Het antwoord: beide gaan naar de hoogste bieder.  En dat is even triest als opzienbarend.

Het coronavirus is een globetrotter
December 2019 begon het rond te zingen: er was een nieuw virus in Wuhan, China. In eerste instantie kenden we het als het coronavirus, daarna kreeg het de officiële naam COVID-19. Zelf was ik toentertijd ook op reis en ik moet eerlijk zeggen dat ik de slappe lach kreeg toen tijdens een stop in Singapore mijn lichaamstemperatuur gemeten werd door twee mensen in een soort van luchtdicht ruimtepak. Ik had geen angst en ging ook niet op zoek naar een mondkapje. Ik vond het vooral paniekvoetbal.

Ondertussen is het bijna maart
En het coronavirus reist vrolijk verder: van China naar Italië naar de Canarische Eilanden naar Oostenrijk en Zwitserland. Het is serieus reislustig en heeft het blijkbaar prima naar zijn zin in allerlei klimaten. Discrimineren doet het ook niet. Als je het zo leest, zou je bijna denken dat het best een sympathiek virus is. Maar zo langzaamaan begin ik overal om me heen, ja, ook bij mezelf, toch een soort zorg te voelen: hoe gek gaat dit worden? Als ik een gok mag wagen: ik geef het nog een week, dan is het ook in Nederland.

Hamsteren
Volgens het nieuws zijn er nog geen meetbare signalen dat mensen aan het hamsteren zijn in de supermarkt. Maar, waar dat blijkbaar wél gebeurt, is bij de apotheek: er is geen mondkapje meer te krijgen. En ga je naar Meneer Bol, dan zie je daar hoe mensen niet aarzelen om werkelijk óveral een slaatje uit te willen slaan: er is een particulier die vijf mondkapjes aanbiedt voor maar liefst 100 euro.

Er is ook verschil tussen een mondkapje en een concertkaartje
Mensen die concertkaartjes kopen met als enig doel ze vervolgens aan de hoogste bieder te verkopen, daar vind ik van alles van. Maar, in alle eerlijkheid: zolang we ze blijven kopen van die pannenkoeken, houden we het zelf in stand. Onnodig, want niemand heeft een concert nódig.
En daar zit ‘m nu net de crux: die mondkapjes, die zijn straks misschien wél heel hard nodig. Daar hangt onze gezondheid dan van af. Dat je als particulier het dan in je botte hersens haalt om mondkapjes voor 20 euro per stuk te verkopen, dat vind ik schandalig. En lieve meneer Bol, als je meeleest: dóe hier s.v.p iets aan.

Better safe than sorry?
En dan ben ik nog niet eens begonnen over het feit dat er ontzettend veel tegenstrijdige berichten zijn over het nut dat die mondkapjes al dan niet hebben. Artsen zeggen op televisie dat het volstrekt nutteloos is en ik wil dat heel graag geloven, maar iets in mijn achterhoofd accepteert de uitleg toch niet helemaal. Want ook al is het zo dat een mondkapje geen volledige bescherming biedt, dan lijkt 90% bescherming mij nog steeds beter dan 0% bescherming. Toch?

Reacties (6)

Christy Walton
7/6 | 

Op zoek naar een schuldconsolidatielening, ongedekte leningen, zakelijke leningen, hypothecaire leningen, autoleningen, studentenleningen, persoonlijke leningen, risicokapitaal, enz.! Ik ben een particuliere geldschieter, ik verstrek leningen aan bedrijven en particulieren met een lage en redelijke rentevoet van 2%. E-mail naar: christywalton355@gmail.com

Claudia Klein
8/6 | 

Hello and welcome to Spotcap Global Loan Services, my name is Claudia Klein, I am a lender and also a loan advisor.

Heeft u dringend behoefte aan financiële versterking? heb je een lening nodig voor verschillende doeleinden? als uw antwoord ja is, zal ik u adviseren contact op te nemen met mijn kantoor via | spotcapglobalservices@gmail.com | of stuur ons een bericht op WhatsApp: +4915758108767 | en binnen 24 uur een lening op uw rekening hebben staan ​​omdat we over de hele wereld uitstekende leenservices bieden.

We bieden allerlei soorten leningdiensten (persoonlijke lening, zakelijke lening en nog veel meer), we bieden zowel langlopende als kortlopende leningen en u kunt ook tot 15 miljoen euro lenen. Mijn bedrijf zal u helpen een aantal doelen te bereiken met een breed scala aan leningproducten.

We know that getting a legitimate loan has always been a huge problem. For people who have a financial problem and need a solution, many people find it so difficult to get a share loan from their local banks or other financial institutions because of the high interest rate, insufficient collateral, debt / income ratio, low credit score or other reasons

No more waiting times or stressful bank visits. Our service is available 24/7 - you can get a loan and complete your transactions when and where you need it

We offer world-class 24-hour loans. For questions / questions? - Send an e-mail to | spotcapglobalservices@gmail.com | or send us a message on WhatsApp: +4915758108767 | & Receive a response immediately.

Your family, friends and colleagues do not need to know that you have little money, just write to us and you will receive a loan.

