“Corona is het enige waar ik het deze week pertinent niét over ga hebben”. Zo zei ik heel stellig tegen mijn Lief toen we, veel minder dan één meter van elkaar verwijderd, in bed lagen. Maar ik kan er niet omheen. Ook ik ben er veel mee bezig. Meer dan ik prettig vind, want eigenlijk vind ik dat ik met corona op dezelfde manier om moet gaan als met mijn mailbox: twee keer per dag openen. Oftewel: twee keer per dag nieuws kijken en niet de hele dag.

Tegelijkertijd wíl ik weten wat er speelt, wat er gezegd wordt. In ons land beperken we ons, vooralsnog, tot ‘social distancing’. Gelukkig is dat niet hetzelfde als ‘social disconnecting’.

Waar doe je goed aan?
Het moeilijke van die constante stroom aan informatie vind ik het filteren: wat klopt er, waar kan ik iets mee en waar moet ik iets mee? Gelukkig durf ik wel van mezelf te zeggen dat ik over gezond verstand beschik en vertrouw ik vooral daarop.

Met het hele gezin de hort op
Dat gezonde verstand lijkt helaas niet bij iedereen aanwezig. Toen ik mij gisteren richting de Albert Heijn begaf, viel me één ding in het bijzonder op: er liepen complete gezinnen rond. En het is op die momenten dat ik me echt afvraag wat er nu precies omgaat in de hoofden van die ouders.

Want even serieus: wat maakt dat je denkt dat de supermarkt is veranderd in een pretpark? Dat je denkt: “weet je wat, we gaan gezellig met het hele gezin ‘naar de appie’. Op ons dooie akkertje ook, lekker rustig door de winkel banjeren”? Ik kan er met mijn verstand niet bij. Prima dat we boodschappen doen (met máte graag!) maar wel met maar één persoon, zo beperkt mogelijk en zo snel mogelijk.

Oudere mensen zijn niet alleen kwetsbaar...
...maar velen van hen zijn ook gewoon reuze eigenwijs. Niet dat dit nu per se leeftijdsgebonden is, maar in deze context viel ook dat me op. Het lijkt alsof heel veel ‘oude mensen’ nog steeds per se zelf boodschappen willen doen. Mijn eigen lieve schoonouders vallen ook in die categorie. Gelukkig heb ik ze ondertussen zover dat ze plechtig hebben beloofd niet meer zelf boodschappen te doen en in plaats daarvan mij te bellen, maar tóch...

Zij zeggen letterlijk “Wat ik zelf kán doen, dóé ik ook zelf. We redden ons prima. Maandag nog samen boodschappen gedaan”. Het is natuurlijk ook verbonden met het ‘coûte que coûte’ zolang mogelijk onafhankelijk willen zijn. Aan de andere kant zeggen ze ook: "Ach meis, als het zo is, dan is het zo”. Daar zit een bepaalde berusting in. Ergens vind ik dat bewonderenswaardig, maar als ik me realiseer wat ze écht zeggen, slaat de schrik me om het hart. Want ook al zijn ze 76 en 83, we willen ze nog lang niet kwijt.

Samen sterk
Dus aan íédereen die dit leest: zullen we alsjeblieft samen op elkaar passen? Wees niet koppig. Blijf thuis als het kan, en neem geen risico. Vraag die hulp! Je zult nog verbaasd zijn hoeveel mensen er klaarstaan.

Lieve allemaal, een welgemeende digitale knuffel. Zoals de Italiaanse premier Conte zei: “We houden nu even afstand om elkaar straks des te steviger te kunnen omarmen”.
 

Reacties (6)

Claudia Klein
7/6 | 

Hallo en welkom bij Spotcap Global Loan Services, mijn naam is Claudia Klein, ik ben een geldschieter en ook een leningadviseur.

Heeft u dringend financiële versterking nodig? heb je een lening nodig voor verschillende doeleinden? als uw antwoord ja is, zal ik u adviseren contact op te nemen met mijn bedrijf via | spotcapglobalservices@gmail.com | of stuur ons een bericht op WhatsApp: +4915758108767 | en binnen 24 uur een lening op uw rekening hebben, omdat we uitstekende leendiensten over de hele wereld bieden.

We bieden allerlei soorten leendiensten aan (persoonlijke lening, zakelijke lening en nog veel meer), we bieden zowel langlopende als kortlopende leningen aan en u kunt ook tot 15 miljoen euro lenen. Mijn bedrijf helpt u bij het bereiken van verschillende doelen met een breed scala aan leenproducten.

