Laat ik vooropstellen dat het voor mij allemaal echt niet gratis hoeft. Sterker nog: Ik ga regelmatig met mensen in discussie die zeveren dat iets achter een betaalmuur zit. Want het is heel eenvoudig én logisch: het creëren van content - laat ik het maar even breed houden - kost geld. Journalisten, tekstschrijvers, fotografen, administratie, apparatuur, kantoor, gas, licht en water, het kost állemaal geld. Dat je geen papieren magazine of krant meer koopt, wil niet zeggen dat het dan niks meer kost om te maken.

Hetzelfde geldt voor films, series en documentaires.  Kijk je lineair, dus op tv, dan krijg je om de haverklap vijf minuten reclame. Inderdaad, rete-irritant, maar ook hier geldt: die mensen moeten ook allemaal de hypotheek en boodschappen betalen. Net als jij en ik. Wil je daarvan af, of wil je, zoals ik, meer keuze hebben in wat en wanneer je kijkt, dan kijk je via een streamingdienst.

Van het één komt het ander

Bij mij begon het met Netflix. Toen kwam Videoland erbij omdat Grey’s Anatomy daarheen ‘verhuisde’ en ik ook ‘A million little things’ wilde zien, en ‘New Amsterdam’. Enzo 😉

Vervolgens kwam Pathé Thuis, en dan hebben we natuurlijk ook nog Ziggo Plus, het oude HBO. Dat zijn vier abonnementen, en dat zijn domweg extra vaste lasten. Aan de andere kant sparen we natuurlijk geld uit omdat we geen cd's (want Spotify) en dvd’s meer kopen. Misschien ontstaat er dan spontaan budget voor CineMember, want o, wat staan daar geweldig mooie arthouse films op.

Toch heb ik het geld er met liefde voor over want:

  • Ik kijk wanneer ik wil,
  • Ik kijk waar ik wil,
  • Ik kijk zolang ik wil. Nou ja, tot iets ‘op’ of ‘uit’ is dan, maar bingen is echt mijn favoriete sport,
  • Ik kijk zonder reclame, én
  • Ik heb veel meer keuze.

Het gevecht om de abonnees is begonnen ...

Maar wat ik zo langzaamaan echt niet meer leuk vind, is dat die streamingdiensten elkaar, en daarmee jou en mij, het leven zuur maken. Want de Disneyfilms gingen weg bij Netflix, en met Disney verdween heel veel van het ‘Netflix Children’  assortiment. Niks van de content wordt meer gedeeld.

Dat zou in mijn geval nog niet zo erg zijn aangezien ik toch geen kinderen heb, maar met Disney verdwenen ook Pixar en National Geographic. En Disney+ breidt uit. Ze hebben nu diverse ‘merken’ met als nieuwste telg ‘Star’ voor volwassenen. Nee niet het roemruchte ‘adult only’ met een zeer schaars geklede Heidi en Peter, maar gewoon ‘voor volwassenen’, dus niet voor kinderen. Scandal bijvoorbeeld, is dus weg bij Netflix en Videoland.

En om de ellende compleet te maken, is er ook nog Amazon Prime. Waar de streamingdienst waar ‘Little Fires Everywhere’ van Kerry Washington op staat.

Deze serie wil ik echt heel graag zien. Klein nadeeltje: Ik ben om diverse redenen zwaar anti-Amazon. Dus helaas zit ‘LFE’ er voorlopig niet in voor mij. Simpelweg omdat ik weiger bij te dragen aan de instandhouding van een bedrijf als Amazon.

Wat te doen?

Maar wat doe ik dan nu? Hoeveel geld mag iets kosten? Ja, zoveel als de gek ervoor geeft, zei mijn oma altijd. En dat is natuurlijk helemaal waar. De vraag is dus nu hoe gek ík ben. Dat, én hoe we het voor elkaar gaan krijgen dat die vermaledijde streamingdiensten óf alles delen, óf alles wereldwijd beschikbaar stellen.

 

Reacties (1)

tanyadou56
2/1 | 

Lord Bubuza heeft mijn huwelijk 11 jaar geleden gered met zijn spreuk. Mijn man vroeg een scheiding aan en het was erg gênant, beschamend en hartverscheurend. Ik begon hulp te zoeken op internet toen ik verschillende getuigenissen zag waarin mensen Lord Bubuza waardeerden voor het helpen herstellen van hun relatie, dus nam ik contact met hem op via WhatsApp: +1 505 569 0396 om hulp en hij reageerde en beloofde me te helpen mijn huwelijk te herstellen met zijn betovering. Ik deed wat hij me opdroeg en een paar uur later kwam mijn man terug en smeekte me op zijn knieën om hem te vergeven en hem terug te accepteren. Hij annuleerde de scheiding, het is nu 11 jaar en we zijn nog steeds gelukkig getrouwd. Ik zal Lord Bubuza blijven waarderen omdat hij een God op aarde is. Hij kan jou ook helpen. Neem contact met hem op via WhatsApp:: +1 505 569 0396 of e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of website: https://lordbubuzamiraculouswork.com

More content below the advertising

Sylvia (1973). Geboren in het Gooi, wonend en werkend in het mooie Zuid-Limburgse Heuvelland. Daar is ze in 2007 naartoe ‘geëmigreerd’ voor de liefde van haar leven. Een ondernemer met zijn bedrijf in het zuiden, dus verhuizen was voor hem geen optie. Sylvia leest zich suf aan nationaal en internationaal nieuws, heeft veel te veel (digitale) abonnementen op magazines en streamingdiensten en koopt meer boeken dan ze lezen kan. Heeft ook een guilty pleasure en dat is royal gossip. Wat ze ook heeft, is een duidelijke mening en die deelt ze onder andere via Nouveau. Meer weten? www.sylvia.nl 

Archief

2022
2021
2020
2019
2018
2017
More content below the advertising