Joseph Oubelkas, bestsellerauteur. Vorige week was ik bij één van zijn ‘Masterclasses in Inspiratie’. Hij zegt veel goeie dingen, maar deze quote vind ik de beste: ‘Oordelen mag. Bijstellen ook’. Juist in deze tijd waar we ontzettend snel zijn met ons oordeel maar erg langzaam met de nuance, áls die al komt. 

Ik heb Joseph ‘gewoon zo’ leren kennen. Op de sportschool, waar we ons vrolijk laten afbeulen tijdens onze ‘PT-sessies’, en wilde hem ook eens ervaren tijdens één van de geroemde masterclasses. Het werd een mooie avond met een lach en een traan…

Leven in een nachtmerrie

Joseph Oubelkas: zoon van een Nederlandse moeder en een Marokkaanse vader. Ook bestsellerauteur dus, en wel van het boek 400 brieven van mijn moeder. Die 400 brieven kreeg hij in de gevangenis waar hij volledig onterecht opgesloten werd. Een nachtmerrie die je je niet kunt en wilt voorstellen, maar die voor Joseph op 23 december 2004 werkelijkheid werd. Veroordeeld tot tien jaar cel. De Nederlandse overheid stelde, met hulp van een onafhankelijke vertrouwensadvocaat, vast dat Joseph onschuldig was, maar mocht zich niet mengen in de ‘rechtsgang’.

De gruwelen die hij heeft meegemaakt, wens je niemand toe. Joseph toonde daar, op het lommerrijke Vaeshartelt in het mooie Maastricht, foto’s omdat je sommige dingen niet kunt vertellen, die moet je zien. De foto’s zijn genomen door gevangenen, in de gevangenis. Afschuwelijke beelden. En dan te bedenken dat het alleen maar een ‘still’ was. Dus geen geluid, geen geur. 

Wil om te leven

Hoe vind je in die omstandigheden zó’n wil om te leven? Voor Joseph kwam veel van die kracht voort uit zijn liefdevolle jeugd, zijn relatie met zijn uitzonderlijke moeder, die hem die brieven schreef. Liefdevol, én met een boodschap: ‘Ook daar, in de gevangenis, moet je het zelf doen’. En dat deed hij. Hij leerde de taal, sloot vriendschappen en creëerde, in wat ik een hel noem, een rijk leven. Ondertussen ging zijn moeder onvermoeibaar door met de strijd voor zijn vrijlating. Keer op keer kreeg ze nul op het rekest. Tot die ene dag dat Joseph, na 1.637 dagen, letterlijk van het ene op het andere moment, met het vliegtuig terug naar Nederland ging.

Verder kijken dan de eerste indruk

Om daar geconfronteerd te worden met heel veel (voor-)oordelen. ‘Een Marokkaan onschuldig in de gevangenis? Hahaha!’ ‘Waar rook is, is vuur’. Joseph neemt het mensen niet kwalijk. Hij snapt ze wel. Maar hoopt dat mensen de moeite nemen om verder te kijken dan die eerste indruk. Vandaar: Je mag je oordeel bijstellen. Daarmee word je geen watje en lijd je geen gezichtsverlies. Integendeel, je laat zien dat je een weldenkend mens bent met empathisch vermogen. En is dat niet iets wat iedereen zou moeten willen zijn?

 

Reacties (4)

analisiadias111@gmail.com
Joined24.6.2019
5/4 | 

Weet je dat Lord Bubuza als een God op aarde is?? Het was als een droom voor mij toen mijn man me vertelde dat het over was tussen ons en een scheiding nodig had, Richard was de liefde van mijn leven en we houden van elkaar in zoverre kunnen we niet te lang bij elkaar wegblijven, doen we alles samen en ons huwelijksleven was mooi en mooi totdat we een misverstand hoorden en vochten en Richard vulde de scheiding en vertelde me dat het voorbij was, ik probeerde mijn best om hem te stoppen maar hij weigert. Ik was depressief, huilde en vertelde mijn vriend de beslissing die Richard nam toen mijn vriend me vertelde hoe Lord Bubuza haar huwelijk verenigde, dus nam ik onmiddellijk contact op met Lord Bubuza via WhatsApp: +1 505 569 0396 en vertelde hem mijn situatie en hij reageerde en zei dat hij help me met zijn betovering en ik zal het resultaat binnen 12 tot 16 uur zien. Ik deed precies wat hij me vertelde en ik was zo verrast toen mijn man me belde en zei dat het hem speet en de echtscheiding ophief... Heer Bubuza is een God op aarde Neem contact met hem op via e-mail:: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via WhatsApp: +1 505 569 0396

analisiadias111@gmail.com
Joined24.6.2019
6/4 | 

Weet je dat Lord Bubuza als een God op aarde is?? Het was als een droom voor mij toen mijn man me vertelde dat het over was tussen ons en een scheiding nodig had, Richard was de liefde van mijn leven en we houden van elkaar in zoverre kunnen we niet te lang bij elkaar wegblijven, doen we alles samen en ons huwelijksleven was mooi en mooi totdat we een misverstand hoorden en vochten en Richard vulde de scheiding en vertelde me dat het voorbij was, ik probeerde mijn best om hem te stoppen maar hij weigert. Ik was depressief, huilde en vertelde mijn vriend de beslissing die Richard nam toen mijn vriend me vertelde hoe Lord Bubuza haar huwelijk verenigde, dus nam ik onmiddellijk contact op met Lord Bubuza via WhatsApp: +1 505 569 0396 en vertelde hem mijn situatie en hij reageerde en zei dat hij help me met zijn betovering en ik zal het resultaat binnen 12 tot 16 uur zien. Ik deed precies wat hij me vertelde en ik was zo verrast toen mijn man me belde en zei dat het hem speet en de echtscheiding ophief... Heer Bubuza is een God op aarde Neem contact met hem op via e-mail:: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via WhatsApp: +1 505 569 0396

