Ik hou ervan. Maar ja, ik sta in mijn vriendenkring niet voor niks bekend als een rasechte ‘sucker for romance’. Ik smelt compleet weg bij de Budweiser commercials en huil als ik op YouTube een romantisch huwelijksaanzoek zie van mensen die ik helemaal niet ken. Bovendien ben ik overtuigd aanhanger van het credo ‘het is elke dag feest, je moet alleen wel zelf de slingers ophangen’.

Vanuit dat idee benut ik elk excuus om ongegeneerd romantisch te kunnen zijn. Het gevolg voor Lief is wel dat hij niet één maar vier datums moet onthouden: de datum van onze eerste online kennismaking, de datum van onze eerste offline kennismaking, de datum dat hij mij ten huwelijk vroeg, én, last but not least: onze trouwdag. Gelukkig heeft hij een goed geheugen. Én een telefoon waar alles in staat ;) Want vergeten levert geen bonuspunten op, zeg maar.

En dus vieren we ook Valentijn. Soms uitgebreid, bijvoorbeeld met een weekend weg. Niet door een uur van tevoren ‘verrassing!’ te roepen trouwens, want mij ‘last minute’ vertellen dat ik voor drie dagen moet inpakken, heeft een a-relaxed effect. Op mij, en daarmee ook op mijn omgeving. Want waar gaan we heen, wat voor weer is het, is het luxe of casual, gaan we sjiek uit eten en hoe lang zijn we weg? Dat soort vragen.

Lees ook: 'Hoe zeg je tegen je ouders, die dat niet willen horen, dat ze geen 50 meer zijn?'

En als Lief die niet naar tevredenheid beantwoordt, sleep ik mijn halve garderobe mee voor ‘onvoorzien’. En laat ik hem ermee slepen. Gelukkig komt hij sowieso niet weg met dat soort acties, omdat onze viervoetige kids verzorgd moeten worden, en onze cat-sitter heeft ook een leven. Lees: die weet dat ook graag iets eerder.

Maar de meeste jaren is het gewoon een kaart met een cadeautje. Heel soms probeer ik zelf iets, zo bakte ik een paar jaar geleden een hartvormige chocoladecake met daarop de eerste letter van zijn voornaam. Maar dat moet ik dan wel goed plannen. Want ook al weet ik natuurlijk al jarenlang wanneer het Valentijn is, ik ben een uitblinker in het mezelf lastig maken qua planning. Het gevolg: ik kan alleen nog maar iets regelen via Greetz & Co, want anders heb ik het niet op tijd in huis.

Nu zóu dat reden kunnen zijn om te zeggen: ‘Maar dan maak je toch zelf iets? Is ook veel leuker!’ Dat zou inderdaad kunnen, ware het niet dat al het creatieve knutseltalent in onze familie mijn genen hebben overgeslagen. Het feit dat ik vroeger met Sinterklaas surprises kocht in plaats van zelf te maken, zegt genoeg hè? Soms was mijn surprise zelfs duurder dan het cadeautje maar dat heb ik nooit opgebiecht.

In een grijs verleden is het me trouwens twee keer gebeurd dat ik iets kreeg van een ‘geheime aanbidder’. Één keer bleek het een collega en één keer iemand die ik kende van de kroeg. Jammer genoeg scoorden allebei de heren niet echt veel punten op mijn lijstje van ‘geschikt dating materiaal’. Ik heb dus ook geen bedankje gestuurd.

En ik ben ook weleens single geweest met Valentijn. Voor een dwaze romanticus als ik is dat niet persé feest. Zie je ineens overal kleffe stelletjes en dan komt natuurlijk ook All you need is love nog op tv. Niet handig. Wél handig is om één of twee of drie andere single vriendinnen te ritselen en de stad in te gaan: lekker samen uit eten, wijn drinken en álle voordelen van het single leven nog eens benoemen, zoals daar zijn: het alleenrecht op de afstandsbediening, het zalige gebrek aan schoonfamilieverplichtingen en flirten met iedereen die je leuk vindt. Of samen met die vriendinnen thuis afspreken en daar met chocola en wijn op de bank kruipen om vervolgens schaamteloos chicklit-films te kijken. Drie achter elkaar. En geen vent die daar wat van vindt.

Wat me op iets heel anders brengt: hoe leuk is het om je vriendinnen te verrassen met een kaart? Gewoon, omdat het kan. Omdat Valentijnsdag ook een mooie dag is om vriendschap te vieren. Dus doe dat lekker! Of stuur vandaag een Valentijnskaart waarmee je ze uitnodigt voor een ‘Ladies Night’ komende dinsdag, want dan is het weer zover...