Your financial freedom is in your hands!

mjuan111222@gmail.com
Joined20.9.2020
9/6 | 

GETUIGENIS OVER HOE IK MIJN LENING KREEG VAN EEN ECHT FINANCIERINGSBEDRIJF VORIGE WEEK. E-mail voor onmiddellijke reactie:whatsapp-nummer: +19292227023 drbenjaminfinance@gmail.com

Ik ben mevrouw, Leores Jazbel bij naam, ik woon in de Verenigde Staten van Amerika, die tussen november vorig jaar en juli van dit jaar het slachtoffer is geworden van zoveel nep-geldschieters, maar ik bedank mijn maker zo erg dat hij eindelijk heeft geglimlacht mij door me door te verwijzen naar deze nieuwe geldschieter die dit jaar 2020 een glimlach op mijn gezicht toverde en hij me niet bedriegt en ook niet bedriegt of liegt tegen mij en mijn vrienden, maar deze kredietverstrekker is echter BENJAMIN LOAN INVESTMENTS FINANCE (drbenjaminfinance@gmail.com) gaf me een lening van 2%, wat neerkomt op Euro900.000,00 Amerikaanse dollars nadat ik akkoord was gegaan met de algemene voorwaarden van hun bedrijf en een belangrijk ding dat ik leuk vind aan dit leningbedrijf is dat ze snel en uniek zijn. {Dr.Benjamin Scarlet Owen} kan u ook helpen met een legitieme leningaanbieding. Hij heeft ook enkele andere collega's van mij geholpen. Als u een echte lening zonder kosten / spanning nodig heeft, is hij de juiste leningverstrekker om uw financiële problemen en crisis vandaag weg te vagen. BENJAMIN LOAN INVESTMENTS FINANCE bevat alle informatie over hoe u snel en pijnloos aan geld kunt komen op whatsapp-nummer: +19292227023 E-mail: drbenjaminfinance@gmail.com

Als het gaat om financiële crisis en leningen, dan is BENJAMIN LOAN INVESTMENTS FINANCE de plek om naartoe te gaan, vertel hem alsjeblieft dat ik je door mevrouw Leores Jazbel geleid Veel geluk ...........

THOMPSON GARY
10/6 | 

Hallo! Heb je een lening nodig? Ik ben een geregistreerde en betrouwbare kredietverstrekker, ik geef leningen aan mensen die financiële problemen hebben, mensen die schoolrekeningen proberen af te betalen, mensen die een auto proberen te kopen of hun eigen bedrijf beginnen, aannemers en overheidsinstanties. Neem voor meer informatie of een aanvraagformulier voor een lening contact met ons op via e-mail: (thompson.loanservice@gmail.com) Beheer. whatsapp: +27632656050 Neem nu contact op met het krediet Speedy !!!

kellyjarnigan@gmail.com
Joined15.2.2021
11/6 | 

Ik heb mezelf beloofd dat ik zal getuigen over heer Bubuza die me heeft geholpen mijn ex terug te krijgen, mijn vriendin maakte het uit met mij, onze vrienden en ik probeerde haar te smeken, maar ze weigerde. Andere vrienden zeiden dat ik haar moest laten gaan, maar ik kon het niet, ik was gekwetst en ik had zin om zelfmoord te plegen. Ik ging depressief naar mijn werk toen een collega me vertelde hoe Lord Bubuza zijn scheiding annuleerde met zijn wonderbaarlijke betovering, dus nam ik onmiddellijk contact met hem op, vertelde ik hem mijn relatieproblemen en hij beloofde me te helpen met zijn betovering. Het was ongeveer 15 uur nadat ik deed wat Lord Bubuza had opgedragen en het was zo geweldig. Mijn ex-vriendin kwam huilend terug en smeekte me op haar knieën om haar te vergeven en haar rug te accepteren.. Lord Bubuza is een God op aarde. Het doet pijn om diepbedroefd te zijn, neem contact met hem op voor elke vorm van hulp via WhatsApp: +1 505 569 0396 of via e-mail:: lordbubuzamiraclework @ hotmail. com

edithwood1001@gmail.com
Joined17.2.2021
12/6 | 

Mijn naam is Edith Wood, ik wil iedereen vertellen over Dr. Ogundele, een geweldige man die mijn man binnen 24 uur voor mij terugbracht met zijn krachten, wat een machtige spreukmaker, als je op wat voor manier dan ook hulp nodig hebt. Ik raad je aan om contact met hem op te nemen via WhatsApp of Viber Chat: +27638836445. E-mail: ogundeletempleofsolution@gmail.com. Hij heeft de bevoegdheden om elk probleem, elke relatie, liefde of ziekte op te lossen. Zo super en echt bracht hij mijn man terug die me 9 jaar geleden verliet met zijn betovering.

More content below the advertising

Sylvia (1973). Geboren in het Gooi, wonend en werkend in het mooie Zuid-Limburgse Heuvelland. Daar is ze in 2007 naartoe ‘geëmigreerd’ voor de liefde van haar leven. Een ondernemer met zijn bedrijf in het zuiden, dus verhuizen was voor hem geen optie. Sylvia leest zich suf aan nationaal en internationaal nieuws, heeft veel te veel (digitale) abonnementen op magazines en streamingdiensten en koopt meer boeken dan ze lezen kan. Heeft ook een guilty pleasure en dat is royal gossip. Wat ze ook heeft, is een duidelijke mening en die deelt ze onder andere via Nouveau. Meer weten? www.sylvia.nl 

Archief

2021
2020
2019
2018
2017

Instagram

More content below the advertising