Vroeger, voor ik mijn lief leerde kennen, was Kerstavond een even eenvoudig als geweldig concept: met een goed groepje (lees: vriendinnen die elkaar blind kennen) homemade stamppot eten (of soep met stokbrood, dat hing nogal af van het aantal eerder genuttigde wijntjes) en daarna op de bank: tijd voor All You Need Is Love!

Vals zingende mensen en koppels die elkaar in de studio compleet aflebberden, vielen minder in de smaak. Dat waren dan ook de momenten waarop we het over ons eigen liefdesleven konden hebben. Florerend of in totale staat van ontbinding, dat verschilde nogal ‘ns.

Maar de mensen die aankwamen op Schiphol... Dát was het, dáár keken we voor! Van die stoere vaders die marinier zijn en onverwacht thuiskomen met Kerst. Jonge mensen die hopeloos verliefd werden tijdens een stage, en écht, écht niet zonder ‘hun andere helft’ konden. Who cares dat ze elkaar niet konden verstaan, de taal van de liefde verstaat iedereen! Baby’s die geboren werden terwijl de vader 10.000 km verderop zat... en dan met blote voeten naar die ander rennen. Door de sneeuw. In slow motion. Met dramatische muziek eronder. Heerlijk!

Tegenwoordig, dit jaar voor de tiende keer, is dat jammer genoeg anders. En over een week is het weer zover. In Zuid-Limburg, waar ik als import-Limburger woon, noemen veel mensen het Heilige Avond, maar daar doe ik niet aan mee.

Alleen, klein detail: mijn schoonouders hechten nogal aan deze avond. Ze zéggen wel dat ze het niet erg vinden als we naar een hotel gaan voor een lang en romantisch kerstweekend (ik ben ook na tien jaar nog niet zover dat ik hardop durf te zeggen dat ik gewoon thuis op de bank wil hangen), maar we weten dat dit niet zo is en dat ze weken erna nog steeds ernstig teleurgesteld zijn. En als het nu zo was dat ik elk jaar tranen in mijn ogen kreeg van het lachen, maar helaas. Elke keer dezelfde verhalen - en heus, na vijf keer wordt élk verhaal saai, dus laat staan na tien keer - en elke keer dezelfde (grote en kleine) ergernissen. Waarmee deze avond een verplichting is geworden. En ik heb per definitie een grondige hekel aan verplichtingen.

Lees ook: 'Ik verontschuldigde me omdat ik níet dronk, bij een vreemde nog wel'

Bovendien zijn we een ‘patchwork gezin’. Ik ben zes jaar geleden voor het eerst getrouwd, maar voor mijn lief was het de tweede keer. Uit dat eerste huwelijk heeft hij een zoon van 12. Prima joch. En er is ‘dus’ ook een ex. Dat klinkt nogal bitcherig, dus even voor de duidelijkheid: ik mag ‘Ex’ erg graag. We drinken koffie en wijn met elkaar, en kunnen bovendien heel goed samen lachen. Ex is inmiddels ook weer getrouwd, en heeft nog een dochtertje gekregen. Deze uk is twee.

Komt nog bij dat mijn lief een (vrijgezelle) broer heeft. Als individu een prima vent. Maar, wel wat anders dan de rest van ‘da damily’. Je zou kunnen zeggen ‘authentiek’. Dat klinkt heel mindful en zen enzo. De werkelijkheid is dat discussies met hem vaak uitlopen op ‘gedoe’. Zo kan ik me zo’n ‘heilige avond’ herinneren waarbij zwager met zijn hond de voordeur uit stormde, mijn lief er achteraan ging, en ik met een huilende schoonmoeder in mijn armen stond. Needless to say dat de rest van de avond niet meer zo lekker op gang kwam. En Kerstavond brengen wij sinds een paar jaar dus met z’n allen door.

En elk jaar heb ik de weken ervoor gewoon géén zin in deze avond. Laat mij lekker met die kop soep op de bank naar Robert ten Brink kijken. Wijntje en kaasje erbij, m’n vent naast me. Gezellig. Eenvoudig. Klaar.

