Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Sylvia Schaffrath

Met wijn erbij is gewoon gezelliger!

‘Holy crap!’ Ik zei het hardop vanmorgen... Een seconde ervoor realiseerde ik me namelijk dat ik komend weekend alweer vijf maanden alcoholvrij door het leven ga. Niet dat ik verslaafd was en stiekem deed over mijn wijn, maar ik dronk regelmatig en met smaak. Tot 31 maart van dit jaar. Toen was i...

‘Holy crap!’ Ik zei het hardop vanmorgen... Een seconde ervoor realiseerde ik me namelijk dat ik komend weekend alweer vijf maanden alcoholvrij door het leven ga. Niet dat ik verslaafd was en stiekem deed over mijn wijn, maar ik dronk regelmatig en met smaak. Tot 31 maart van dit jaar. Toen was ik wel een beetje klaar met mezelf: Te zwaar, niet meer sporten, ongezond eten, én, jawel, alcohol. 

De knop ging om

Half april ben ik in mijn eentje een week weggeweest. Terugkijkend heb ik daar een ‘switch’ gemaakt, ging de bekende knop om. Eenmaal terug uit Portugal kon ik gelukkig weer terecht bij mijn personal trainer, en van daaruit ging de rest eigenlijk vanzelf. 

Het zit tussen mijn oren

Natuurlijk denk ik er veel over na, want hoe werkt dat nu? En waarom dronk ik dan eerder wel? Het antwoord is even eenvoudig als complex. Voor mij stond een glas wijn gelijk aan gezelligheid. Het zit bij mij écht tussen m’n oren. Een mooi glas is de ene helft. De andere helft is een hoog gehalte aan ‘saai’: ik drink geen fris, vind ik vies. Tegenwoordig is dat opgelost want met de komst van Seedlip geniet ik nu van een heerlijke gin & tonic, alcoholvrij! Met de komst van Eyguebelle heb ik zelfs weer een Aperol Spritz! Óók alcoholvrij. En beide zien er feestelijk uit. Win-win dus.

Alcoholvrij zit in de lift

Ik vind het mooi om te zien hoe drankmakers zich inspannen om alcoholvrij aantrekkelijk te maken voor iedereen. Het is niet voor niks dat ook de alcoholvrije bieren ontzettend in de lift zitten. Zelf was ik nooit fan van bier, maar ondertussen heb ik een paar alcoholvrije varianten ontdekt die, mét een dikke schijf verse limoen en ijs, prima te drinken zijn.

Zeg nooit nooit

Ik ben niet zo van de ‘nooit’ en de ‘altijd’, ik zeg daarom niet dat ik nooit meer drink, maar nú drink ik niet en dat bevalt me prima. Ik slaap beter, word niet meer wakker met een houten hoofd, ben afgevallen én ga superlekker met sporten. 

Ongevraagde opmerkingen

Het enige wat nog mag ophouden, zijn de mensen die er ongevraagd opmerkingen over maken. ‘Niet zo streng voor jezelf hoor!’,  ‘Af en toe een glaasje is toch lekker’ en ‘Niks mis met een glas wijn!’. Ik geniet net zo zeer zonder die wijn en mijn eten smaakt me prima. Bovendien: Ik zeg ook niet tegen jou hoe slecht alcohol voor je is...

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in