Vorige week zei ik hier op dezelfde plek nog dat ik niet zo van de lijstjes ben. En raad ‘ns waar ik vandaag mee kom? Jawel, een lijstje. Gelukkig ben ik ook maar mens vrouw en mag ik van gedachten veranderen.

Stok achter de deur

Dat kun je natuurlijk creatieve armoede noemen, maar feit is dat ik in 2019 een aantal dingen wil doen, en ook juist niet meer doen. En ik heb bedacht dat de kans dat ik dat allemaal ook daadwerkelijk doe, een heel stuk groter is door het te delen met jou.

Want dan word ik er met enige regelmaat aan herinnerd. Te pas en te onpas. Ik weet van mezelf dat ik dingen beter doe met de welbekende stok achter de deur. Hoe beroerd ik het ook vind om toe te geven, ik heb echt een té groot gebrek aan zelfdiscipline.

Iets starten, is heel leuk, maar het vólhouden... Het was deze week al een paar keer in het nieuws. We beginnen op 1 januari vol goede moed met onze goede voornemens om vervolgens op 12 januari het bijltje er weer net zo vrolijk bij neer te kwakken.

Ik snap daar dus niets van

Ik herken mezelf daar wel in. Bij hardlopen bijvoorbeeld. Ik loop hard omdat ik dat leuk vind. Het schema? Gewoon, vier weken lang, drie keer per week, en dan weer vijf maanden niet. Lief daarentegen kan er de lol niet van inzien, maar gáát gewoon. Want het is goed voor ‘m. Zegt ‘ie.

Yoga. Doe ik omdat ik het leuk vind. Behalve één uit de hand gelopen pauze doe ik dit al jarenlang. Ik vind het fijn, het voelt goed. Lief doet enkel mee omdat hij vindt dat hij moet bewegen. Ik snap daar dus niks van. Hoe kun je iets wat je niet leuk vindt, volhouden?

Hij ontbijt elke dag met mijn zelfgemaakte muesli, beetje vers fruit en yoghurt. Ik ontbijt bijna nooit, ja, met een zwarte koffie. Maar dat schijnt niet heel hoog te scoren qua ‘verantwoord ontbijt’. Nou, dat soort dingen dus.

Bon, daar gaan we, mijn lijstje met (goede) voornemens:

1) Elke maand twee boeken lezen

Dit zóu voor een geboren boekenwurm als ik het meest makkelijke doel moeten zijn, maar de boeken hebben tegenwoordig een geduchte concurrent en die luistert naar de naam Netflix. Hij is altijd aanwezig en verleidt me elke keer met nieuwe films, nieuwe series of nieuwe seizoenen van series.

2) DryJanuary

Geholpen door een eerlijke terugblik, kan ik niet anders dan concluderen dat ik de afgelopen zes weken fors meer heb genoten van de wijn en champagne dan voorheen. Dat is niet gezond, én het is niet handig voor mijn garderobe (iets met suiker, carbs en alcohol die de weg naar mijn heupen blindelings weten te vinden).

Aangespoord door onder andere Manon Meijers en lieve collega Wies Verbeek heb ik me aangemeld bij Ik PasIk ga voor de 30 dagen in januari. Ik weet dat ik het mezelf altijd weer lastig maak, omdat ik in die maand ook jarig ben, maar ja, zo is er natuurlijk altijd wel een excuus.

3) De vier kilo die ik te veel weeg kwijtraken

Vóór 1 maart. Met die 30 dagen geen alcohol maak ik al een goede start. Daar voeg ik dan nog aan toe: Geen chips en geen choco. Wél yoga. Misschién wat andere sporten.

O ja, en drie à vier keer per dag eten, in plaats van maximaal twee. Ook al zie je het nog niet, mijn buik voelt alsof ik zwanger ben van een foodbaby, en nee, dat voelt niet lekker.

4) Mensen uit laten praten

Ik meen heel vaak te weten wat iemand gaat zeggen. Dat blijkt ook bijna altijd te kloppen, maar tóch wordt het door deze en gene als ietwat irritant ervaren. Met name door degene die altijd zo lief is me goedemorgen te zoenen, dus tsja, die relatie hou ik graag goed. Ook al snap ik niet wat het probleem is. Ik bedoel, het spaart toch gewoon tijd en uitleg?