Dat komt ook omdat de ‘organisatie’ altijd bij dezelfde mensen ligt. Lees: bij Ex en mij. Als wij het niet regelen, gebeurt er niks. Waarop ik dus zeg ‘Nou, dan doen we niks. Mooi makkelijk’. Maar dan vindt lief me niet aardig, en niet volwassen. Tussen neus en lippen door voegt hij daar dan nog fijntjes aan toe dat ik de andere suggesties toch per definitie afkeur dus dat hij prima snapt dat anderen geen initiatief nemen. En ja, ik wil inderdaad niet gourmetten, en ja, ik wil graag naar een goed restaurant waar ook daadwerkelijk een kerstboom staat en alles in kerstsfeer is. En ja, ik vind het ook leuk om cadeautjes voor elkaar te kopen. De voorpret, hopend dat iemand helemaal blij is met een luchtje, of boek, of dat grappige hebbeding waar je niks-noppes-nada aan hebt, maar waar wél liefde achter zit. Call me stupid, maar dat draagt veel bij aan mijn ‘kersthumeur’. Maar leg dat maar eens uit aan iemand die het écht niet interesseert of er een kerstboom in de woonkamer staat.

Het stomme is dat het op de avond zelf eigenlijk best gezellig is. Meestal. Dit jaar zijn we na vier weken heen-en-weer ge-mail, ge-app, ge-bel, en tig ‘gesloten’ dan wel ‘volgeboekte’ restaurants, uitgekomen bij Ex thuis. Daar staat een kerstboom, en er zijn kerstlichtjes. Hebben ze goede wijn. Echtgenoot-van-ex zit namelijk in de wijnen. En koken we zelf. Lief en Zoon zijn samen verantwoordelijk voor het toetje. Dus ook vanavond komt het vast goed. Hoop ik.

Ik wens jou fijne feestdagen die je kunt vieren op een manier waar je blij van wordt!

En hé, het wordt vanzelf weer 1 januari ;) 

Fotocredit: ANP KIPPA

Reacties (6)

De heer James Carl

Ons voorgestelde aanbod voor klanten is positief en volledig betrokken. Zo werken we bij ons met de maximale zekerheid om financiering te krijgen omdat we een A + -cijfer hebben in financiering. JCLF door de jaren heen is zeer gewaardeerd als een van de beste online bedrijven met een lagere rentevoet. Als u financiering nodig hebt, aarzel dan niet ons te contacteren via telefoon (267-405-5404) of email: jamescarlconsults@hotmail.com

Jason

mij zin voor tantième mijn getuigenis over hoe ik mijn lege ATM-kaart die verandering hebben mijn leven vandaag. Ik was eens leven op straat waar door dingen waren zo moeilijk voor mij, zelfs om te betalen mijn rekeningen was erg moeilijk voor me ik moet parkeren uit mijn appartement en beginnen met het slapen op de straat van Vegas. Ik probeerde alles wat die ik doen kon om een baan te krijgen maar alles ging tevergeefs, want ik van de zwarte kant van Amerika was. dus heb ik besloten om door te bladeren op mijn telefoon voor banen online waar ik heb een advertentie op Hackers reclame een lege PIN die kan worden gebruikt voor het kappen van een ATM-Machine over de hele wereld, ik had nooit gedacht dat dit zou echte omdat de meeste advertentie op het internet zijn gebaseerd op fraude, dus heb ik besloten om dit een proberen en kijken waar het mij leiden zal als het kan het veranderen van mijn leven voor goed. Ik contact opgenomen met deze hackers en zij vertelden me zij zijn uit Australië en ook zij hebben tak over de hele wereld waarin ze in ontwikkelingslanden er ATM-kaarten gebruiken, dit is echt en niet een oplichterij die het me helpen. om het verhaal kort deze mannen die waren geeks en ook deskundigen bij ATM hebben reparaties, programmering en uitvoering die mij geleerd verschillende tips en trucs over breken in een ATM-Machine met een lege ATM card.i toegepast voor het lege ATM card en het was bij mij heeft afgeleverd binnen de 3 dagen en ik deed zoals ik werd verteld en vandaag mijn leven verandering van een straat wandelaar naar mijn huis , er is geen GELDAUTOMATEN deze lege ATM CARD kunnen doordringen in het omdat het zijn geprogrammeerd met verschillende tools en software, voordat het zal worden naar u verzenden. mijn leven heb echt verandering en ik wil delen dit aan de wereld, ik weet dat dit is illegaal maar ook een slimme manier van leven groot omdat de regering ons kan het niet helpen, dus we moeten ons zelf te helpen. Als u wilt dat deze lege ATM CARD wil ik u om e-mail jliang846@gmail.com voor hulp.

mary rogers

Terima kasih untuk surat Anda,

  Kami mendapat surat Anda dan rincian informasi pribadi Anda dan itu dipahami dengan baik dan dicatat.
Ini untuk memastikan bahwa Dr David adalah perwakilan dokter UBTH di sini dengan memberi kepercayaan dan kepercayaan penuh kepada pasien karena kami hadir untuk memastikan bahwa kepuasan Anda adalah prioritas kami.

