“Tsja, de goeden moeten onder de kwaden lijden”. Ik hoor het mijn oma nóg zeggen als alle acht kleinkinderen naar binnen moesten omdat twee ervan zich niet aan de afspraken hielden: ‘op de stoep blijven en niet in andere mensen hun tuin lopen’. Op het eerste gezicht heel eenvoudig, maar voor een minderheid van het gezelschap blijkbaar toch te moeilijk. En het resultaat was acht niet-blije kinderen die verplicht binnen moesten zitten. Waarschijnlijk zijn het diezelfde twee die het concept van social distancing niet begrijpen en ons van de regen in de drup helpen, want het is ons gelukt: we zitten nu bijna in een complete lockdown.

Terug naar de basis
Ik had ooit een invaldocent Engels. Haar voorganger was ‘weggepest’. Vanaf het moment dat ze binnenkwam, was duidelijk wie de teugels in handen had. De klas werd rustig, resultaten werden beter én het was gezellig. Toen ik daar met haar over sprak zei ze: “Je moet beginnen met strakke teugels, dan kun je elk moment kijken waar je ze een beetje kunt laten vieren. Maar als je begint met losse teugels, krijg je ze nooit meer aangetrokken”. Het lijkt erop dat we in dit land altijd met losse teugels hebben gewerkt en de regering tevergeefs heeft geprobeerd ze aan te halen. Iedereen denkt het beter te weten en alles zelf te kunnen bepalen.

Pubers en hun brein
Wat ook niet helpt, zijn al die excuses voor ‘het puberende brein’. Hartstikke invoelend en modern en zo hoor, dat opvoeders het zo ontzettend zielig voor die pubers vinden die nu apathisch op de bank hangen (doet het gros weleens iets anders dan?), maar nu is even niet de tijd daarvoor. Call me stupid, maar ik geloof niet dat dat puberende brein in de afgelopen 70 jaar compleet is getransformeerd. Wat ik maar wil zeggen: ‘vroegâh’, luisterden we gewoon als er iets gezegd werd. Nu is zo’n moment. ‘thuis = thuis,’ dus niks met je vrienden een pizza eten of verjaardag vieren.

Volwassenen hoofdverantwoordelijk
Maar: ‘Kinderen en pubers doen niet wat je zegt. Kinderen en pubers doen wat je doet’. Een waarheid als een koe. Dus, beste volwassenen die het afgelopen weekend bedachten dat het geen kwaad kon om naar het strand en de Japanse bloesembomen te gaan: kijk ‘s even heel goed in de spiegel en bedenk welk voorbeeld je geeft.

Ik baal van mezelf
Ik wilde een positief verhaal schrijven over alle mooie initiatieven die overal ontstaan. Groot en klein, zakelijk en privé. Maar het lukt me niet. Weet je waarom? Omdat gisteren mijn lieve schoonmama huilend tegenover me stond toen ik de boodschappenkrat voor de deur zetten en daarna naar achteren stapte. Ze huilde en ik mocht haar niet vastpakken. Geen knuffel geven. Dat breekt mijn hart én het maakt me kwaad want hoe eigenwijzer iedereen is, hoe langer dit duurt.

Ergo, beste mensen: doe alsjeblieft gewoon wat er van je gevraagd wordt!

 

 

Reacties (1)

Claudia Klein
2/1 | 

Hello and welcome to Spotcap Global Loan Services, my name is Claudia Klein, I am a lender and also a loan advisor.

Heeft u dringend financiële versterking nodig? heb je een lening nodig voor verschillende doeleinden? als uw antwoord ja is, zal ik u adviseren contact op te nemen met mijn bedrijf via | spotcapglobalservices@gmail.com | of stuur ons een bericht op WhatsApp: +4915758108767 | en binnen 24 uur een lening op uw rekening hebben, omdat we uitstekende leendiensten over de hele wereld bieden.

We bieden allerlei soorten leendiensten aan (persoonlijke lening, zakelijke lening en nog veel meer), we bieden zowel langlopende als kortlopende leningen aan en u kunt ook tot 15 miljoen euro lenen. Mijn bedrijf helpt u bij het bereiken van verschillende doelen met een breed scala aan leenproducten.

We weten dat het verkrijgen van een legitieme lening altijd een groot probleem is geweest Voor mensen die een financieel probleem hebben en er een oplossing voor nodig hebben, vinden veel mensen het zo moeilijk om een ​​lening met eigen vermogen van hun lokale banken of andere financiële instellingen te krijgen vanwege hoge rente tarief, onvoldoende onderpand, verhouding schuld / inkomen, lage credit score of andere redenen

Geen wachttijden of stressvolle bankbezoeken meer. Onze service is 24/7 beschikbaar - u kunt een lening krijgen en uw transacties voltooien waar en wanneer u die nodig heeft

Wij bieden 24-uurs lening van wereldklasse. Voor vragen / vragen? - Stuur een e-mail naar | spotcapglobalservices@gmail.com | of stuur ons een bericht op WhatsApp: +4915758108767 | & Ontvang in een oogwenk een reactie.

Your family, friends and colleagues do not need to know that you are low on money, just write to us and you will receive a loan.

Your financial freedom is in your hands!

More content below the advertising

Sylvia (1973). Geboren in het Gooi, wonend en werkend in het mooie Zuid-Limburgse Heuvelland. Daar is ze in 2007 naartoe ‘geëmigreerd’ voor de liefde van haar leven. Een ondernemer met zijn bedrijf in het zuiden, dus verhuizen was voor hem geen optie. Sylvia leest zich suf aan nationaal en internationaal nieuws, heeft veel te veel (digitale) abonnementen op magazines en streamingdiensten en koopt meer boeken dan ze lezen kan. Heeft ook een guilty pleasure en dat is royal gossip. Wat ze ook heeft, is een duidelijke mening en die deelt ze onder andere via Nouveau. Meer weten? www.sylvia.nl 

Archief

2022
2021
2020
2019
2018
2017
More content below the advertising