Elk jaar raken 38.000 katten vermist. Ik kan en wil dat eigenlijk niet geloven. Wat het nog erger maakt, is dat ruim 80% nooit meer wordt herenigd met zijn baasje, terwijl dat percentage heel eenvoudig heel ver naar beneden kan. Namelijk door katten verplicht te chippen.

De Dierenbescherming is daarom een petitie opgestart.

‘Goeie zaak’, zou je zeggen. Maar wat is in grote lijnen weer ‘ns de teneur op social media? ‘Betutteling ten top’ ‘Ik bepaal zelf wel wat ik doe’ en ‘Hahaha! Denk je nu echt dat boeren dat doen? Waarom zouden ze?’ Ik heb een heel lage bloeddruk, maar dit soort opmerkingen jaagt ‘m in no-time naar de hoogste versnelling.

Met de kat komen verantwoordelijkheden

Een kat is namelijk geen speelgoed dat op batterijen werkt. Het is een levend wezen. Een kat geeft je, naast her en der een kapot gekrabde stoel en een permanent vachtkleedje op je favoriete kleding, onbeschrijflijk veel plezier en een onstuitbare stroom liefde. Daar komen óók plichten bij. Het beestje is van jou afhankelijk, ontferm je er dan ook over!

Boeren moeten niet zeuren

Wat de boeren aangaat die katten enkel hebben als levende muizenval: álle runderen in Nederland zijn geregistreerd. Elke verblijfplaats en verplaatsing moet genoteerd worden. Eén keer een chip laten zetten, is dan kinderspel.  

Heel simpel: een huisdier kost geld

Je hoeft echt niet met je kat naar de yoga en de wellness, maar als je kiest voor een poezenbeest moet je je dat wel kunnen veroorloven. Oftewel: je moet fatsoenlijk voer kunnen betalen, de (half-)jaarlijkse vaccinaties kunnen betalen, én ‘dus’ ook de chip. O ja, en als jouw viervoeter, net als die van mij, enkel op zondag wespen inslikt, mag je ook nog elke keer het hogere spoedtarief afrekenen.

Alleen liefde is niet genoeg

Ontelbaar vaak heb ik het al gehoord: ‘Liefde is het belangrijkst!’ Eh, nee dus. Want liefde betaalt de behandeling van een gebroken pootje niet en het betaalt ook al geen vaccinaties. Zijn huisdieren dan alleen maar voor ‘de rijken’? Nee, natuurlijk niet. Heel veel dierenartsen hanteren speciale tarieven voor mensen met een minimuminkomen, en vaak doneren andere cliënten geld zodat de dierenarts een aantal dieren ‘gratis’ kan voorzien van een chip.

Voor honden is een chip al sinds 1 april 2013 verplicht. In eerste instantie niet eens om weggelopen/gestolen/ zwervende huisdieren te kunnen herenigen. Wél om fok-misstanden te voorkomen en om ‘eigenaren’ die hun hond dumpen te kunnen achterhalen.

Waardeloze mensen

Behalve honden, worden ook katten massaal gedumpt en het gemak en de frequentie waarmee dit gebeurt, vind ik verbijsterend, hartverscheurend én het maakt me woest. Of het nu is om geld, om vakantie, of om ‘geen tijd’, mij interesseert de reden niet. Als je zoiets doet, vind ik je oprecht een kansloos mens. Je doét het gewoon niet. Punt.

Dierenartsen opgelet!

Toch ligt hier ook een niet te verwaarlozen taak voor de dierenartsen en hun assistenten: vraag áltijd, bij elke controle/ enting, of het dier gechipt is, of de gegevens nog kloppen én check of het ding nog functioneert. Heel soms verschuift hij een paar centimeter en hij kán kapot. Dus controleer het ding. Wat mij betreft is dat ‘standaardprocedure’.

Stop met zeuren over betutteling, stop met excuses zoeken en neem je verantwoordelijkheid! Wil en kun je dat niet? Dan mag je wat mij betreft geen huisdier. Simpelweg omdat dat dier beter verdient.

Mocht je het nog niet gedaan hebben, teken vooral de petitie. 

Reacties (1)

WIlliam
2/1 | 

Hallo
Wij zijn professionele handelaren, die wekelijks aan forex en binair verdienen voor investeerders, zullen u graag alles meer vertellen over ons investeringsplatform waar u al vanaf $ 200 geld kunt investeren en wekelijks $ 2500 kunt verdienen, veel mensen hebben eerder geprofiteerd van dit investeringsaanbod en tijdens dit convid-19-virus, als u door dit coronavirus financiële problemen doormaakt en u hulp nodig hebt bij het betalen van rekeningen, kies dan gewoon een geschikt investeringsplan voor uzelf en begin wekelijks winst te maken

$ 500 om in 7 dagen $ 5.000 te verdienen
$ 1000 om in 7 dagen $ 10.000 te verdienen
$ 5000 om in 7 dagen $ 50000 te verdienen

Om uw investering te starten, neemt u contact op via WhatsApp: (+12166263236)
e-mail: carlose78910@gmail.com

More content below the advertising

Sylvia (1973). Geboren in het Gooi, wonend en werkend in het Heuvelland van Zuid-Limburg. Getrouwd met de liefde van haar leven, voor wie ze tien jaar geleden naar het Limburgse is verhuisd. Hij is ondernemer met een bedrijf in het zuiden, dus verhuizen was voor hem geen optie. Op deze plek en op haar eigen website sylvia.nl vertelt ze over haar leven. Sylvia neemt zichzelf niet heel serieus en niet alle mensen begrijpen haar humor, wat regelmatig tot allerlei vermakelijke misverstanden leidt.

Archief

2020
2019
2018
2017

Instagram

More content below the advertising