Volgens Wiki zitten er allerlei religieuze en historische achtergronden achter Valentijnsdag, maar die zijn dusdanig vaag dat dat me zelfs niet een beetje interesseert. Ik ga vrolijk los op de kaarten met hartjes en lieve quotes, inclusief glitter. En terwijl ik dit tik, hoor ik mijn vader in mijn hoofd ‘commerciële onzin!’ roepen. Samen met zinnen als: ‘Waarom alleen op die dag laten zien dat je van elkaar houdt?’

En in dat woordje ‘alleen’ zit het ‘m nu precies: ik doe dat niet ‘alleen’ op Valentijnsdag, ik doe het óók op Valentijnsdag. Ik probeer Lief elke dag te laten merken dat ik hem de leukste vind. Soms door zijn favoriete gerecht te koken, soms door een WhatsAppje. Soms door een kaart in zijn koffer te stoppen als hij zonder mij weggaat voor werk, en soms door een magazine voor hem mee te brengen.

Maar ook al is het tegenwoordig commercieel, maakt dat echt wat uit? Het gaat er toch om dat jouw gevoel erbij oprecht is? Dus mocht je tot nu toe een stiekeme fan zijn, dan kun je nu uit de kast komen en volmondig laten weten dat je Valentijn leuk vindt. En geef jouw wederhelft daarbij gerust een niet al te subtiele hint, want die moet dat dan natuurlijk wel weten én snappen dat jij een romantisch kaartje verwacht. Liefst met chocoladehart ;)

Reacties (14)

Claudia Klein
15/14 | 

Hallo en welkom bij Spotcap Global Loan Services, mijn naam is Claudia Klein, ik ben een geldschieter en ook een leningadviseur.

Heeft u dringend financiële versterking nodig? heb je een lening nodig voor verschillende doeleinden? als uw antwoord ja is, zal ik u adviseren contact op te nemen met mijn bedrijf via | spotcapglobalservices@gmail.com | of stuur ons een bericht op WhatsApp: +4915758108767 | en binnen 24 uur een lening op uw rekening hebben, omdat we uitstekende leendiensten over de hele wereld bieden.

We bieden allerlei soorten leendiensten aan (persoonlijke lening, zakelijke lening en nog veel meer), we bieden zowel langlopende als kortlopende leningen aan en u kunt ook tot 15 miljoen euro lenen. Mijn bedrijf helpt u bij het bereiken van verschillende doelen met een breed scala aan leenproducten.

We weten dat het verkrijgen van een legitieme lening altijd een groot probleem is geweest Voor mensen die een financieel probleem hebben en er een oplossing voor nodig hebben, vinden veel mensen het zo moeilijk om een ​​lening met eigen vermogen van hun lokale banken of andere financiële instellingen te krijgen vanwege hoge rente tarief, onvoldoende onderpand, verhouding schuld / inkomen, lage credit score of andere redenen

Geen wachttijden of stressvolle bankbezoeken meer. Onze service is 24/7 beschikbaar - u kunt een lening krijgen en uw transacties voltooien waar en wanneer u die nodig heeft

Wij bieden 24-uurs lening van wereldklasse. Voor vragen / vragen? - Stuur een e-mail naar | spotcapglobalservices@gmail.com | of stuur ons een bericht op WhatsApp: +4915758108767 | & Ontvang in een oogwenk een reactie.

Uw familie, vrienden en collega's hoeven niet te weten dat u weinig geld heeft, schrijf ons gewoon en u ontvangt een lening.

Je financiële vrijheid ligt in jouw handen!

fayemiller041@gmail.com
Joined24.3.2020
16/14 | 

Ik wil Karin Sabine-leningen voor mij een lening van € 4000 waarderen. Als je een dringende lening nodig hebt, voorkom dan dat je wordt opgelicht door nep-geldschieters en solliciteer via een echte leningfirma per e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861

timore7281@mailivw.com
Joined19.7.2020
17/14 | 

Hallo kijker

Wij zijn professionele handelaren die wekelijks verdienen aan forex en binair voor investeerders, we zullen u graag alles vertellen over ons investeringsplatform waar u al vanaf $ 200 geld kunt investeren en wekelijks $ 2000 kunt verdienen, veel mensen hebben geprofiteerd van deze investering aanbieding voor en tijdens dit convid-19-virus, als u door dit coronavirus in financiële moeilijkheden verkeert en u hulp nodig heeft bij het betalen van rekeningen, kies dan gewoon een geschikt investeringsplan voor uzelf en begin wekelijks winst te maken als u geïnteresseerd bent, kunt u nu contact met mij opnemen via dit nummer +1 (502) 2064419