We weten dat het verkrijgen van een legitieme lening altijd een groot probleem is geweest Voor mensen die een financieel probleem hebben en er een oplossing voor nodig hebben, vinden veel mensen het zo moeilijk om een ​​lening met eigen vermogen van hun lokale banken of andere financiële instellingen te krijgen vanwege hoge rente tarief, onvoldoende onderpand, verhouding schuld / inkomen, lage credit score of andere redenen

Geen wachttijden of stressvolle bankbezoeken meer. Onze service is 24/7 beschikbaar - u kunt een lening krijgen en uw transacties voltooien waar en wanneer u die nodig heeft

Wij bieden 24-uurs lening van wereldklasse. Voor vragen / vragen? - Stuur een e-mail naar | spotcapglobalservices@gmail.com | of stuur ons een bericht op WhatsApp: +4915758108767 | & Ontvang in een oogwenk een reactie.

Uw familie, vrienden en collega's hoeven niet te weten dat u weinig geld heeft, schrijf ons gewoon en u ontvangt een lening.

Je financiële vrijheid ligt in jouw handen!

Sr. Peter Snyder.
8/6 | 

Hallo,

Heeft u een lening nodig hebt om je rekeningen te betalen of een bedrijf te starten? Zo ja, Wij bieden leningen op 1% rente. neem dan contact met ons op via ons bedrijf e-mail: creditunion014@gmail.com

Vullen en terug te keren de aanvrager onderstaande gegevens:

Aanvrager volledige naam:
adres:
land:
Geleende bedrag nodig:
Lening duur:
Telefoonnummer:

Wij wachten op uw dringende reactie ...

Vriendelijke groeten.

Sr. Peter Snyder.

Nelson Guerrero Perez
9/6 | 

Hallo,

Mijn naam is Nelson Guerrero Perez uit Puerto Rico, maar ik werk hier in België. ik wil getuigen over hoe ik mijn lening van $ 17000 heb gekregen van een betrouwbaar leningsbedrijf Leyla Rodriguez Prestamo Prestamista Plc. Als een instantie of bedrijven een betrouwbare lening van een vertrouwd bedrijf nodig hebben tegen een rentepercentage van 2%, neem dan contact op met dit vertrouwde bedrijf: leylarodriguez9499@gmail.com

Vertel hen dat Nelson Guerrero Perez uit Puerto Rico u naar hen verwees, en u zult blij zijn dat u dat deed.

Christy Walton
10/6 | 

Heb je een lening nodig? Bent u op zoek naar een lening? Heb je geprobeerd een lening te krijgen? solliciteer dan nu bij? (christywalton355@gmail.com) als je een betaalbare lening wilt krijgen. Hier wordt een lening aangeboden tegen een zeer lage rente van 2%. Neem nu contact met ons op als je interesse hebt.

Laat je niet manipuleren
11/6 | 

Hoi Sylvia,

ik vond jouw site op startpage.com (een zoekmachine, die je privacy respecteert, maar toch evengoed zoekt als google). Via de zoektermen: corona eigen schuld niet zielig doen
Ik ben het helemaal eens met jou. We zullen niet veranderen ten goede, het graaien, jezelf gunnen, want je hebt het verdient, primark noem maar op. De aarde is een pretpark, die maximaal moet worden uitgebuit. Ja, met zo'n kijk op het leven gaan we het niet redden denk ik. Wat mij zo opvalt met dit Corona virus is dat we onszelf allemaal zo zielig vinden, we zijn slachtoffer, maar niet nadenken, of we zelf mogelijk hebben bijgedragen aan het onstaan van het virus, doordat we de omstandigheden hebben gecreëerd, die gunstig zijn, voor het ontstaan/doorgeven. Dus laten we nou niet hypocriet gaan huilen om onszelf, zoals youp van 't hek zou zeggen: Flikker toch op man!

Roberto Kenneth
12/6 | 

Dringende leningaanbieding van de heer Roberto Kenneth... Heeft u problemen om een lening voor werkkapitaal te krijgen van lokale banken en andere financiële instellingen? Deze dienst is bedoeld om particulieren, zakenmensen en vrouwen in het bedrijfsleven financiële steun te bieden. Als u geïnteresseerd bent, neem dan nu contact op met het leningbedrijf van ROBERTO KENNETH via e-mail: Bedrijfse-mail: robertokennety@gmail.com
WhatsApp: +1(313)636-6776

More content below the advertising

Sylvia (1973). Geboren in het Gooi, wonend en werkend in het mooie Zuid-Limburgse Heuvelland. Daar is ze in 2007 naartoe ‘geëmigreerd’ voor de liefde van haar leven. Een ondernemer met zijn bedrijf in het zuiden, dus verhuizen was voor hem geen optie. Sylvia leest zich suf aan nationaal en internationaal nieuws, heeft veel te veel (digitale) abonnementen op magazines en streamingdiensten en koopt meer boeken dan ze lezen kan. Heeft ook een guilty pleasure en dat is royal gossip. Wat ze ook heeft, is een duidelijke mening en die deelt ze onder andere via Nouveau. Meer weten? www.sylvia.nl 

Archief

2021
2020
2019
2018
2017

Instagram

More content below the advertising