5) Mandarijntjes niet alleen kopen, maar ze ook opeten

Als ze alleen voor de deco zijn, kan ik net zo goed plastic exemplaren kopen.

In het verlengde daarvan:

6) Beter voor mijn planten zorgen

Elke week een uurtje of twee voor mijn planten reserveren. Water geven, dooie blaadjes eruit halen en liefdevol toespreken. Hoe moeilijk kan het zijn?

En, last but not least:

7) Een record verbreken

Nee, niet dat van Beyoncé of Dafne Schippers. Wel eentje van mezelf. Liefst één op het sportieve vlak. Bijvoorbeeld minimaal tien weken achter elkaar 1x per week hardlopen.

Hoe ik dat precies ga doen, weet ik nog niet, maar ik heb voldoende hardlopers om me heen, dus het komt goed! Bovendien, ze lezen dit, dus ontsnappen kan al niet meer ;)

Rest me voor nu enkel nog je een gezond en liefdevol 2019 te wensen. Meer niet. Geen supercalifragilisticexpialidocious reizen, selfies en vakanties.

Om me heen is té veel groot verdriet en zie ik te veel mensen worstelen om het nieuwe jaar überhaupt lachend in te gaan. Dus laten we elkaar in 2019 koesteren, vasthouden en helpen.

Reacties (10)

Bezoeker
11/10 | 

Mooi geschreven Sylvia!
We hebben vaak dezelfde gedachten en jij verwoord ze zo levendig, humorvol en mooi. Ik heb jouw artikel met n big smile gelezen maar ook jouw afsluiter raakt me... 'Mooi'!

dien
13/10 | 

:-)  je gaat  dat  vást  goed  doen,  ik ben ook geen  lijstjesmens, helemaal NIET zeg  maar   30 dagen  stoppen... dat  had ik wel al langer  in mijn  hoofd,  ook ik ben  jarig  deze maand maar  we gaan er voor,  ik heb  een  fles genomen  en  daar  een mooi  etiket aangehangen  Vin du Die,en daar  gaat  water  in  de komende 30 dagen :-)  ik pas... is  ook  écht ik pas, als ik  kan  stoppen met  roken ( 12 jaar geleden)  kan ik dit  ook :-)

'toi  toi  toi  hé

Bezoeker
15/10 | 

Vooral jouw afsluiter is mijn goede voornemen. Ben niet van de lijstjes en eigenlijk hoeven die op mijn leeftijd niet meer. Trouwens met mijn slordigheid raak ik alle lijstjes kwijt. Dikke kus ook voor je lief en een spetterend 2019 wensen Hert en Benny

Laura
17/10 | 

Ik zag direct resultaat binnen 3 dagen nadat ik contact had gehouden met de communicatie met Dr. Oduduwas Love-spell caster om mijn ex-vriend terug te brengen na 3 maanden dat we apart hebben gewoond, ik ben blij te kunnen melden dat mijn man en ik weer op het goede spoor zijn, hij kwam terug met meer liefde en vertrouwen.
Mijn diepe dankbaarheid gaat naar Dr.Oududuwa lunchte in mijn tempel voor een magische liefdesbetovering. Het was na drie dagen dat mijn ex me belde om me te verontschuldigen en om vergeving te vragen, ik kreeg een telefoontje van Anderson, mijn man vandaag, hij komt terug naar huis, ik ben heel blij omdat dit het beste is wat me ooit is overkomen jaar. Ik beveel dezelfde Dr. Oduduwa ten zeerste aan aan iedereen die deze ware levensgetuigenis leest, als je op zoek bent naar hereniging met familie, liefdesbetovering om ex geliefde terug te brengen, liefde betovert met het opbouwen van vertrouwen en vriendelijkheid in een relatie en ook zes gebeden om te herstellen gebroken gezin.
Oduduwa contact: {dr.oduduwaspellcaster @ gmail. com}