$ 200 om in 7 dagen $ 2.000 te verdienen
$ 300 om in 7 dagen $ 3.000 te verdienen
$ 500 om in 7 dagen $ 5.000 te verdienen
$ 1000 om in 7 dagen $ 10.000 te verdienen
$ 5000 om in 7 dagen $ 50.000 te verdienen

Om nu met uw investering te beginnen, e-mail: tradewithcarlos2156@gmail.com

Rose Adams
18/14 | 

Ik heb gisteren contact opgenomen met Dr Sacre dat ik mijn ex-geliefde die het uitgemaakt had terug nodig had en binnen 24 uur was mijn geliefde terug en we gaan vandaag samen Valentijnsdag vieren hij zoveel liefde en zorg voor me meer dan daarvoor, bedankt Dr Sacre
Neem indien nodig ook contact met hem op via onderstaande gegevens
Bel / WhatsApp: + 2349076034359
E-mail: doctorsacrehealing@gmail.com
hij zal je helpen
Rose Adams

Chris Foy
19/14 | 

GEWELDIG NIEUWS:
MIJN NAAM IS CHRIS FOY, IK BEN ZO GELUKKIG DAT MIJN VROUW TERUG IS BIJ MIJ. Ze houdt nu van mij en respecteert mij alleen. ALLES VRAAG IK HAAR DAT IS WAT ZIJ DOET. ALLEMAAL DANK AAN DR OGUNDELE, DE GROTE SPELLENWIEL. DEZE MAN IS DE BESTE EN RECHTE VOORWAARTSE SPELLENWIEL DIE JE DE WAARHEID VERTELT EN JE KRIJGT ONDER 24 UUR RESULTAAT, HIJ IS KRACHTIG. Dr. OGUNDELE IS EEN ZEER BETROUWBARE MAN, IK VERTELDE HEM DAT IK ALTIJD MIJN GETUIGENIS ZAL DEEL DAT IK DIT HIER DEEL. ALS JE JE LIEFDEEN TERUG NODIG HEBT, OF ENIG PERSOONLIJKE LEVENSPROBLEMEN HEBT, NEEM DAN CONTACT OP MET DR OGUNDELE OP WHATSAPP OF VIBER CHAT: +27638836445. E-MAIL: OGUNDELETEMPLEOFSOLUTION(AT)GMAIL.COM

jm4035327@gmail.com
Joined30.4.2021
20/14 | 

Lord Bubuza is een uitstekende spreukmaker die alles met zijn spreuk kan doen. Hij hielp me mijn ex-vriend terug te krijgen met zijn spreuk. Deze man is echt en hij is als een God op aarde. Neem vandaag nog contact met hem op via WhatsApp: +1505569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

jm4035327@gmail.com
Joined30.4.2021
21/14 | 

Geef die relatie niet op vanwege bedrog, gebrek aan liefde of gebrek aan vertrouwen, er is een man die wonderen doet met zijn betovering bij het herstellen van een verbroken relatie, ik prees heer Bubuza omdat hij me heeft geholpen mijn Ex te krijgen vriendje van 3 jaar terug. Mijn vriend van 3 jaar heeft het uitgemaakt omdat hij me niet meer aantrekkelijk en lieftallig genoeg vond, ik kreeg het contact van heer Bubuza via een vriend die heer Bubuza heeft geholpen haar relatie te herstellen en ik heb contact met hem opgenomen via WhatsApp: +1 505 569 0396, ik vertelde hem mijn probleem en ik deed wat heer Bubuza me vertelde en mijn ex-vriend kwam terug en smeekte me om hem te vergeven en alles is nu perfect, neem vandaag nog contact met hem op voor hulp en jij zult ook getuigen. Lord Bubuza WhatsApp: +1 505 569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

lyndsay045@gmail.com
Joined7.5.2021
22/14 | 

Ik heb ervoor gekozen om heer Bubuza te bedanken omdat hij als een God op aarde is.Hij loste mijn relatieproblemen met zijn betovering gemakkelijk op, voorheen werkte mijn relatie niet, mijn vriend was een bedrieger en ik heb al het mogelijke geprobeerd om hem te laten stoppen met bedriegen maar mijn inspanningen waren tevergeefs, ik stond op het punt de relatie te beëindigen toen ik heer Bubuza ontmoette die door zijn betovering mijn vriend wonderen deed en hij stopte met vals spelen, Lord Bubuza-spreuk werkte binnen 12 tot 16 uur nadat ik deed wat hij deed geïnstrueerd en vandaag zijn we rolmodellen voor de meeste mensen in onze buurt vanwege hoe lief en zorgzaam mijn vriend nu is. Heb je hulp nodig? Neem vandaag nog contact op met heer Bubuza via WhatsApp: +1 505 569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

