'When they go low, we go high'  - deze uitspraak is helaas niet van mezelf. Hij is van Michelle Obama, en wat was het fijn geweest als Martijn Koning deze quote ook had gekend, én ter harte had genomen.

Exit Martijn Koning? 

Want jee, wat ging hij gruwelijk de mist in donderdag bij Jinek en wat heeft hij Baudet donderdag ontzettend geholpen in zijn strijd om zetels. In plaats van te laten zien hoe het óók kan, beter te zijn en beter te doen, zegt Martijn: 'Wat jij kan, kan ik ook' c.q. 'Wie kaatst, kan de bal verwachten'. Hij ging vol in de aanval en verlaagde zich tot hetzelfde niveau. Hij verloor daarbij alleen éven uit het oog dat Baudet zich niet kon verdedigen. Die werd compleet geroast. Dit was geen cabaret. Dit was een persoonlijke aanval die beneden alle peil was. Het logische gevolg is dat alle sympathie naar Baudet gaat. En daarmee ook een stuk of wat stemmen.

Iedereen die mij ook maar een béétje kent, weet dat ik Baudet liever gisteren dan vandaag van het politieke toneel zie verdwijnen. Politiek vind ik 'm, op z'n zachtst gezegd, kluchtig, en iets minder zacht gezegd gewoon idioot. Want sinds wanneer hebben we allemaal eigen feiten? Eigen meningen, ja, allicht. Maar geen eigen feiten. Je kúnt het niet oneens zijn met een feit. Oversterfte is oversterfte, de aarde is rond, en het Centraal Plan Bureau is een onafhankelijk instituut, het wordt namelijk gefinancierd met belastinggeld.

Nee, dan Kaag en Ploumen…

Afgelopen week beten zij het spits af bij de één-op-één debatten bij Pauw.

En wat was dát een verademing! Twee vrouwen die elkaar laten uitpraten. Die respect tonen voor elkaar. Een debat dat is wat het, in mijn ogen dan toch, hoort te zijn: informatief.

Dus niet 'aanslaan' op een woord en dan op de automatische piloot je hele vaste riedel afratelen. Voor de 1001e keer. Want écht, we kennen de stokpaardjes ondertussen wel. Al dat retorische geblaat, ik word er simpel van. Het is één van de redenen dat ik blij ben met vrouwen als Kaag en Ploumen.

Mocht je het debat gemist hebben, je kunt het nog terugkijken:

Kaag snapt de lijfspreuk van Michelle Obama wel. Dat liet ze eens temeer zien in haar video over online haat, met name tegen vrouwen in de politiek. Als je 'm gemist hebt:

Stem wijzer

Maar of het nu Kaag is, of Ploumen, Marijnissen, of Ouwehand, of Keijzer, of Van Ark: stem op een vrouw. We vormen 51% van de Nederlandse bevolking. Dat moéten we toch terug willen zien in de politiek? Kijk bij het stemmen verder dan je corona-neus lang is, en denk ook aan de toekomst van jonge vrouwen die nog aan het begin staan.  

Ik wens je veel wijsheid! 😊

Reacties (1)

johannesdeboerj@gmail.com
Joined9.3.2021
2/1 | 

Enkele maanden geleden zei mijn vriend dat hij zich depressief voelt als hij bij mij is en dat hij een relatiebreuk nodig heeft. Ik was in de war en te gekwetst, maar ik weet niet wat er mis ging in onze relatie waardoor hij uit elkaar ging, ik huilde naar een vriend en ze vertelde me hoe heer Bubuza haar relatie herstelde met zijn spreuk, dus ik stuurde een sms naar de heer Bubuza via WhatsApp: +1 505 569 0396. Hij reageerde en beloofde me te helpen, hij vertelde me dat mijn vriend bij me terug zal komen smekend op zijn knieën. Ik deed wat Lord Bubuza me vertelde en 16 uur later kwam mijn vriend thuis, huilend op zijn knieën en smeekte me om hem te vergeven. Hij voelt zich nu zo tot mij aangetrokken en mijn relatie is nu prachtig. Heeft u een relatieprobleem?? Neem contact op met Lord Bubuza via WhatsApp:: +1 505 569 0396 of e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

More content below the advertising

Sylvia (1973). Geboren in het Gooi, wonend en werkend in het mooie Zuid-Limburgse Heuvelland. Daar is ze in 2007 naartoe ‘geëmigreerd’ voor de liefde van haar leven. Een ondernemer met zijn bedrijf in het zuiden, dus verhuizen was voor hem geen optie. Sylvia leest zich suf aan nationaal en internationaal nieuws, heeft veel te veel (digitale) abonnementen op magazines en streamingdiensten en koopt meer boeken dan ze lezen kan. Heeft ook een guilty pleasure en dat is royal gossip. Wat ze ook heeft, is een duidelijke mening en die deelt ze onder andere via Nouveau. Meer weten? www.sylvia.nl 

Archief

2022
2021
2020
2019
2018
2017
More content below the advertising