Pasien harus yakin dan dijamin bahwa dia tidak perlu ditakuti selama transaksi ini karena semua dokumentasi yang diperlukan sesuai dengan
Kebijakan transplantasi undang-undang 21 Undang-Undang Dasar Negara Republik Indonesia Tahun 1945. Anda harus mempelajari syarat dan kondisi di bawah ini dengan benar sebelum kita dapat melangkah lebih jauh baik-baik saja.

SYARAT DAN KETENTUAN YANG DIKENAKAN

1: Pasien harus memastikan bahwa dia memenuhi syarat untuk menjual Ginjalnya untuk menghindari bentuk akuisisi selama operasi berlangsung.

2: Pasien harus berusia di atas 18 tahun dan usia di bawahnya tidak akan diizinkan dari penawaran.

3: Pasien harus menjadi warga negara hukum negaranya.

4: Pasien harus memastikan bahwa dia tidak memiliki kebiasaan bisnis merokok.

5: Pasien harus mematuhi syarat dan ketentuan kami untuk memastikan bahwa transaksi dilakukan dengan cepat.

6: Semua biaya perjalanan akan dibayar dan dilakukan oleh kami.

7: kegagalan untuk menyelesaikan transaksi akan mengarah pada pengadilan hukum.

8: Kepada semua pasien: Pasien harus mendaftarkan diri dengan NKF (National Kidney Foundation) sebelum melakukan komitmen lebih lanjut terhadap
Operasi bisa dimulai

9: Pasien akan memastikan bahwa dia memiliki keluarga terdekat.

10. Manajemen rumah sakit bersedia membeli ginjal warga Amrizal dari Indonesia dengan jumlah keseluruhan ($ 500000 USD) dimana separuh dari uang tersebut akan ditransfer ke rekening bank yang Anda
Akan memberikan kesepakatan ini setelah pendaftaran oleh NKF.

11: Transfer uang pasien ke banknya: Setengah dari uang tersebut akan dibayarkan terlebih dahulu kepada pasien sebelum operasi pada dia / dia akan dimulai setelah mana saldo akan dibayarkan setelah selesainya operasi.

12: Pasien harus mendaftar ke yayasan NKF dengan jumlah ($ 210 USD) sebelum dokumen perjalanan dikirim ke pasien juga setengah dari uang tersebut akan ditransfer ke pasien. Dan perhatikan bahwa Anda harus mengirimkan salinan pindaian dari kami
Kartu identitas hukum Anda sehingga kami dapat mengetahui dan mengidentifikasi siapa yang kami hadapi dan Anda diminta segera menghubungi kami kembali jika Anda berada
Sesuai dengan itu

  Mengingat kondisi di atas jika hal itu dapat diterima oleh Anda, Anda harus memberi kami tanggapan cepat sehingga kami dapat menugaskan pengacara kami untuk melakukannya
Mulai persiapan pada dokumen perjalanan Anda.

Terima kasih atas ketulusanmu

Menunggu tanggapanmu

william mason

Heb je een dringende lening nodig? Wilt u uw rekeningen betalen? Wil je financieel stabiel zijn? Het enige wat u hoeft te doen is contact met ons op voor meer informatie over hoe u kunt beginnen en de gewenste lening krijgen. Deze aanbieding is open voor iedereen die op tijd en tegen een tarief van 3% kan terugbetalen.

williammasonfinance@gmail.com

Sarah Eliana

Hallo iedereen, ik ben Sarah Eliana, ik heb reacties gezien van mensen die al van Carl Mosley hun lening hebben gekregen en dan heb ik besloten om te solliciteren onder hun aanbevelingen en binnen 72 uur heb ik in mijn eigen bankrekening een totaalbedrag van 35.000 dollar bevestigd die ik vroeg om . Dit is echt een geweldig nieuws en ik adviseer iedereen die echte lening nodig heeft om via hun email op Carlmosleyloanfirm@yahoo.com aan te vragen. Ik ben nu blij dat ik de lening heb ontvangen die ik heb aangevraagd.

Beste wensen,
Sarah Eliana