Je kent er ongetwijfeld een paar: ‘vrouwen-vrouwen’. Dat zijn - in mijn ogen - die vrouwen die last hebben van ’vaginale nijd’. Die elkaar niets gunnen, roddelen om de ander te beschadigen en je advies geven waar je niet op zit te wachten en ook niet persé in jouw belang is. Zelf hoor ik bij de ‘mannen-vrouwen’. En mijn vriendinnen, uiteraard, ook. Soort zoekt soort ;)

Mijn vriendinnen, je weet wel, die paar vrouwen die je midden in de nacht kunt bellen, en die je door je diepste dalen helpen, die met je huilen, en ook ongenadig eerlijk tegen je zijn, zijn stuk voor stuk vrouwen die andere vrouwen helpen. We attenderen elkaar op leuke jobs, mooie jurkjes, indien gewenst ook op een fijne vent/vrouw, en we wijzen elkaar, voorzichtig, zelfs op een ietwat te uitbundig groeiende kont.

En ja, we zeggen ook heel eerlijk dat een ‘pittig kort kapsel á là Twiggy’ alleen mooi staat als je Claire Underwood heet. Of Pink. Dan ook. Oftewel: je bent lang, heel slank, in het bezit van een paar zichtbare jukbeenderen én je hebt de tijd om het te stylen. Elke dag. Zo niet, beter maar laten. Wees eerlijk: een paardestaart of knot heb je in 10 seconden gemaakt. Kom daar maar ‘ns om als je als Claire naar kantoor wilt gaan. Of naar de sportschool. En vooral ook als je de sportschool weer úitkomt, of thuiskomt na het hardlopen.

Lees ook: 'Mijzelf wens ik een jaar met minder blunders (want o, wat was ik soms blond)'

Ik weet niet hoe het met jou is, maar het zijn niet persé de momenten die ik vereeuwigd wil zien. Toch ben ik er zo eentje die soms na afloop van het afzien wel een selfie maakt en die ook deelt via Instagram. In de hoop van een ander dan mezelf te horen dat ik goed bezig ben. Maar in plaats daarvan zeggen ze gewoon: ‘Huh, ben jij dat? Ik herken je helemaal niet… ‘ Navraag bij mijn lief leverde niet veel beters op. En bedankt.

Vrouwen-vrouwen daarentegen zeggen dat dus niet tegen je. Die zeggen ‘goed bezig, looking good!’ En dat die strakke groene fluwelen broek je gewéldig staat. Ook al heb je ‘m in een vlaag van volledige verstandsverbijstering gekocht en maakt ‘ie je 10 kilo zwaarder. Minstens. Om daarna tegen een ander te zeggen ‘wat ziet ze er raar uit op die foto!’ en ‘die broek maakt ‘r echt dik’. Dat dus. Daar krijg ik jeuk van. Voor de goede orde: ik heb geen groene fluwelen broek want a) vind ik groene kleding niet mooi, en b) heb ik poezekinderen, dus fluweel is sowieso een no-go. Helaas.

Zelf ben ik geen moeder, maar dat soort gedrag doet me altijd denken aan die ‘schoolpleinmoedermaffia’ waar je vaak over leest: niet-werkende moeders werpen afkeurende blikken op werkende moeders, en werkende moeders werpen meewarige blikken op niet-werkende moeders.

Met die andere vrouwen, mannen-vrouwen dus, heb je dat soort ellende niet. Gewoon eerlijk zijn. Graag wel met een beetje humor en respect. Dat scheelt al de helft als je boodschap iets minder prettig is. Het maakt het leven zoveel eenvoudiger. Niet dat ik zelf nooit twijfel hoor, was het maar zo’n feest. Ik twijfel elke dag wel ergens aan. Of het nu m’n kledingkeuze is, m’n vakkennis of mijn kookkunsten. Maar ik modder vrolijk elke dag verder. Ik doe mijn best. Voor mezelf, én voor anderen. Want samen is het veel leuker.

