Ik ben een sucker for romance. Gelukkig ben ik getrouwd met iemand die dat niet erg vindt en me niet uitlacht als ik weer eens iets bedenk om een feestje-voor-twee te vieren. Waarschijnlijk is die voorliefde voor romantiek ook de reden dat ik altijd oprecht geloofde dat liefde alles overwint. Want als je écht van elkaar houdt, dan vecht je voor elkaar. Dan sta je er. Altijd.

Maar, ouder en wijzer, denk ik tegenwoordig ook weleens ‘lief, én naïef’ als ik iemand zo hoor praten. Mijn eigen naïviteit is grotendeels verdwenen. Want een relatie overleeft niet op liefde alleen. Het is ook investeren in elkaar. Om me heen heb ik relaties zien stranden tussen mensen die écht van elkaar hielden. Maar soms zijn er dingen, gebeuren er dingen, die je uit elkaar drijven, hoe hard je ook probeert elkaar vast te houden. Vaak gaat dat best lang goed. Als je allebei wilt dat een relatie werkt, heb je daar veel voor over.

Maar als er structureel iets niet goed zit, komt dat toch steeds weer terug. En ‘dat’, wat ‘dat’ ook moge zijn, gaat wringen en schuren. Dat ga je voelen, eerst een beetje, en dan steeds meer, tot het pijn doet. Dus praat je met elkaar, hou je elkaar vast. Vloeien er tranen die weggestreeld en weggezoend worden. Is het weer goed. Doe je leuke dingen samen. Lekker uit eten, naar de film, wandelen, vrijen. 

Alleen, ‘dat’ is niet weg, niet echt. ‘Dat’ houdt zich even koest, ligt in de schaduw, en opeens, páf, is het er weer. Tot je het in alles voelt, bij allerlei gelegenheden, op allerlei manieren, al dan niet terecht. Gesprekken worden moeizamer. Soms wordt het niet eens meer uitgesproken. ‘Want alles is toch al 100 keer gezegd’. 

Praten gaat over in vermijden. Doen alsof alles goed is. En vaak is dat ook heus zo. Maar niet helemaal. Niet tot in het puntje van je tenen. Omdat de één iets wil, nodig heeft, meemaakt, of juist niet, wat de ander wel wil/nodig heeft. En het moge duidelijk zijn dat dit om meer gaat dan een vakantie of een auto. Het gaat dan om wensen, verlangens, angsten die zo diep zitten dat de liefde het soms, helaas, niet wint….

En dan komt dat afschuwelijke moment waarvan je je allebei nooit kon voorstellen dat het ooit zou komen. Niét bij jullie. Maar je beseft dat het toch zo is. Jullie hebben ‘dat’ niet kunnen overwinnen, geen plekje kunnen geven en geen compromis kunnen sluiten. Je staat met je hart in je handen. In stukken. Kapot. Gebroken. Met betraande ogen kijk je elkaar aan. Zwijgend, terwijl er van binnen een orkaan woedt. Want hoe heeft dit kunnen gebeuren? Je wilt wel schreeuwen van verdriet, gooien met alles wat voor handen is, maar wat heeft het nog voor nut? Alles is gezegd, alles is geprobeerd. Het is niet gelukt...

Als ‘toeschouwer’ wil je zó graag helpen, maar het enige wat je kunt doen, is een luisterend oor bieden, een troostende schouder en een kop koffie/ goed glas wijn. Want hier moeten mensen zelf uitkomen, hun eigen pad volgen. Als vriend(-in) wandel je aan de zijkant mee. Gelukkig zie je hoe het vaak toch goedkomt met iedereen. Er komen nieuwe liefdes, nieuwe huizen, nieuwe banen. Na regen komt echt weer zonneschijn.

Hoe verdrietig gebeurtenissen soms ook zijn, te zien hoe mensen, op een andere manier, gebutst en gehavend, opnieuw gelukkig worden, maakt me blij. Het geeft me hoop en vertrouwen. Ik zeg niet dat iedereen na een poosje weer flierefluitend door het leven huppelt, maar de veerkracht van veel mensen vind ik bewonderenswaardig. 

Lieve groet, Sylvia

 

Reacties (4)

5/4 | 

Weet je dat Heer Bubuza als een God op aarde is? Het was als een droom voor mij toen mijn man me vertelde dat het over was tussen ons en een scheiding nodig had, Richard was de liefde van mijn leven en we houden van elkaar voor zover we niet lang van elkaar weg kunnen blijven, we alles samen doen en ons huwelijksleven mooi en mooi was totdat Richard een echtverstand begreep en vocht toen hij echtscheiding wilde en me vertelde dat het voorbij was, ik heb mijn best gedaan hem te stoppen, maar hij weigert. Ik was depressief, huilde en vertelde mijn vriend de beslissing die Richard nam toen mijn vriend me vertelde hoe Lord Bubuza haar huwelijk verenigde, dus nam ik onmiddellijk contact op met Lord Bubuza via WhatsApp: +1 505 569 0396 en vertelde hem mijn situatie en hij reageerde en zei dat hij zal me helpen met zijn betovering en ik zal het resultaat zien binnen 12 tot 16 uur. Ik deed precies wat hij me vertelde en ik was zo verrast toen mijn man me belde en zei dat het hem speet en de echtscheiding ophief. Heer Bubuza is een God op aarde Neem contact met hem op via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via WhatsApp: +1 505 569 0396 .. !!

