“Zet ‘m eruit, schop ‘m de straat op, zijn kleren er achteraan en laat iedereen weten wat voor klootzak het is!” 

Het lijkt zo eenvoudig. Al helemaal als de vrouw in kwestie een opleiding heeft, een baan en een huis.

Hoe vaak ik het zelf niet gezegd heb? Met terugwerkende kracht schaam ik me nog steeds diep. Toch bleef ik het zelfs zeggen toen ik notabene zélf in zo’n ‘ongezonde relatie’ belandde. Niemand mocht iets weten. Zolang iedereen dacht dat ik die stoere vrouw was, bleef er in ieder geval íets van mij overeind. Dacht ik. Ondertussen werd ik geestelijk en fysiek mishandeld. Drie jaar lang. Zó lang duurde het voor ik de kracht en de moed in mezelf vond om eruit te stappen.

Gelukkig ligt dit al lang achter mij, maar kwijtraken doe je zoiets nooit en tegenwoordig spreek ik me er hardop over uit: Geweld tegen vrouwen. Daarom schreef  ik er vorige week ook over, en heb ik het met name over mishandeling binnen een relatie.

Ik doe dit omdat het me persoonlijk raakt. Omdat ik één van die vrouwen ben. Maar het ‘hardop uitspreken’, dat doe je niet zomaar. Aan wie vertel je dat iemand je terroriseert? Wie kun je vertrouwen? Je mond houden is het veiligst en het makkelijkst. Althans, dat denk je. Want, en dat is misschien wel het meest verneukeratieve, je verlegt je grenzen zo geleidelijk dat je het, zeker in het begin, niet eens in de gaten hebt. Ik sloot me niet thuis op, ik vroeg niet om hulp. Ik ging juist meer uit en werd nog ‘vrolijker en uitbundiger’ dan daarvoor. Dat had een groot voordeel: ‘buiten de deur’ was veiliger dan binnenshuis. Het ging bij mij namelijk niet om ‘een bekende’, maar om degene waar ik mee ‘samen’ was. Drie jaar waarin iedereen met hem wegliep want ‘o zo behulpzaam en sociaal’. En ik knikte en glimlachte.

Die eerste klap, dáár gaat het mis...
Waarom het was weet ik niet meer. Wat ik nog wel weet, is dat ik naar de slaapkamer liep en daar op de rand van het bed zat, mijn hand tegen mijn gloeiende wang, tranen brandend in mijn ogen. Verbijsterd. Lamgeslagen. Even later kwam hij naar me toe. Overlopend van spijt, tranen (die van het krokodillensoort, maar dat besefte ik toen nog niet) in zijn ogen en op zijn knieën voor me. Het zou echt nóóit meer gebeuren, en hij hield toch zoveel van mij en dat moest ik toch weten. Zijn hoofd in mijn schoot, lag mijn hand ineens op zijn haar en was ik degene die hém troostte. En dat was het begin van een ‘slippery slope’: een extreem gevaarlijke glijdende schaal.

Dom, dik, ongeliefd
Vanaf dat moment word je, beetje bij beetje, super subtiel, steeds meer gemanipuleerd. Want weet je wel dat je vrienden (zíjn vrienden) alleen maar met je omgaan omdat ze hem zo aardig vinden? Jij bent een vervelende betweter. Waarom ga je naar je moeder? Híj heeft je nodig. Je moet voor hém zorgen.
Hoe kan het dat er geen cola in huis is? En bám, daar komt een klap. Maar dat komt door jou, je haalt echt het bloed onder zijn nagels vandaan. Dat snap je toch wel? Je moet hem niet zo provoceren. Als je niet zo dom was, had je dat wel begrepen. Eigenlijk ben je gewoon debiel, maar hij zorgt wel voor je. En langzaam begin je te denken dat jij wel gek moet zijn dan.

Die ene laatste druppel
Maand na maand wordt het erger. Het laatste, meest urgente alarm, klinkt voor elke vrouw anders, en komt ook op een ander moment. Bij mij duurde het bijna drie jaar, op een zaterdagavond en toen was het ook echt over. Sloten vervangen, dagen binnengebleven. Daarna heel behoedzaam kleine beetjes vertellen aan een select kringetje. Mensen waar hij geen relatie mee had, zodat het veilig was.