Eva
23/14 | 

Goedendag iedereen, mijn naam is Eva, ik wil de grote Odudu bedanken voor het terugbrengen van mijn geliefde nadat ik het een aantal jaren heb geprobeerd sinds hij me verliet. Dr. Odudu herstelde mijn vreugde in een oogwenk met zijn krachten. Ik wil dr. Odudu heel erg bedanken voor het helpen om mijn geliefde binnen 24 uur zonder vertraging terug te krijgen. Dr. Odudu is inderdaad een groot man en ik zal iedereen die hulp nodig heeft, adviseren om contact met hem op te nemen, want hij is een groot en machtig man die in staat is om zoveel dingen te doen. Hier is zijn e-mail: odudutempleofanswer@gmail.com of whatsapp hem op +2348050975978

Land: Nederland

Amanda Douthitt
24/14 | 

Ik wil Lord Bubuza erkennen omdat hij me heeft geholpen mijn relatie te herstellen, hij heeft mijn vreemdgaande vriend laten stoppen met vals spelen met zijn spreuk. Mijn vriend bedroog en was respectloos, onze relatie was stressvol en we gingen 3 keer uit elkaar voordat ik via WhatsApp contact opnam met heer Bubuza voor hulp:: +1 505 569 0396. Ik vertelde hem mijn relatieproblemen en hij beloofde me te helpen met zijn betovering en vertelde me wat ik moest doen. Het was heel verrassend en schokkend, want 15 uur nadat ik had gedaan wat heer Bubuza had opgedragen, kwam mijn vriend terug en smeekte me op zijn knieën om hem te vergeven en hem terug te accepteren. Mijn vriend bedriegt me niet meer en respecteert me niet meer. Ik leg deze getuigenis af omdat ik mezelf een gelofte heb gedaan dat als heer Bubuza me helpt, ik over hem zal getuigen voor de wereld. Hij is een god op aarde, hij kan jou ook helpen. Neem contact met hem op via WhatsApp: +1 505 569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework @ hotmail . com

Anonymous
25/14 | 

Er is een man die relatietrauma gemakkelijk oplost met zijn spreuk, hij wordt een God op aarde genoemd vanwege zijn activiteit in het oplossen van relatieproblemen. Hij lost de mijne met gemak op toen mijn relatie van 10 jaar me dumpte, ik was het slachtoffer van aanranding maar allemaal dankzij heer Bubuza voor het helpen van me met zijn betovering. Als je niet de liefde en genegenheid in je relatie krijgt? Is uw partner beledigend? Vraagt uw partner een echtscheiding aan? Bedriegt je partner je? Wil je de loterij winnen? Bent u ziek en heeft u een behandeling nodig? Maak je geen zorgen meer, want heer Bubuza ( WhatsApp: +1 505 569 0396 ) kan je ook helpen. Hij hielp me en ik kreeg de resultaten 13 uur nadat de spreuk was uitgesproken. Het doet pijn om diepbedroefd te zijn en daarom ben ik gekomen om mijn getuigenis hier te delen, zodat jij ook hulp kunt krijgen. Neem contact op met heer Bubuza via

