Mijn Lief weet al 13 jaar dat er voor mij slechts één liedje belangrijk is op Oudjaarsavond: ‘Happy New Year’ van ABBA.

Ook als we ergens anders zijn, en dus niet direct invloed hebben op de muziek op dat moment, dan zet hij het op zodra we samen zijn en ‘schuifeldansknuffelen’ we de hele vier minuten en zesentwintig seconden.

Terwijl, heel eerlijk gezegd, het best een droefgeestige tekst  is. Maar ja, de muziek en de melodie hè… Die doen het gewoon. Al zolang ik me kan herinneren.

Tot 2020

Maar niet dit jaar. Dit jaar is gewoon een kákjaar. En dat is een groots understatement. ‘tuurlijk, er zijn ook mooie dingen gebeurd. Er zijn baby’s geboren, mensen zijn getrouwd, huizen werden gekocht en droombanen in de wacht gesleept, maar overall had ik een maandje of zes ervan prima kunnen missen.

Het is nu anders

Tijdens de eerste lockdown zag en las je overal de mooie positieve initiatieven die ontstonden. Van de stoepkrijttekeningen, tot de pan soep voor de buuf, tot zangbijeenkomsten voor verzorgingstehuizen. Nu is het alleen maar negatief. De hele dag door, en ’s avonds doen ze het bij vier talkshows nog ‘ns dunnetjes over met veelal pseudo-experts die het allemaal o zo goed weten. Laat ik het er maar op houden dat ik vanaf 1 maart tot nu (en misschien dus wel eind december?!) best in een winterslaap had gewild.

Maar hoe goed ik ook kan slapen, zó goed nu ook weer niet. Toch doe ik elke dag mijn best. Want ik doe wél mee. Maar ik kan niet ontkennen dat ik het lastig vind, en moeilijk, en frustrerend.

En dus knalt over 57 dagen, met Oud & Nieuw, bij ons thuis om middernacht dít nummer uit de luidsprekers:

Als je de tekst keihard mee wil gillen, ik kan me daar namelijk álles bij voorstellen, kun je die hier vinden.

Reacties (1)

edithwood1001@gmail.com
Joined17.2.2021
2/1 | 

Mijn naam is Edith Wood, ik wil iedereen vertellen over Dr. Ogundele, een geweldige man die mijn man binnen 24 uur voor mij terugbracht met zijn krachten, wat een machtige spreukmaker, als je op wat voor manier dan ook hulp nodig hebt. Ik raad je aan om contact met hem op te nemen via WhatsApp of Viber Chat: +27638836445. E-mail: ogundeletempleofsolution@gmail.com. Hij heeft de bevoegdheden om elk probleem, elke relatie, liefde of ziekte op te lossen. Zo super en echt bracht hij mijn man terug die me 9 jaar geleden verliet met zijn betovering.

More content below the advertising

Sylvia (1973). Geboren in het Gooi, wonend en werkend in het mooie Zuid-Limburgse Heuvelland. Daar is ze in 2007 naartoe ‘geëmigreerd’ voor de liefde van haar leven. Een ondernemer met zijn bedrijf in het zuiden, dus verhuizen was voor hem geen optie. Sylvia leest zich suf aan nationaal en internationaal nieuws, heeft veel te veel (digitale) abonnementen op magazines en streamingdiensten en koopt meer boeken dan ze lezen kan. Heeft ook een guilty pleasure en dat is royal gossip. Wat ze ook heeft, is een duidelijke mening en die deelt ze onder andere via Nouveau. Meer weten? www.sylvia.nl 

Archief

2022
2021
2020
2019
2018
2017
More content below the advertising