Schuld en schaamte
Echt, alle vragen die buitenstaanders stellen, heb ik mezelf ook gesteld. Duizend keer. ‘Had ik niet beter dit of dat, had ik niet zus of zo?  Jarenlang. Maar achteraf is het altijd makkelijk praten. Als je er middenin zit, is het nét iets minder simpel.

Schijn bedriegt best vaak

Het is tegenwoordig een tikje gevaarlijk woord, maar ‘gemiddeld’ denken mensen van mij dat ik het allemaal helemaal voor elkaar heb. Altijd al. Zelfverzekerd, sterk, zelden verlegen om een weerwoord, vooraan met snedige reacties en bevoorrecht opgegroeid. Aan de buitenkant ziet het er inderdaad zo uit. Edoch: daar heb ik dan ook hard voor gewerkt, en om dat beeld in stand te houden, moest ik nog veel harder werken.

Maar je moet weten dat het ook vrouwen overkomt van wie je denkt: ‘O, die is zo sterk, die laat niet met zich sollen’. Veel vrouwen die sterk lijken, waar alles perfect lijkt te zijn, kunnen ook slachtoffer zijn van seksueel misbruik en huiselijk geweld.

Wees alert…

Let op je zus, dochter, buurvrouw, vriendin en klasgenootje. En als je gevoel zegt dat er iets niet goed zit, vraag dan door. Wees je ervan bewust dat ‘prima’ een heel makkelijk antwoord is, en soms ook heel misleidend.

Ben jij slachtoffer van geweld? Bel dan 0800-2000. In acute nood? Bel dan 112!

Alsjeblieft, praat, met je broer, zus, vriend of vriendin, met íemand, wie dan ook. Lucht je hart, hou vol en vraag om hulp. Je bent niet alleen…

Reacties (3)

jantinavanb@gmail.com
Joined15.12.2020
4/3 | 

Ik wil heer Bubuza bedanken voor het herstel van mijn huwelijk, mijn vrouw heeft een scheiding aangevraagd en ik kon niet anders dan dagelijks huilen omdat ik op het punt stond mijn familie te verliezen, ik smeekte haar, maar ze weigerde en zei dat ze een besluit had genomen. Ik sprak met mijn vriend om hulp en hij vertelde me hoe Lord Bubuza zijn huwelijk herstelde met zijn betovering na 2 jaar scheiding. Ik nam onmiddellijk contact op met Lord Bubuza via WhatsApp:: +1 505 569 0396. Ik vertelde hem mijn probleem en hij reageerde, ik deed precies wat Lord Bubuza me vertelde en ik ben erg blij dat na het volgen van Lord Bubuza instructie de scheiding werd geannuleerd. We leven nu gelukkig samen. Lord Bubuza is een god op aarde die problemen oplost met zijn betovering, Hij heeft het voor mij gedaan en hij kan jou ook helpen. Heb je hulp nodig ?? Neem contact met hem op via WhatsApp: +1 505 569 0396 of via e-mail:: lordbubuzamiraclework@hotmail.comIk wil heer Bubuza bedanken voor het herstel van mijn huwelijk, mijn vrouw heeft een scheiding aangevraagd en ik kon niet anders dan dagelijks huilen omdat ik op het punt stond mijn familie te verliezen, ik smeekte haar, maar ze weigerde en zei dat ze een besluit had genomen. Ik sprak met mijn vriend om hulp en hij vertelde me hoe Lord Bubuza zijn huwelijk herstelde met zijn betovering na 2 jaar scheiding. Ik nam onmiddellijk contact op met Lord Bubuza via WhatsApp:: +1 505 569 0396. Ik vertelde hem mijn probleem en hij reageerde, ik deed precies wat Lord Bubuza me vertelde en ik ben erg blij dat na het volgen van Lord Bubuza instructie de scheiding werd geannuleerd. We leven nu gelukkig samen. Lord Bubuza is een god op aarde die problemen oplost met zijn betovering, Hij heeft het voor mij gedaan en hij kan jou ook helpen. Heb je hulp nodig ?? Neem contact met hem op via WhatsApp: +1 505 569 0396 of via e-mail:: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