WhatsApp: +1 505 569 0396
e-mail: lordbubuzamiraclework @ hotmail . com

Cassandra Andre
26/14 | 

zo verrassend hoe betovering zo effectief kan zijn en wonderbaarlijk werkt. ik heb nooit in betovering geloofd vanwege verschillende dingen die ik heb gehoord totdat de situatie zich voordeed en ik toch hulp nodig had. ik ben al 4 jaar getrouwd en heb 2 kinderen, en ineens begonnen er problemen te ontstaan ​​wanneer ik hulp moest zoeken, in het begin was er dit ongeloof dat ze mijn situatie niet konden helpen totdat ik besloot om het eens te proberen en voordeel van de twijfel. ik heb chuby geweldig gecontacteerd vanwege de situaties bij de hand. mijn man begon ongewoon te reageren dat ik zelfs in de war was dat ik niet eens wist wat ik moest doen. hij verliet mij en de kinderen voor een andere dame en ging zelfs bij haar logeren, ik had geen andere keuze dan contact op te nemen met chubygreat@gmail.com nadat ik alles heb gehoord en gelezen wat hij kan doen. ik besloot het te proberen, ik bereikte hem en vertelde hem alles, hij vertelde me toen wat ik moest doen en geven en hoe hij het zou aanpakken, hij vertelde me dat mijn man binnen 48 uur contact met me zou opnemen en dat was hoe alles gebeurde. hij bracht mijn man terug onder de 48 uur. Ik was onder de indruk. ik weet dat velen dit zullen lezen en twijfelen, maar ik raad je nu aan om contact op te nemen met chubygreat@gmail.com dat is de e-mail en hem je probleem te laten weten en je zult zien wat ik getuig, ik geloof dat iemand mijn vreugde zal zien. bedankt chubygreat en ga door met je goede werk. neem nu contact met hem op e-mail chubygreat@gmail.com....

Cornelia Maxim
27/14 | 

ik kon me verzoenen met mijn geliefde na 6 maanden niet met elkaar te hebben gesproken met de hulp van een geweldige man die bekend staat als Dr. Ajayi, ik ben me zeer bewust van wat ik doe, dus ik geloofde nooit in spreuken of voodoo, maar Dr. Ajayi veranderde mijn perspectief vanwege het geweldige werk dat hij voor mij heeft gedaan, ik heb nooit geloofd dat ik en mijn geliefde ooit weer bij elkaar zullen komen. Ik heb hem verschillende keren gesmeekt, maar hij luisterde nooit naar me totdat ik het contact van Dr Ajayi tegenkwam en besloot hem te proberen en tot mijn verbazing kwam mijn minnaar bij me terug nadat een liefdesbetovering was gedaan door Dr. Ajayi, we zijn gelukkig nu samenwonend allemaal dankzij Dr Ajayi, het was moeilijk voor mij om te geloven, maar ik dank mezelf dat ik contact heb opgenomen met Dr Ajayi voor zijn hulp en vandaag deel ik graag het goede dat Dr Ajayi in mijn leven heeft gedaan, als je de hulp nodig hebt van een spreukgebruiker voor elk soort probleem waarvan ik denk dat hij er doorheen zal kijken. Wees niet verlegen voor uw probleem en zoek hulp bij Dr. Ajayi. Neem contact op met Viber / Whatsapp: +2347084887094

Anne Tristan
28/14 | 

Vijf jaar geleden hielp heer Bubuza me om mijn ex-vriend terug te krijgen met zijn betovering en we zijn gelukkig getrouwd en hebben twee kinderen, ik wil heer Bubuza gewoon weer waarderen en ik zal hem blijven bedanken voor het helpen me de liefde van mijn leven terug te krijgen, dit de mens is een God op aarde. Vijf jaar geleden gedroeg mijn vriend, die nu mijn man is, zich misdragen, zonder reden vertelde hij me dat het uit was tussen ons, ik was diepbedroefd, ik huilde de hele nacht op zoek naar hulp. Mijn vriend vertelde me hoe heer Bubuza haar huwelijk herstelde, dus nam ik contact met hem op en hij beloofde mij ook te helpen met zijn betovering, ik deed wat hij opdroeg en ik kreeg het resultaat 16 uur nadat de betovering was uitgesproken. vergeef en accepteer hem terug. Ben je emotioneel down? Bedriegt je partner je? Neem nu contact op met lord Bubuza voor hulp via WhatsApp: +1 505 569 0396 of e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of website:https://lordbubuzamiraculouswork.com

More content below the advertising

Sylvia (1973). Geboren in het Gooi, wonend en werkend in het mooie Zuid-Limburgse Heuvelland. Daar is ze in 2007 naartoe ‘geëmigreerd’ voor de liefde van haar leven. Een ondernemer met zijn bedrijf in het zuiden, dus verhuizen was voor hem geen optie. Sylvia leest zich suf aan nationaal en internationaal nieuws, heeft veel te veel (digitale) abonnementen op magazines en streamingdiensten en koopt meer boeken dan ze lezen kan. Heeft ook een guilty pleasure en dat is royal gossip. Wat ze ook heeft, is een duidelijke mening en die deelt ze onder andere via Nouveau. Meer weten? www.sylvia.nl 

Archief

2021
2020
2019
2018
2017

Instagram

More content below the advertising