Ik vind van alles van De Vries, eind januari heb ik dat nog in een column gezet.

Pedante kwast

Peter R. de Vries vertegenwoordigt voor mij zowat alles waar ik jeuk van krijg op plekken waar ik niet kan krabben. Ontzettend met zichzelf ingenomen, anti-Koninklijk Huis op zo’n manier dat je uit principe hard core pró-koninklijk huis wordt en dat gecombineerd met die akelige stem van ‘m.

Maar dat doet er nu even niet toe

De man heeft namelijk vrijheid van meningsuiting, en met alle rottige kanten die ik belicht, doet hij ondertussen wel heel goede dingen: geef hem een Nicky Verstappen en hij bijt zich daarin vast als een pitbull wiens kaken op slot zijn gegaan. En meer nog: hij is er voor de familie. Hetzelfde geldt voor Tanja Groen.

Hij is goed in zijn werk. En blijkbaar zijn er mensen die menen dat wanneer een misdaadverslaggever dingen aan het licht brengt dat diegene dan een wandelende schietschijf moet worden.

Neergeschoten... 

Op het moment dat ik dit tik, stromen de berichten binnen dat hij is neergeschoten in Amsterdam.  

Mijn maag draait hier van om. Theo van Gogh, Pim Fortuyn… ze gaan allemaal weer door mijn hoofd.

‘Zwaargewond’ Overleeft hij het? Hij heeft kinderen, een partner.

En hij heeft verrassende kanten. Hoe geweldig was hij in mei toen hij vriend en vijand, of in ieder geval mij dan toch, ontzettend verraste bij Make Up Your Mind toen hij als drag queen Emmy Beautycase optrad? 

Ik kan er met mijn hoofd niet bij. Peter, familie, álle sterkte en ik kan alleen maar de hoop uitspreken dat het goedkomt.

 

Reacties (0)

More content below the advertising

Sylvia (1973). Geboren in het Gooi, wonend en werkend in het mooie Zuid-Limburgse Heuvelland. Daar is ze in 2007 naartoe ‘geëmigreerd’ voor de liefde van haar leven. Een ondernemer met zijn bedrijf in het zuiden, dus verhuizen was voor hem geen optie. Sylvia leest zich suf aan nationaal en internationaal nieuws, heeft veel te veel (digitale) abonnementen op magazines en streamingdiensten en koopt meer boeken dan ze lezen kan. Heeft ook een guilty pleasure en dat is royal gossip. Wat ze ook heeft, is een duidelijke mening en die deelt ze onder andere via Nouveau. Meer weten? www.sylvia.nl 

Archief

2022
2021
2020
2019
2018
2017
More content below the advertising