jantinavanb@gmail.com
Joined15.12.2020
5/3 | 

Ik wil heer Bubuza bedanken voor het herstel van mijn huwelijk, mijn vrouw heeft een scheiding aangevraagd en ik kon niet anders dan dagelijks huilen omdat ik op het punt stond mijn familie te verliezen, ik smeekte haar, maar ze weigerde en zei dat ze een besluit had genomen. Ik sprak met mijn vriend om hulp en hij vertelde me hoe Lord Bubuza zijn huwelijk herstelde met zijn betovering na 2 jaar scheiding. Ik nam onmiddellijk contact op met Lord Bubuza via WhatsApp:: +1 505 569 0396. Ik vertelde hem mijn probleem en hij reageerde, ik deed precies wat Lord Bubuza me vertelde en ik ben erg blij dat na het volgen van Lord Bubuza instructie de scheiding werd geannuleerd. We leven nu gelukkig samen. Lord Bubuza is een god op aarde die problemen oplost met zijn betovering, Hij heeft het voor mij gedaan en hij kan jou ook helpen. Heb je hulp nodig ?? Neem contact met hem op via WhatsApp: +1 505 569 0396 of via e-mail:: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

Marcie Olem
6/3 | 

Hallo vrienden, ik beschouw mezelf als een dame met een goed en zorgzaam hart van beroep, ik ben accountant. Ik ben meer dan 8 jaar getrouwd en heb twee kinderen. Mijn relatie met Peter, mijn man in het begin, was lief, romantisch en later werd het een nachtmerrie, omdat mijn man me bedroog en op zoek was naar een manier om snel te scheiden. we zijn drie maanden geleden uit elkaar gegaan en ik heb hem gesmeekt om naar huis te komen, maar ik boek geen vooruitgang. Ik hield zoveel van mijn man en ik wil hem niet kwijtraken aan een andere dame, ik had niets kunnen doen om hem pijn te doen of hem een ​​slecht gevoel over mij te geven. Ik wil gewoon dat hij naar huis komt om voor altijd van me te houden. Ik legde mijn situatie uit aan een vriend op het werk en zij stelde me voor aan een liefdesbetoverer genaamd Dr. huwelijk of verbroken relatie, ik geloofde en ik probeerde het, het werkte voor mij, ik stuur een e-mail naar Dr. AJAYI via zijn persoonlijke e-mail (drajayi1990@gmail.com) of zijn whatsapp OF Viber-nummer +2347084887094 .. Na een paar minuten antwoordde hij naar mijn mail, vertelde dr. Ajayi me dat hij me kon helpen mijn ex-liefde terug te brengen. Ik was erg blij deze man te vinden om me te helpen, ik volgde al zijn instructies zorgvuldig, stap voor stap. Ik deed alles zoals aangegeven. het begon voor mij te werken, want een paar uur later kreeg ik een telefoontje van mijn man. Ik was zo verrast en geschokt omdat hij me 3 maanden lang niet meer belde of sms'te. Nu spreek ik onmiddellijk een liefdesgebed uit met mijn man en hij kwam thuis om zijn excuses aan te bieden. Ik ben zo blij dat de liefdesbetovering positief werkt op mijn man in twee dagen bij zijn thuiskomst. Op dit moment zijn mijn man en ik gelukkiger dan ooit tevoren. Ik wil Dr. AJAYI, geweldige man, bedanken voor zijn uitzonderlijke talenten. In het begin was ik bang voor twijfel, maar ik probeer het en het werkt voor mij. Ik beveel Dr.AJAYI oprecht aan aan iedereen die op zoek is naar een verloren liefdesrelatie of liefdesbetovering op zoek naar de ware liefdevolle partner.

More content below the advertising

Sylvia (1973). Geboren in het Gooi, wonend en werkend in het Heuvelland van Zuid-Limburg. Getrouwd met de liefde van haar leven, voor wie ze tien jaar geleden naar het Limburgse is verhuisd. Hij is ondernemer met een bedrijf in het zuiden, dus verhuizen was voor hem geen optie. Op deze plek en op haar eigen website sylvia.nl vertelt ze over haar leven. Sylvia neemt zichzelf niet heel serieus en niet alle mensen begrijpen haar humor, wat regelmatig tot allerlei vermakelijke misverstanden leidt.

Archief

2020
2019
2018
2017

Instagram

More content below the advertising