En niet alleen hier in Nederland. Wij, de mens, in zijn geheel, als soort.

Het boek De meeste mensen deugen van Rutger Bregman doet daar niks aan af. Ik kan het je absoluut aanraden hoor, voor wanneer je, net als ik, weer eens compleet moedeloos word van alle shit, en behoefte hebt aan iets positiefs, maar ik geloof niet dat Rutger gelijk heeft. Want, absoluut dieptepunt van zijn argumentatie: ‘mensen die slechte dingen doen, maar dénken dat die dingen goed zijn, handelen toch vanuit het goede’. Tsja, zo kan ik alles wat krom is recht redeneren.

Een week of wat geleden schreef ik het al: ik denk niet dat er iets verandert na Corona en ik zie alleen maar signalen die dat bevestigen.

Het lijkt wel alsof egoïsme hoogtij viert: ‘Ja, maar ik heb een jaar hard gewerkt!’ ‘Ja, maar ik heb al betaald!’, ‘Ja, maar ik ben gewoon zó klaar met dat stomme corona!’, ‘Ja, maar ik wil zo graag op het terras zitten!’.

Joh, echt? Méén je dat nou?

Serieus, iederéén is ontzettend klaar met dat stomme corona. En geloof me, ik wil ook niet met een mondkapje op lopen, maar vooralsnog hebben we in ons kikkerland op miraculeuze wijze ineens 17 miljoen experts en virologen en maar heel weinig daarvan zijn het met elkaar eens. En tot de échte heren en dames geleerden er een ei over hebben gelegd, zullen we het samen (!) moeten doen met de maatregelen die er zijn. Code oranje is code oranje, al ga je op je kop staan, en dan draag je dus dat mondkapje. Wil je dat niet? Prima, maar blijf dan ook weg uit dat gebied. Zo eenvoudig is het. Hoef je echt geen hogere wiskunde voor gestudeerd te hebben.

Naast die akelige polarisatie, het constante zwartwit-gescheld-en-geschreeuw, zie ik vooral hoe onverschillig we staan tegenover onze planeet. Een paar maanden terug las je overal: ‘O, wat fijn die schone luchten, die heldere wateren!’

En wat is nu het beeld? Juist: mondmaskers...

... en handschoenen als nieuwe grote vervuilers.

Leren we het dan nooit?!

Hoe moeilijk is het nu precies om je te gedragen als een beetje normaal fatsoenlijk mens? Hou die mondkapjes bij je tot je ze in een normale vuilnisbak kunt deponeren. Het is zó niet oké om ze op de grond of in het water te gooien.

Bovendien: je bent géén NSB-er als je een ander hierop aanspreekt. Zeg niet niks. We hebben maar één aarde en we zijn al in rap tempo bezig er een verschrikkelijke puinzooi van te maken, dus laten we daar waar we invloed hebben, die ook gebruiken.

Reacties (4)

Linda
5/4 | 

Mooi artikel Sylvia! Ik ben ook zeer groen. Duurzaam. Voor verantwoordelijkheid nemen. Supersociaal, hulpvaardig, hardwerkend. Geen egocentrisch eigenbelang maar landsbelang. 

Wat recent erg zorgwekkend is is de toegenomen hypocrisie mbt vermeend racisme. BLM? ALM! Bas van 24 is neergeschoten toen hij een getinte dief tegen probeerde te houden. En veel terroriserende jongeren van vnl N-Afrikaanse afkomst die steeds meer overlast plegen tegen de niet-moslim burgers. De censuur op Zwarte Piet op Facebook en Twitter, als je kritisch bent naar BLM, een gewelddadige, opruiende organisatie die tot anarchie, racisme, discriminatie, hetzes en plunderingen aanzet, en dat helaas wereldwijd...De onnodige! dood op Floyd, een crimineel die meermaals terecht het gevang in moest. Dat probleem kennen we in Nederland niet maar de onjuiste hype waaide over en blanke burgers werden zeer onrechtmatig als racist neergezet. En veel intimidaties als je het er niet mee eens was. Tja, de vele discriminaties en het geinternaliseerde racisme naar autochtonen- je weet we; die mensen die mensen die Nederland opbouwden en zo liefdevol vele buitenlanders enorme kansen gaven, hun uitkeringen/woningen/zorg et cetera bekostigen, hard werkend als ze meestal zijn. Die voorzichtig en bang- en veel te laat- hun grenzen eindelijk aan durven geven en dan van racisme beschuldigd worden?! Waar de zeer links activistische Femke in Covidtijd! waarin eenieder maar vnl bejaarden slachtoffer werden zij pontificaal haar burgemeesterschap misbruikte, zonder mondkapje propaganda! maakte in 14.000 mensenmassa, op elkaar gepakt. Welk een arrogantie, miskenning vd regelgeving. En de oudjes zaten geisoleerd, opgesloten. Net ervoor 75-jarige herdenking Tweede WO waar Femke sommeerde dat er niemand aanwezig mocht zijn!

