Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Sylvia Schaffrath

Negen bewijzen dat ik goed bezig ben...

Voor de mensen die mijn blog over het moment dat ik een kleine realiteitscheck kreeg van mijn PT John hebben gelezen: ik beloofde toen ook een update, dus bij deze.Want inmiddels ben ik een maand verder. Ik zit nu thuis achter mijn bureau te tikken en voel mijn kuiten, mijn kont en mijn armen. Ko...

Sylvia Schaffrath

Voor de mensen die mijn blog over het moment dat ik een kleine realiteitscheck kreeg van mijn PT John hebben gelezen: ik beloofde toen ook een update, dus bij deze.

Want inmiddels ben ik een maand verder. Ik zit nu thuis achter mijn bureau te tikken en voel mijn kuiten, mijn kont en mijn armen. Kortom, ik voel mijn hele lijf. Morgen waarschijnlijk nog een beetje erger ;)

De afgelopen weken heb ik samen met John hard gesport. Gisteren heb ik zelfs een ‘PR-etje’ – Persoonlijk Record – gebroken. Ik heb namelijk 160 kg (!) geduwd met ‘de slee’.

Dat deed ik door behalve de slee met een gewicht van 20 kg óók mijn PT John te duwen. Mag ik even zeggen dat ik toen best in mijn nopjes was met mezelf? Dat mijn hart zo hard klopte dat ik het kon voelen, en dat ik een minuut lang plat op de grond lag bij te komen, ach, dat negeren we even.

En toen kwam mijn PT, mijn lieve PT die altijd het beste met me voor heeft en mijn leven altijd leuker wil maken, met een nieuwe challenge. Dat is op zich niet zo erg. Wat het een beetje jammer maakt, is dat ik nogal snel ‘ja’ zeg. Uitdagingen zijn immers leuk. Maar echt, deze is ‘erger’ dan 30 dagen geen wijn. De komende 30 dagen ga ik namelijk élke dag, drie (!) liter water drinken. Vervolgens werd daar nog fijntjes aan toegevoegd dat vier kopjes koffie per dag echt wel genoeg is en dat het pas écht goed zou zijn als ik éérst iets zou ontbijten ‘s morgens. Daar bedoelen ze dus mee vóór 9 uur ‘s morgens en dan pas daarná mijn eerste kop koffie. Eigenlijk zijn het dus gewoon drie uitdagingen in één. Serieus… wat moet ik daar nu mee. Voor mezelf heb ik inmiddels bedacht dat die drie liter water de echte challenge is. De dag niet starten met koffie, maar met ontbijt ga ik eens heel rustig bekijken. Vandaag is het gelukt (ook alleen maar dankzij Lief), maar ik zet er geen euro op dat ik dit een week volhoud.

Jaja, ik hoor jullie allemaal al: ‘niet zo doordraven’ ‘het moet wel leuk blijven’ ‘wat doe je jezelf aan’ en ‘doe gewoon waar je zin in hebt’. Maar het gekke is, dat het leuk ís. Natuurlijk, ik mopper en klaag over spierpijn, maar dat hoort er een beetje bij en is soms ook gewoon even lekker. Punt is dat ik merk dat ik me zó veel beter voel en dus ook zin heb om intensiever te blijven sporten. Kortom: het werkt. En zoals iemand van de week zei: ‘Het is geen hobby, het is een lifestyle’. En laat ik eerlijk zijn: dat is precies waar ik aan werk. Ik wil structureel gezond leven, want ik wil een fit en sterk lijf. Waarbij ik als bonus dan alles kan dragen wat ik wil. En nee, ik vind dus niet dat dat altijd kan. Ik vind een muffintop en dikke armen namelijk niet sexy, laat staan stijlvol.

Dus ik ga lekker door. Tot ik voel dat ik het me écht eigen heb gemaakt. Zie ik er dan helemaal niet tegenop? Jawel hoor, want ik weet dat de eerste twee weken drama zijn. Maar ik wil weten of ik inderdaad verschil merk. Misschien verleng ik mijn alcoholvrije periode dus ook nog maar met een maandje.

Bovendien beloon ik mezelf ook. Met mooie bloemen en massages bijvoorbeeld. Het moet tenslotte wel leuk blijven ;) Gisteren kreeg ik daarom weer een massage. Normaal ‘adem’ ik wel door wat pijntjes heen maar dat lukte toen niet zo best. Zoals Diana zei: ‘Ik voel gewoon allemaal kleine knakworstjes onder mijn vingers door knappen en glijden’. Ik heb zelfs voor het eerst ‘cupping’ gehad. Het resultaat is een rug met een paar indrukwekkende ronde blauwpaarsige plekken. Ik snap nu waarom ze vroeg of ik nog plannen had om naar de sauna te gaan…

En, niet onbelangrijk: degenen die me volgen op Instagram kunnen zien dat ik echt nog steeds heel lekker eet. Ja, ook een hamburger, en ja, ook pasta. Volgens mij is er daarom nog lang geen sprake van ‘doordraven’ en ‘afzien’.

Dus hier negen concrete bewijzen waardoor ik weet dat ik goed bezig ben:

  • Ik ben ruim vijf kilo lichter!
  • Met méér spiermassa (spieren zijn 20% zwaarder dan vet, dus dat is écht fijn).
  • Ik drink nu ruim 30 dagen geen alcohol.
  • Ik slaap beter!
  • Mijn huid ziet er goed uit.
  • Ik heb geen wattenbollenhoofd meer gehad, word elke dag fris en fruitig wakker. Nou ja, dat is wat sterk uitgedrukt, maar in ieder geval zonder kater.
  • Ik scoor punten bij Lief omdat ik ook eens naar huis rij na een feestje/etentje :)
  • Mijn lijf verandert! Vraag maar aan Lief, PT en masseuse. Of aan mijn jeans…
  • Ik word sterker en gespierder. En ja, dat vind ik geweldig om te zien. Nog een paar weken en dan ga ik dat ene rokje weer eens proberen...

Volgens mijn Lief zijn er zelfs 10 bewijzen: hij zegt dat hij merkt dat ik me ook geestelijk beter voel. Een vrolijker, zekerder en sexier Syl.. Nou, daar kan ik mee leven.

O, en als je me zoekt: ik zit waarschijnlijk op de wc...