Chris Jeroen
18/10 | 

Lord Bubuza is spiritueel begaafd en zijn werken zijn magnifiek. Hij verdient het om erkend te worden door de wereld omdat hij perfect is in het helpen van mensen met zijn betovering. Ik stuurde mijn vrouw inpakken omdat ik haar afsneed door me te bedriegen met haar ex-vriendje, ik was gewond maar ik wilde haar niet aan hem verliezen, dus ik zocht hulp op internet en ik zag mensen getuigen en Lord Bubuza bedanken. Sommigen bedankten hem voor het herenigen van hun relatie, het annuleren van een scheiding, het winnen van de loterij, enz. Dus nam ik contact met hem op en vertelde hem mijn huwelijksproblemen. Hij reageerde en beloofde me te helpen met zijn betovering, ik gaf alles wat hij vroeg en ik was overweldigd omdat mijn vrouw huilend terugkwam en me op haar knieën smeekte om te vergeven en haar terug te accepteren en sinds ik haar heb vergeven, is ze gestopt met vreemdgaan. Lord Bubuza kan u ook helpen. Neem contact met hem op via WhatsApp: +1 505 569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

chrisjeroen16@gmail.com
Joined2.7.2021
19/10 | 

Lord Bubuza is spiritueel begaafd. Hij verdient het om erkend te worden door de wereld omdat hij perfect is in het herenigen van geliefden met zijn betovering. Ik stuurde mijn vrouw inpakken omdat ik haar afsneed door me te bedriegen met haar ex-vriendje, ik was gewond maar ik wilde haar niet aan hem verliezen, dus ik zocht hulp op internet en ik zag mensen getuigen en Lord Bubuza bedanken. Sommigen bedankten hem voor het herenigen van hun relatie, het annuleren van een scheiding, het winnen van de loterij, enz. Dus nam ik contact met hem op en vertelde hem mijn huwelijksproblemen. Hij reageerde en beloofde me te helpen met zijn betovering, ik gaf alles wat hij vroeg en ik was overweldigd omdat mijn vrouw huilend terugkwam en me op haar knieën smeekte om te vergeven en haar terug te accepteren en sinds ik haar heb vergeven, is ze gestopt met vreemdgaan. Lord Bubuza kan u ook helpen. Neem contact met hem op via WhatsApp: +1 505 569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

chrisjeroen16@gmail.com
Joined2.7.2021
20/10 | 

Lord Bubuza is spiritueel begaafd en hij verdient het om door de wereld erkend te worden omdat hij perfect is in het helpen van mensen met relatieproblemen met zijn betovering. Ik stuurde mijn vrouw inpakken omdat ik haar afsneed door me te bedriegen met haar ex-vriendje, ik was gewond maar ik wilde haar niet aan hem verliezen, dus ik zocht hulp op internet en ik zag mensen getuigen en Lord Bubuza bedanken. Sommigen bedankten hem voor het herenigen van hun relatie, het annuleren van een scheiding, het winnen van de loterij, enz. Dus nam ik contact met hem op en vertelde hem mijn huwelijksproblemen. Hij reageerde en beloofde me te helpen met zijn betovering, ik gaf alles wat hij vroeg en ik was overweldigd omdat mijn vrouw huilend terugkwam en me op haar knieën smeekte om te vergeven en haar terug te accepteren en sinds ik haar heb vergeven, is ze gestopt met vreemdgaan. Lord Bubuza kan u ook helpen. Neem contact met hem op via WhatsApp: +1 505 569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework @ hotmail . com    ....

More content below the advertising

Sylvia (1973). Geboren in het Gooi, wonend en werkend in het mooie Zuid-Limburgse Heuvelland. Daar is ze in 2007 naartoe ‘geëmigreerd’ voor de liefde van haar leven. Een ondernemer met zijn bedrijf in het zuiden, dus verhuizen was voor hem geen optie. Sylvia leest zich suf aan nationaal en internationaal nieuws, heeft veel te veel (digitale) abonnementen op magazines en streamingdiensten en koopt meer boeken dan ze lezen kan. Heeft ook een guilty pleasure en dat is royal gossip. Wat ze ook heeft, is een duidelijke mening en die deelt ze onder andere via Nouveau. Meer weten? www.sylvia.nl 

Archief

2021
2020
2019
2018
2017

Instagram

More content below the advertising