Alexandra
7/4 | 

Ik heb online interessante verhalen gelezen over hoe sommige verbroken relaties zijn gerepareerd door krachtige magische spellcasters. Ik dacht dat het allemaal leugens waren totdat ik soortgelijke problemen had in mijn relatie met mijn man met wie ik al heel lang getrouwd ben. 7 jaar oud en we werden gezegend met twee kinderen, ik was verrast toen hij thuiskwam met een andere vrouw die me meedeelde dat hij zonder reden moe van me was, ik probeerde hem te vragen wat de probleem mijn woorden vielen op dove oren, ik moet het verplaatsen omdat ik de pijn niet kan verdragen om een ??andere vrouw op hetzelfde dak met mij te zien, ik was verwoest en diepbedroefd tijdens deze periode moet mijn vriend op de hoogte brengen van mijn ervaring, ze zei me niet te vrezen dat mijn man bij me terug zou komen. Ik vroeg me af hoe dat mogelijk zou zijn, ze vertelde me dat ze me een profeet, Jacob Douglas, ging voorstellen. wie is een zeer krachtige caster. In het begin twijfelde ik omdat ik zulke dingen niet geloofde, ik handelde niet en hij vertelde me wat ik moest doen en ik dwong en deed wat hij me vroeg om dat te doen, vertelde hij me ook dat dit een uitgemaakte zaak was, dat ik me geen zorgen hoefde te maken dat mijn man me zou bellen of een bericht zou sturen en in de komende 72 uur om vergeving zou smeken tot mijn verbazing belde mijn man me de volgende dag en begon te huilen dat ik hem moest vergeven dat hij tot dat moment niet bij zijn gezond verstand was gebleven. Ik ben altijd verbaasd over dit grote wonder dat zich in mijn leven heeft voorgedaan. mijn leven, mijn man en onze twee kinderen zijn samen en we zijn meer dan ooit blij als iemand zo'n probleem in je relatie ervaart, je kunt contact opnemen met deze geweldige caster op ultimatesolutionspellcaster@gmail.com of op Whatsapp op +2348050676586

chaissastam92@gmail.com
Joined25.4.2020
8/4 | 

Het leven was voor mij ondraaglijk toen Willem het uitmaakte, mijn geluk was weg en ik huil bijna nacht.. Ik deed mijn best om hem te vergeten, maar hoe meer ik probeerde, hoe meer gebroken ik werd, ik kon niets doen zonder aan hem te denken. Ik voelde me ongemakkelijk en toen zocht ik hulp op internet. Ik zag verschillende getuigenissen van mensen die over Lord Bubuza wonderbaarlijke krachten getuigen. Lord Bubuza heeft een gebroken huis hersteld, een minnaar herenigd, mensen geholpen om een ​​loterij te winnen, echtscheidingsparen herenigd, kanker genezen en nog veel meer gedaan.. Met zijn betovering kan hij niets doen. Ik nam contact op met Lord Bubuza voor hulp via Whatsapp: +1505 569 0396 en vertelde hem hoe mijn vriend het met mij uitmaakte. Lord Bubuza reageerde en ik gaf hem alles wat hij vroeg. Ik volgde de instructies van Lord Bubuza en deed wat hij me vertelde. Enkele uren later stuurde Willem me een sms om me te zien, hij kwam huilend naar mijn huis en smeekte me hem te vergeven. Ik was zo verrast dat de spreuk van Lord Bubuza zo snel en actief was. Ik heb hem vergeven en we leven nu gelukkig. Lord Bubuza is een emotionele en hartgenezer .. Hij kan alles doen met zijn wonderbaarlijke spreuk, Lord Bubuza is een God op aarde .. Neem contact met hem op via Whatsapp: +1 505 569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com..

More content below the advertising

Sylvia (1973). Geboren in het Gooi, wonend en werkend in het mooie Zuid-Limburgse Heuvelland. Daar is ze in 2007 naartoe ‘geëmigreerd’ voor de liefde van haar leven. Een ondernemer met zijn bedrijf in het zuiden, dus verhuizen was voor hem geen optie. Sylvia leest zich suf aan nationaal en internationaal nieuws, heeft veel te veel (digitale) abonnementen op magazines en streamingdiensten en koopt meer boeken dan ze lezen kan. Heeft ook een guilty pleasure en dat is royal gossip. Wat ze ook heeft, is een duidelijke mening en die deelt ze onder andere via Nouveau. Meer weten? www.sylvia.nl 

Archief

2021
2020
2019
2018
2017

Instagram

More content below the advertising