rosa01
6/4 | 

Hallo, ik wil mijn prachtige getuigenis delen. Nadat hij jarenlang in een relatie met Husband was geweest, brak hij het uit, ik deed al het mogelijke om hem terug te brengen, maar alles was tevergeefs, ik wilde hem zo graag terug vanwege de liefde die ik heb voor hem smeekte ik hem met alles, ik deed beloften maar hij weigerde. Ik legde mijn probleem uit aan mijn vriend en zij stelde voor dat ik liever contact zou opnemen met een spreukgieter die me zou kunnen helpen een spreuk uit te brengen om hem terug te brengen, maar ik ben het type dat nooit in betovering geloofde, ik had geen keus dan het te proberen, ik e-mailde de spreukgieter en hij vertelde me dat er geen probleem was dat alles binnen drie dagen in orde zou zijn, dat mijn ex voor drie dagen naar me terug zou keren, hij sprak de betovering en verrassend op de tweede dag, het was rond 16.00 uur. Mijn ex heeft me gebeld, ik was zo verrast, ik heb de oproep beantwoord en het enige wat hij zei was dat hij zoveel medelijden had met alles wat er gebeurde dat hij wilde dat ik bij hem terugkwam, dat hij zoveel van me hield. Ik was zo blij en ging naar hem, dat was hoe we weer gelukkig samen zijn gaan leven. Sindsdien heb ik een belofte gedaan dat iedereen die ik ken die een relatieprobleem heeft, deze persoon zou kunnen helpen door hem of haar door te verwijzen naar de enige echte en krachtige spell caster die me hielp met mijn eigen probleem. e-mail: babaidadawiseman01@gmail.com
 je kunt hem e-mailen als je zijn hulp nodig hebt in je relatie of een andere zaak.

Hou van spreuken
Verdien een goed geld of win een loterij.
Succes behalen in het bedrijfsleven.
Geestelijke problemen.
Win rechtszaak.
Zoek naar je levenspartner.
Krijg een goedbetaalde baan.
Krijg controle over je huwelijk.
Ontvang gunst en vind aantrekkingskracht van mensen.
Krijg verloren geld terug.
Genees je van alle ziekten. zowel geneesbaar als ongeneeslijk.
Los zwangerschapsproblemen op en zegen je met baby's enz ...

Neem contact op met deze geweldige man als u problemen ondervindt met een duurzame oplossing
via babaidadawiseman01@gmail.com
WhatsApp: +2348136951551

Bedank mij later

7/4 | 

Hallo, ik ben Theodore Ginsburg en ik woon in Singapore. Ik ben hier om mijn eigen kijk op de wereld te delen over hoe ik werd geholpen door Lord Zakuza met zijn krachtige spreuken voor het terugbrengen van mijn vriend die de afgelopen tweeënhalf jaar verwaarloosde en het met mij uitmaakte. Ik kan niet veel zeggen omdat ik echt niet weet hoe ik mezelf nu moet uitdrukken, want ik ben overweldigd, maar ik wil Lord Zakuza heel erg waarderen en danken voor zijn eerlijkheid en gracieuze werk in mijn leven. Bedankt xoxo veel. Iedereen die dit leest en zijn service nodig heeft, kan contact met hem opnemen via zijn WhatsApp-nummer op +17405739483 of via e-mail op: ( doctorzakuzaspelltemple@hotmail.com ).

Cathy Mcalle
8/4 | 

Toen ik Dr. DODO vond, had ik dringend behoefte om mijn ex-geliefde terug te brengen. Hij verliet me voor een andere vrouw. Het ging zo snel en ik had helemaal niets te zeggen over de situatie. Hij heeft me na 3 jaar gewoon gedumpt zonder uitleg. Ik nam contact op met Dr.DODO via de zijne en hij vertelde me wat ik moet doen voordat hij me kan helpen en ik deed wat hij zei, nadat ik had gegeven wat hij wilde, sprak hij een liefdesbetovering uit om ons te helpen weer bij elkaar te komen. Kort nadat hij zijn spreuk had uitgesproken, begon mijn vriend me opnieuw te sms'en en voelde hij zich vreselijk voor wat hij me zojuist had aangedaan. Hij zei dat ik de belangrijkste persoon in zijn leven was en dat weet hij nu. We trokken bij elkaar in en hij stond meer voor mij open dan voorheen en toen begon hij meer tijd met mij door te brengen dan voorheen. Sinds Dr. DODO me heeft geholpen, is mijn partner erg stabiel, trouw en dichter bij me dan voorheen. Ik beveel Dr. DODO ten zeerste aan aan iedereen die hulp nodig heeft. op via whatsapp, +17068714571, e-mail: drdodotemple@gmail.com

More content below the advertising

Sylvia (1973). Geboren in het Gooi, wonend en werkend in het Heuvelland van Zuid-Limburg. Getrouwd met de liefde van haar leven, voor wie ze tien jaar geleden naar het Limburgse is verhuisd. Hij is ondernemer met een bedrijf in het zuiden, dus verhuizen was voor hem geen optie. Op deze plek en op haar eigen website sylvia.nl vertelt ze over haar leven. Sylvia neemt zichzelf niet heel serieus en niet alle mensen begrijpen haar humor, wat regelmatig tot allerlei vermakelijke misverstanden leidt.

Archief

2019
2018
2017
More content below the advertising