Toegegeven, als mensen wordt gevraagd mij te typeren met één woord, of voor mijn part drie woorden, zitten ‘bedachtzaam’ en ‘weloverwogen’ daar nooit bij. Helaas.

Want ik zou het graag zijn. Zo’n vrouw over wie mensen zeggen: ‘Ze denkt echt over de dingen na en is altijd genuanceerd in haar uitlatingen’. Ik probeer het wel vaak, neem het me voor bij het opstaan: ‘Vandaag ben ik die vrouw’. Dat gaat meestal goed tot een uurtje of elf. ‘s Morgens. Daarna ben ik weer gewoon mezelf: aanwezig, impulsief, flapuit.

Als ik me daarover beklaag bij mensen die me goed kennen, is het antwoord meestal: ‘Maar je bent zo enthousiast, je straalt zoveel energie uit en je zit vol met passie en krijgt mensen aan het lachen.’ En terwijl zij denken dat ze me een compliment geven, heb ik het gevoel dat ze het over een leuk 10-jarig meisje hebben. Cute, maar niet echt iemand om serieus te nemen. Bovendien brengen die energie en dat enthousiasme me weleens in situaties waarvan ik achteraf denk ‘Hoe krijg ik het voor elkaar?!’

Een voorbeeldje? Een mail van hoofdredacteur Claudia naar aanleiding van mijn blog over Chardonnay.

Haar tekst: “Leuk geschreven, herkenbaar! Zou je dat niet nog ‘ns willen doen, dertig dagen niet drinken?” En ik, impulsieve muts die ik ben, tik binnen één minuut terug “Natúúúrlijk! Leuk! Doen we! Is ook goed voor me!”

Inmiddels ben ik een paar dagen verder en vraag ik me serieus waarom ik dat heb gedaan. Want Claudia heeft me dus zover gekregen dat ik opnieuw de ‘30-dagen-geen-alcohol-challenge’ ga doen. De hele maand januari. Wanneer ik vijf dagen naar mijn ouders ga. Die in Spanje wonen. Om de verjaardag van mijn vader en mijzelf te vieren. Waar dus bubbels bij horen. En sowieso elke dag een heerlijk glas wijn op ons terras met het mooiste uitzicht op zee. En o ja, óók in januari: met mijn lief naar Ciel Bleu. Een soort van culinaire hemel. Waar ik nu dus ‘alcoholvrij’ heen ga. Hellup…!

Maar ja, ik heb ja gezegd. Dus zit ik nu deze blog te tikken. Met een glas wijn voor me. Nu kan het nog. En denk het ene moment ‘Ik kan dit. Ik heb het tenslotte eerder gedaan’, en het volgende moment ‘Maar waarom? En waarom in januari? Dan beter volgens goed Limburgs gebruik ná AsWoensdag. Kan ik me er nog even mentaal op voorbereiden en in maart heb ik (nog) niet zo heel veel leuks staan’. Lees: dan plan ik alle leuke dingen er wel omheen.

Lees ook: 5 Tips om goed te kunnen feesten zonder bubbels (en zonder troubles)

Ik weet dat het gezondheidstechnisch goed voor me is (fijn!), dat ik vanzelf een paar kilo zal afvallen (dubbel fijn!) en het is maar een maand (dus te overzien). Maar ik weet ook dat ik mezelf die maand regelmatig achter m’n oren zal krabben. Bijvoorbeeld wanneer ik bij Ciel Bleu binnen loop.

Wat me er trouwens wel aan herinnert dat ik tijdens mijn eerdere alcoholvrije periode in een paar restaurants geweest ben waar ze echt heerlijke alcoholvrije dranken hebben. Maar voor mijn gevoel zitten die dan altijd weer vol suiker. Dus daar ben ik ook niet echt fan (meer) van. Frisdrank vind ik niet lekker. Alles is te zoet. En ik hou niet van zoet. Met uiteraard een ruimhartige uitzondering voor chocola. Ik zal dus wel weer eindigen met kilo’s gember, munt, komkommer en limoen in liters water.

Een kleine troost is dat Kim, online editor van Nouveau, óók zo slim is geweest om ‘ja’ te zeggen tegen een challenge: zij gaat op een dieet-challenge. Iets met ‘gedeelde smart is halve smart’ zeg maar.

Ik hoop wel dat het me helpt om, als ik dan toch goed bezig ben, weer ‘ns wat serieuzer te gaan hardlopen. En serieuzer betekent in mijn geval dat het al super is als ik eindelijk weer de discipline kan opbrengen om één keer per week te gaan rennen, in plaats van de ene week drie keer en de volgende drie weken nul keer. Of de afstand dan 5 of 8 kilometer wordt, laat ik wijselijk in het midden.

Om echt een goed gevoel te krijgen, ga ik dan misschien ook de chocolade laten staan. Doe ik twéé dingen goed. Drie, als je het hardlopen meetelt.

En op 1 februari? Trek ik een fles champagne open. Gewoon. Omdat het kan. 

Reacties (5)

Outoftheboxyogini/yogahontas
6/5 | 

Gewoon in maart doen dan zeg! Of toch januari een mooie frisse start waarbij je ook een weekje naar een wellness retreat kan gaan, toch? Jezelf laten pamperen ... dan nog 3 wkn onder begeleiding van een PY...

kent freeman
7/5 | 

Welkom bij FREEMAN FINANCIAL SERVICES PLC - een unieke leningzoekservice voor iedereen!

Wij zijn gerenommeerde financiële instellingen die leningen verstrekken aan particulieren, instanties samenwerken, bedrijven en bedrijven die een lening nodig hebben.

