanten kan blijven zien, en ook goed kan relativeren. Het ‘plan van aanpak’ komt pas volgende week. Vanavond gaat hij met zijn gezin pizza eten. ‘Zonder donker randje, want ik heb een hekel aan rouwranden’.

Reacties (6)

Pamela Raymond
10/6 | 

Goedendag geachte lezers, ik ben Kim Ray die in Saoedi-Arabië werkt, ik wil het medium gebruiken om een korte getuigenis te geven over hoe ik online een lening kreeg na een hoge rente en was ook online oplichterij door 1 bedrijf genaamd Ruby Hernendez Leningbedrijf, ik beloofde nooit een lening online aan te vragen tot een trouwe dag toen een collega-verpleegkundige die in hetzelfde ziekenhuis werkte met mijn vrouw haar vertelde hoe haar man een lening kreeg die hem hielp investeren in een plantaardige oliezaak en de rente laag was , na de discussie vroeg mijn vrouw om de geldschieterdetails en ze gaf haar de e-mail van de door God gezonden geldschieter, mijn vrouw stuurde me de details en we namen contact met hen op via e-mail; globalprovissioncompany@gmail.com

Christy Walton
11/6 | 

Heb je een lening nodig? Bent u op zoek naar een lening? Heb je geprobeerd een lening te krijgen? solliciteer dan nu bij? (christywalton355@gmail.com) als je een betaalbare lening wilt krijgen. Hier wordt een lening aangeboden tegen een zeer lage rente van 2%. Neem nu contact met ons op als je interesse hebt.

Tatiana Umar
12/6 | 

Vorig jaar rond deze tijd was ik in tranen en mijn hart was gebroken omdat mijn huwelijk van 7 jaar gezegend met twee prachtige dochters afbrokkelde en ik weet niet wat er mis ging, mijn man vroeg om echtscheiding en verlof en de meisjes alleen om voor onszelf te zorgen, dat is geen probleem voor mij, want ik ben een hardwerkende vrouw, maar ik heb de liefde van mijn man terug nodig en wil hem naar huis. Gelukkig voor mij ging ik door blogs over huwelijksproblemen toen ik een getuigenis zag van hoe Dr. Ajayi, een geweldige spreukgever, mensen in hun echtelijke huis hielp met magische spreuk. Ik nam zijn contactpersoon en legde hem mijn problemen uit, hij vertelde me waarom mijn man zich gedraagt ​​zoals hij doet en vertelde me wat ik moest doen, terwijl ik dit typ, is mijn man in de woonkamer aan het spelen met de kinderen en we zijn een gelukkig gezin dat weer verliefd wordt. Ik wil dr. Ajayi aan u aanbevelen als een man van zijn woorden, contact met hem opnemen voor elk soort levensprobleem waarmee u wordt geconfronteerd en een blijvende oplossing vinden. E-mail: drajayi1990@gmail.com of Whatsapp / Viber: + 2347084887094.

More content below the advertising

Sylvia (1973). Geboren in het Gooi, wonend en werkend in het Heuvelland van Zuid-Limburg. Getrouwd met de liefde van haar leven, voor wie ze tien jaar geleden naar het Limburgse is verhuisd. Hij is ondernemer met een bedrijf in het zuiden, dus verhuizen was voor hem geen optie. Op deze plek en op haar eigen website sylvia.nl vertelt ze over haar leven. Sylvia neemt zichzelf niet heel serieus en niet alle mensen begrijpen haar humor, wat regelmatig tot allerlei vermakelijke misverstanden leidt.

Archief

2021
2020
2019
2018
2017

Instagram

More content below the advertising