Daarom ben ik ook zo dankbaar voor mijn vriendinnen en zou ik niet zonder ze kunnen. Een aantal zie ik veel te weinig (denk aan een verhuizing naar Zuid-Limburg, gezinsuitbreiding, werk en andere zaken) maar daarom hebben we in dit leven WhatsApp en Messenger. En als we elkaar dan live zien, is het gelukkig vaak een compleet weekend waarin we gewoon oppakken waar we de vorige keer zijn gebleven. Ze komen tegenwoordig namelijk erg graag naar mij. Iets met shoppen en eten in Aken en Maastricht en vakantiegevoel en zo. Heel vreemd ;)

En ik heb er in Zuid-Limburg een paar vriendinnen bij gekregen. Want alhoewel ik getrouwd ben met mijn allerbeste vriend, zijn vriendinnen gewoon nódig. We kunnen dingen eerlijk zeggen zonder op onze woorden te hoeven letten, een mening vragen over dingen die we niet aan de grote klok hangen, én we kunnen zo hard samen lachen dat iedereen in een bar/restaurant zich omdraait. En dat interesseert ons niks.

Dus als ik oprecht advies wil, vraag ik het aan zo’n vrouw. En aan mijn eigen vent ;)

PS: Ik kreeg wat vragen over hoe het gaat met mijn goede voornemen ‘30 dagen geen alcohol’. Hartstikke leuk natuurlijk. En wat ik ook heel leuk vind, is dat een paar vrouwen met me meedoen! #SamenSterk.

Tot nu toe gaat het verrassend makkelijk. Oké, oké, ik heb ook nog geen echte uitdagingen gehad. Die komen volgende week, bij restaurants Ciel Bleu en Bridges en zo … Maar tot en met vandaag ben ik best trots op mezelf. Vooral omdat ik óók nog niet ben gezwicht voor chocola en wasabi-nootjes. En wél twee keer hard heb getraind met mijn PT. Én ben wezen hardlopen.

Reacties (2)

sandralopezzzzz12@gmail.com
Joined9.9.2020
4/2 | 

I have been suffering from (HERPES) disease for the last four years and had constant pain, especially in my knees. During the first year, I had faith in God that I would be healed someday.This disease started to circulate all over my body and I have been taking treatment from my doctor, a few weeks ago I came on search on the internet if I could get any information concerning the prevention of this disease, on my search I saw a testimony of someone who has been healed from (Hepatitis B and Cancer) by this Man Dr. Silver and she also gave the email address of this man and advise we should contact him for any sickness that he would be of help, so I wrote to Dr. Silver telling him about my (HERPES Virus) he told me not to worry that I was going to be cured!! hmm i never believed it,, well after all the procedures and remedy given to me by this man few weeks later I started experiencing changes all over me as the Dr. assured me that I have cured, after some time i went to my doctor to confirmed if I have been finally healed behold it was TRUE, So friends my advice is if you have such sickness or any other at all you can email Dr. Silver (drsilverhealingtemple@gmail.com) sir I am indeed grateful for the help I will forever recommend you to my friends!!! with your lovely Email Address ( drsilverhealingtemple@gmail.com

More content below the advertising

Sylvia (1973). Geboren in het Gooi, wonend en werkend in het mooie Zuid-Limburgse Heuvelland. Daar is ze in 2007 naartoe ‘geëmigreerd’ voor de liefde van haar leven. Een ondernemer met zijn bedrijf in het zuiden, dus verhuizen was voor hem geen optie. Sylvia leest zich suf aan nationaal en internationaal nieuws, heeft veel te veel (digitale) abonnementen op magazines en streamingdiensten en koopt meer boeken dan ze lezen kan. Heeft ook een guilty pleasure en dat is royal gossip. Wat ze ook heeft, is een duidelijke mening en die deelt ze onder andere via Nouveau. Meer weten? www.sylvia.nl 

Archief

2021
2020
2019
2018
2017

Instagram

More content below the advertising