De demonstratie mbt de gruwelijke moord op Bas te Amsterdam en de groter wordende problemen met jongeren vanuit bepaalde cultuur- meestal de islamitische, N-Afrikanen- wordt hopelijk massaal gesteund. Ik hoor bijna geen media die over deze zinloze moord op een zeer onschuldige blanke door een getinte jongeman- zo anders dan die van Floyd! waar de wereld in vlammen over opging- uitlaat. Waar blijven de organisaties die zich eindelijk eens zorgen maken over toenemend geweld door getinten en islamieten naar autochtonen/blanken/niet-moslims?  Stop racisme en discriminaties zodat een persoon als Bas geen gevaar meer loopt. Kinderen met hun ouders veilig naar zwembaden strandjes kunnen gaan, niet nagesist worden of aangerand. 

Eerlijke berichtgeving en niet gekleurde, racistische! Fijne zomer aan jullie op sociale, veilige wijze! Ik hoop dat jullie daaraan meewerken. 

Linda
6/4 | 

Ander voorbeeld vd huidige misstanden.

https://www.linda.nl/meiden/mounir-op-straat-gezet-homoseksueel/

Deze haatdragende, mishandelende moslimouders hadden allang uit hun ouderlijke macht gezet moeten worden. Hoe kan het zijn dat de samenleving zo wegkijkt van dit soort misstanden en de ouders beschermd worden ipv de afhankelijke, kwetsbare kinderen? Die zo eenzijdig links geformeerde Nederlandse samenleving moet eens diverser en inclusiever worden. Artikel 1 geldt, we zijn een democratie dus dit soort ondemocratische haatuitingen moeten we niet tolereren en propaganderen maar verbieden. Er zijn erg veel links georienteerde damesbladen. Sterker; ik ken geen rechtse, of iig niet zo linksig. Zo politiek eenzijdig en onderdrukkend, censurerend. Nouveau doet daar gelukkig weinig aan mee!

Linda
7/4 | 

https://www.msn.com/nl-nl/entertainment/royalty/jarige-mabel-maakt-zich-...

Ik herken hierin veel; ook mijn vader die wereldwijd heeft gewerkt heeft zich enorm ingezet voor mensenrechten, zag de armoedes, het geweld, het racisme.

Mabel haalt de problemen van de gevaarlijke moslimculturen aan waarin juist vrouwen en dan met name jonge meisjes gruwelijk geschonden worden in hun rechten. Daarom; stop de islamisering en propageer die niet in Nederland; zelfs in Nederland zie je 4-jarige meisjes met een zo vernederende, onderdrukkende hoofddoek, geen eigen wil. Doodeng! Stop dus die gewelddadige, mensvernederende islamisering! Het heeft ons land al enorme problemen opgeleverd en vele miljarden gekost. Dat waar zwakkeren juist hun rechten niet krijgen. Amoreel, discriminerend beleid. 

william7777777
8/4 | 

Hallo
Wij zijn professionele handelaren, die wekelijks aan forex en binair verdienen voor investeerders, zullen u graag alles meer vertellen over ons investeringsplatform waar u al vanaf $ 200 geld kunt investeren en wekelijks $ 2500 kunt verdienen, veel mensen hebben eerder geprofiteerd van dit investeringsaanbod en tijdens dit convid-19-virus, als u door dit coronavirus financiële problemen doormaakt en u hulp nodig hebt bij het betalen van rekeningen, kies dan gewoon een geschikt investeringsplan voor uzelf en begin wekelijks winst te maken

$ 500 om in 7 dagen $ 5.000 te verdienen
$ 1000 om in 7 dagen $ 10.000 te verdienen
$ 5000 om in 7 dagen $ 50000 te verdienen

Om uw investering te starten, neemt u contact op via WhatsApp: (+12166263236)
e-mail: carlose78910@gmail.com

More content below the advertising

Sylvia (1973). Geboren in het Gooi, wonend en werkend in het mooie Zuid-Limburgse Heuvelland. Daar is ze in 2007 naartoe ‘geëmigreerd’ voor de liefde van haar leven. Een ondernemer met zijn bedrijf in het zuiden, dus verhuizen was voor hem geen optie. Sylvia leest zich suf aan nationaal en internationaal nieuws, heeft veel te veel (digitale) abonnementen op magazines en streamingdiensten en koopt meer boeken dan ze lezen kan. Heeft ook een guilty pleasure en dat is royal gossip. Wat ze ook heeft, is een duidelijke mening en die deelt ze onder andere via Nouveau. Meer weten? www.sylvia.nl 

Archief

2022
2021
2020
2019
2018
2017
More content below the advertising