‘Ze’ zeggen wel eens: ‘Laat me je handtas zien, en ik vertel je wie je bent’ en voor veel vrouwen gaat die vlieger vast op, maar ik denk dat iemands boekenkast, of het gebrek daaraan, minstens zo veel zegt.  

Deze overpeinzing tijdens een kop koffie zorgde ervoor dat ik me heel behoedzaam richting mijn eigen boekenkasten begaf. Behoedzaam, want in mijn achterhoofd al het woord ‘hellup!’ En ja hoor, mijn inspectie leverde ietwat verontrustende gedachten op: ‘Heb ik soms MPS?! Ik moet naar een psychiater! Wat bén ik voor raar vrouwspersoon?!’ Want zo’n 15 boeken van Penny Vincenzi, de complete collectie van Carlos Ruiz Zafón, veel (bloederige) thrillers, gecombineerd boeken waar dieren de hoofdrol spelen én met meer dan 100 (zelf)-studie en ontwikkelboeken, levert het nu niet direct een betrouwbaar consistent beeld op. Ik zou het eerder een caleidoscopische warboel noemen. Geen peil op te trekken.

Maar toch klopt het plaatje. Ik lees veel, graag, vaak, én van alles door elkaar. Met een nogal brede interesse leidt dat inderdaad tot een ietwat curieuze verzameling boeken.

Gelukkig is lezen ook gewoon goed voor een mens, want met lezen:

1) vergroot je je woordenschat;

2) word je taalvaardigheid beter;

3) geef je je brein te eten (ja, je hersenen hebben ook honger);

4) groeit je concentratievermogen;

5) spreek je je verbeeldingskracht aan;

6) kun je jezelf verliezen (én terugvinden), krijg je een digital detox, kom je even los van de dagelijkse beslommeringen;

En, last but not least:

7) maakt lezen je een leuker mens, want socialer en meer inlevingsvermogen.

Oftewel, lezen is leuk én nuttig. Maar goed, ik beweerde net dat je aan de hand van een boekenkast kunt zeggen met wie je te doen hebt, dus ik wil een top drie met je delen. Alleen, in mijn geval is dat net zoiets als vragen om te kiezen tussen twee geliefden (mijn Lief en onze rooie je-weet-wel-kater). Gaat ‘m ook niet worden. Edoch, ik ben niet voor één gat te vangen: Ik deel gewoon dríe Top Drie’s  met je. Dat voelt nog steeds akelig ontoereikend, maar ik troost me met de gedachte dat ik het wel vaker over boeken kan hebben.

Dus, daar gaan we. In volstrekt willekeurige volgorde want ik wil je niet beïnvloeden. Nou ja, dat wil ik wel, maar ik doe mijn best de schijn van onpartijdigheid op te houden.

Top 3 Romans

1) Verzwegen van Karin Slaughter. Komt 9 juni pas uit, maar ik mocht het al recenseren. Een aanrader, mensen!

2) Vrijheid van Jonathan Franzen. Een all-time classic.   

3) Duizend schitterende zonnen van Khaled Hosseini. Nog meer dan ‘De Vliegeraar’ omdat het over de (beroerde) positie van vrouwen gaat.

Top 3 Inspiratie

1) Becoming van Michelle Obama. Ik was erbij in de ZiggoDome en ben nu nog groter fan;

2) Katherine Graham’s Persoonlijke Geschiedenis;

3) Give a F*ck van Felicity Morse.

Top 3 Ontwikkeling

1) Socratisch motiveren van Martin Appelo;

2) De moed van imperfectie van Brené Brown, maar eigenlijk gewoon alles van haar;

3) Get your sh*t together van Sarah Knight.

Ik ga nu wel gebukt onder een groot schuldgevoel naar mijn andere boeken, maar deze titels wilde ik in ieder geval met je delen.

PS: Ik wil natuurlijk ook heel graag weten wat jouw favorieten zijn, dus deel ze vooral! 😊

 

Reacties (2)

Cathy Mcalle
3/2 | 

When I found Dr. DODO I was in desperate need of bringing my ex lover back. He left me for another woman. It happened so fast and I had no say in the situation at all. He just dumped me after 3 years with no explanation. I contact Dr.DODO through his and He told me me what i need to do before he can help me and i did what he told me to, after i provided what he wanted, he cast a love spell to help us get back together. Shortly after he did his spell, my boyfriend started texting me again and felt horrible for what he just put me through. He said that I was the most important person in his life and he knows that now. We moved in together and he was more open to me than before and then he started spending more time with me than before. Ever since Dr. DODO helped me, my partner is very stable, faithful and closer to me than before. I highly recommends Dr. DODO to anyone in need of help.  on via whatsapp,   +17068714571 ,  Email: drdodotemple@gmail.com

WIlliam
4/2 | 

Hallo
Wij zijn professionele handelaren, die wekelijks aan forex en binair verdienen voor investeerders, zullen u graag alles meer vertellen over ons investeringsplatform waar u al vanaf $ 200 geld kunt investeren en wekelijks $ 2500 kunt verdienen, veel mensen hebben eerder geprofiteerd van dit investeringsaanbod en tijdens dit convid-19-virus, als u door dit coronavirus financiële problemen doormaakt en u hulp nodig hebt bij het betalen van rekeningen, kies dan gewoon een geschikt investeringsplan voor uzelf en begin wekelijks winst te maken

$ 500 om in 7 dagen $ 5.000 te verdienen
$ 1000 om in 7 dagen $ 10.000 te verdienen
$ 5000 om in 7 dagen $ 50000 te verdienen

Om uw investering te starten, neemt u contact op via WhatsApp: (+12166263236)
e-mail: carlose78910@gmail.com

More content below the advertising

Sylvia (1973). Geboren in het Gooi, wonend en werkend in het Heuvelland van Zuid-Limburg. Getrouwd met de liefde van haar leven, voor wie ze tien jaar geleden naar het Limburgse is verhuisd. Hij is ondernemer met een bedrijf in het zuiden, dus verhuizen was voor hem geen optie. Op deze plek en op haar eigen website sylvia.nl vertelt ze over haar leven. Sylvia neemt zichzelf niet heel serieus en niet alle mensen begrijpen haar humor, wat regelmatig tot allerlei vermakelijke misverstanden leidt.

Archief

2020
2019
2018
2017

Instagram

More content below the advertising