Vorige week had ik het er nog over, dat ik me als 45-er hartstikke kan opwinden over van-alles-en-nog-wat.

Dus wat is het toch dat zó ontzettend veel vrouwen van 50+ maar blijven oreren over hoe lekker het is dat je je op die leeftijd nergens meer druk over maakt? Toegegeven, ik ben er nog vijf jaar vandaan, maar toch, ik snap én geloof er niet zo veel van. Lees je even mee?

“Je doet alleen nog dingen die je leuk vindt”

Really? Call me stupid, maar volgens mij moeten heel veel vrouwen van 50 nog een jaartje of 18 werken, zin of geen zin. Daarnaast heb je te maken met schoondochters en schoonzonen die je misschien wel niet uit kunt staan en waar je toch aardig tegen bent, want je wilt je eigen bloedje niet van je vervreemden.

En om het af te maken, krijgen heel veel mensen te maken met mantelzorg. En nee, niet iedereen vindt dat dankbaar en leuk.

“Je bent blij met je lijf”

Ja hoor, ‘tuurlijk…Daarom sporten we ons een slag in de rondte, eten we konijnenvoer terwijl we pizza willen, drinken we water terwijl we denken aan die fles wijn in de koelkast, en, to top it off: heeft de afslankmaffia nog steeds een omzet van miljarden per jaar.

“Je maakt je niet meer druk om wat anderen van je vinden”

Mwah, not so much. Wat de buren van me denken interesseert me inderdaad bar weinig, maar er zijn ook heus mensen wiens mening er wél toe doet, en daar kan ik me dientengevolge ook best druk over maken.

“We omarmen onze rimpels en ingevallen gezicht”

Há! Mag ik even lachen? Beautyklinieken schieten als paddenstoelen uit de grond en floreren als nooit tevoren. Ook ik ben sinds een jaar superblij dat ik over mijn zenuwen en het anti-standpunt van Lief ben heen gestapt. Krijg alleen maar complimenten dat ik er goed uitzie in plaats van ‘Wat kijk je chagrijnig, is er iets?’ Nieuwsgierig? Kijk dan maar eens hier

Comfort en duffe dingen gaan voor fashion

Nou, ik mag dan 45 zijn en ‘onder de pannen’ met een man die mij helemaal geweldig vindt, maar no wáy dat je mij met crocs zult zien, net zo min als dat ik een legging ga kopen of mijn haar in een ‘lekker kort pittig kapsel’ ga laten knippen.

Ik doe lekker hip mee met mijn dochter/ nichtje / petekind

Misschien toch liever niet doen. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik sowieso niet begrijp waarom je  €230,- uit zou geven voor een jeans met gaten erin maar: JE.BENT.GEEN.20.MEER (!)

En nu komen natuurlijk alle überfeministes uit hun huisje die zeggen dat ze zelf wel bepalen wat ze dragen en wie ik wel niet denk dat ik ben. Dames: jullie hebben helemaal gelijk. Maar vraag je dan ook niet (hardop) af waarom anderen ietwat besmuikt lachend naar je kijken.

P.S.: Los van dit soort flierefluitdingen zijn er natuurlijk ook nog dingen die er écht toe doen en waar je je ‘dus’ zeker ook altijd druk om moet blijven maken…

Gelijke rechten voor vrouwen bijvoorbeeld. Meisjes moeten van kleins af aan leren dat ze precies evenveel waard zijn als jongens.

Beginnend met school en dan doorlopend tot en met het salaris en ouderschapsverlof. Denk aan mishandeling, zowel in de thuissituatie als ook intimidatie op het werk etc..

We hebben echt nog wel het één en ander te doen met ons allen. En in al dit soort gevallen is die opwinding, lees: kwaadheid, dus hartstikke gerechtvaardigd.

Reacties (3)

Vierailija
4/3 | 

Lieve Sylvia, oh wat heb je gelijk aar je gelooft het of niet: zelfs als je 70 bent denk ende je zo!!!!!!!!!!!! En ik kan het weten. Liefs Henny

More content below the advertising

Sylvia (1973). Geboren in het Gooi, wonend en werkend in het Heuvelland van Zuid-Limburg. Getrouwd met de liefde van haar leven, voor wie ze tien jaar geleden naar het Limburgse is verhuisd. Hij is ondernemer met een bedrijf in het zuiden, dus verhuizen was voor hem geen optie. Op deze plek en op haar eigen website sylvia.nl vertelt ze over haar leven. Sylvia neemt zichzelf niet heel serieus en niet alle mensen begrijpen haar humor, wat regelmatig tot allerlei vermakelijke misverstanden leidt.

Archief

2020
2019
2018
2017

Instagram

More content below the advertising