Ben je een zakenman of een vrouw? Heeft u financiële stress of heeft u geld nodig om uw eigen bedrijf te starten? Heeft u een lening nodig om uw schuld te betalen of uw rekeningen te betalen of een goed bedrijf te starten? Heb je een lage credit score en heb je moeite om een lening te krijgen van lokale banken en andere financiële instellingen?

Wij zijn hier om u te helpen een lening te krijgen van 2% en geen kredietwaardigheidscontrole, we bieden lening persoonlijke schuldconsolidatie, durfkapitaal, zakelijke leningen, onderwijsleningen, hypothecaire leningen of "lening om welke reden dan ook". Onze methode biedt echter de mogelijkheid om het vereiste geleende bedrag en de duur die u zich kunt veroorloven aan te geven.

We wachten op uw snelle reactie
E-mailadres: (kentfreeman224@gmail.com)
Mr, Kent Freeman.

Wendy Thomas
8/5 | 

Hallo allemaal daar, ik hoop dat alles goed is met jullie ??? Mijn naam is mevrouw Wendy Thomas, ik kom uit Idaho, een paar weken geleden werd ik meegesleurd in een slechte financiële situatie en ik had een dringende lening nodig om mijn rekeningen te betalen en financieel weer op te staan ​​vanwege mijn huidige financiële situatie die mijn bank weigerde om me een lening te geven, zodat ik geen andere optie had dan online naar een onbeveiligde lening te zoeken, tijdens mijn onderzoek was ik het slachtoffer van fraude en verloor ik bijna $ 2.350 en had ik meer problemen en gaf ik bijna hoop op het krijgen van een lening totdat ik een online post vond dat de post een gedeelde getuigenis was van mevrouw Christina uit Pennsylvania States die getuigt van hoe hij $ 180.000 kreeg van Tamara Finance Inc. na het lezen van de post besloot ik contact op te nemen met Tamara Finance Inc. via email: (tamarajimmyfinance@hotmail.com) contact gedeeld via de post, mijn ongedekte leningaanvraag van $ 120.000 werd binnen 48 uur na mijn aanvraag goedgekeurd en hun leningrente bedroeg 2% mijn lening werd zonder enige omissie op mijn bankrekening betaald.

Ik wil mijn diepe dankbaarheid uiten en de leningzoekers ook adviseren om zeer waakzaam te zijn, omdat er veel oplichters zijn met als enig doel de onschuldige leningzoekers te bedriegen, dus jullie moeten voorzichtig en waakzaam zijn .. voor die die een lening nodig hebben, raad ik Tamara Finance Inc aan, u kunt per e-mail contact opnemen met het bedrijf: (tamarajimmyfinance@hotmail.com)

Bedankt voor het lezen van mijn getuigenis, ik wens u veel succes.

Uw,
Wendy Thomas.

Christy Walton
9/5 | 

Op zoek naar een schuldconsolidatielening, ongedekte leningen, zakelijke leningen, hypothecaire leningen, autoleningen, studentenleningen, persoonlijke leningen, risicokapitaal, enz.! Ik ben een particuliere geldschieter, ik verstrek leningen aan bedrijven en particulieren met een lage en redelijke rentevoet van 2%. E-mail naar: christywalton355@gmail.com

Elodie Yannick
10/5 | 

Hallo iedereen daar, ik hoop dat jullie in orde zijn ??? Mijn naam is mevrouw Elodie Yannick, ik kom uit België, Luik, enkele weken geleden werd ik in een slechte financiële situatie gezogen en had ik een dringende lening nodig om mijn rekeningen te betalen en financieel weer op de been te komen vanwege mijn huidige financiële situatie mijn bank weigerde me een lening te geven, zodat ik geen andere optie had dan online op zoek te gaan naar een ongedekte lening, tijdens mijn onderzoek was ik slachtoffer van fraude en verloor ik bijna € 1,250 had ik meer problemen en bijna gaf de hoop op een lening op te geven totdat ik een online post vond, de post was een gedeelde getuigenis van mevrouw Melissa Nicholas uit de staten van Kansas die getuigt dat ze $ 350,000.00 van Kathy Finance Inc. kreeg na het lezen van de post. Ik besloot contact op te nemen met Kathy Finance Inc. via e-mail: (kathyrichardfinance@hotmail.com) contact gedeeld in de post, mijn ongedekte leningverzoek van € 120,000.00 werd binnen 48 uur na mijn verzoek goedgekeurd en hun leningrente is 2% mijn lening werd zonder enige omissie op mijn bankrekening gestort .

Ik wil mijn diepe dankbaarheid uitspreken en ook de kredietzoekers adviseren om zeer waakzaam te zijn, omdat er veel oplichters zijn met als enig doel de onschuldige kredietzoekers op te lichten, dus jullie moeten voorzichtig en waakzaam zijn .. voor degenen wie een lening nodig heb, raad ik Kathy Finance Inc aan, u kunt het bedrijf per e-mail contacteren: (kathyrichardfinance@hotmail.com)

Bedankt voor het lezen van mijn getuigenis, ik wens je veel succes.

Jouw,
Elodie Yannick.

More content below the advertising

Sylvia (1973). Geboren in het Gooi, wonend en werkend in het mooie Zuid-Limburgse Heuvelland. Daar is ze in 2007 naartoe ‘geëmigreerd’ voor de liefde van haar leven. Een ondernemer met zijn bedrijf in het zuiden, dus verhuizen was voor hem geen optie. Sylvia leest zich suf aan nationaal en internationaal nieuws, heeft veel te veel (digitale) abonnementen op magazines en streamingdiensten en koopt meer boeken dan ze lezen kan. Heeft ook een guilty pleasure en dat is royal gossip. Wat ze ook heeft, is een duidelijke mening en die deelt ze onder andere via Nouveau. Meer weten? www.sylvia.nl 

Archief

2021
2020
2019
2018
2017

Instagram

More content below the advertising