Ongelooflijk maar waar: net wanneer ik denk dat Covid19 echt alleen maar ellende over ons uitstort, ontdek ik een paar positieve aspecten. In ieder geval voor mensen zoals ik: ronduit klef met mensen waar ik van hou, maar ook net zo ronduit afstandelijk met mensen waar ik minder mee heb. En met de realisatie dat we nu een ‘nieuwe etiquette’ hebben, stemt dat mij ineens best optimistisch voor de toekomst.

Want ja, er verandert veel, en lang niet alles ten goede, maar dat is des te meer reden om naar die fijne facetten te kijken.

Wat dacht je bijvoorbeeld van de ‘invention from hell’ die nu definitief verdwenen is? Ik heb het hier natuurlijk over die drie vermaledijde, maar tot een paar maanden geleden, onontkoombare, afschuwelijke ‘luchtzoenen’. Ik heb ooit een heel blog gewijd aan dit zwaar ongemakkelijke sociale verschijnsel.

Iets met baarden en snorren waar etensresten of druppels in hangen, mensen die een minuut eerder nog een sigaret in hun mond hadden, of - gruwel! - mensen met een vies, nat, bezweet gezicht. Even voor de goede orde: ik geef mijn eigen vent niet eens een knuffel wanneer hij is wezen hardlopen. Ga eerst maar douchen. En zo nog wat zoen-dingen waar ik een tíkje allergisch voor ben.

Het andere, net zo onaangename, is wanneer we voor het eerst kennismaken met iemand. Met name in de zakelijke sfeer, lijkt het geven van ‘een stevige hand’ tot hogere kunst verheven. Ik zweer het: ál die mensen hebben dezelfde ‘managementcursus’ gevolgd: “Sta stevig, je voeten wat breder dan je heupen, armen over elkaar, en neem rúimte in! En, het belangrijkste: geef een stévige hand!”. En dat doen al die aapjes dan dus ook braaf. Met als gevolg dat ik, met mijn trouwring om mijn rechter ringvinger, met enige regelmaat de pijn letterlijk verbijt en één keer, ik verzin het niet, een bloedende vinger had. Zó ‘stevig’ was die hand. Mijn vinger was kapotgesneden door de rand van mijn ring.

En wat dacht je van het andere uiterste? Een klef slap zweethandje. Wáár veeg je vervolgens je hand aan af? Met een jeans kan dat prima, maar wat als je een mooie zijden jurk aan hebt? Bovendien is het kunst dit een beetje subtiel te doen, anders is het wel heel onaardig voor de persoon tegenover je.

En, last but not least, omdat mensen nu dus veel minder in je ‘personal space’ komen, is de kans op blootstelling aan minder appetijtelijke lichaamsodeurs ineens een stuk kleiner. Voor al deze dingen geldt nu een heerlijk ‘thanks but no thanks’.

Ik ben iemand die niet bepaald blij wordt van mensen die ik niet goed ken, of niet mag, en die toch in mijn ‘persoonlijke ruimte’ komen. Lees: op minder dan 75 cm. Met dank aan corona heb ik nu het perfecte excuus om mensen op afstand te houden. Kom maar door met de ‘nieuwe etiquette’, ik ben er helemaal klaar voor!

Reacties (2)

paul fletcher
3/2 | 

Do you need an urgent loan? Have you been rejected by the banks or other lenders? don't worry anymore! this is an opportunity for you to get your required personal or business loan. James Wuncler lender currently offers the entire public an opportunity for financial freedom. she
offer all types of loans at an interest rate of 3% respectively, with a good or bad credit score and no early repayment penalty across the country and some other countries abroad ... I am a living witness, I just got a loan of € 40,000 from them, so I show my appreciation by recommending anyone who needs a loan to contact James Wuncler, a loan company. Below is the company's email address for more information and how to sign up. If you are interested in obtaining a loan, get in touch with them now quickly by email (jameswunclerloanfirm@gmail.com) and you can be sure to receive the required loan amount in full to you. please don't forget to mention my name as a reference,

WIlliam
4/2 | 

Hallo
Wij zijn professionele handelaren, die wekelijks aan forex en binair verdienen voor investeerders, zullen u graag alles meer vertellen over ons investeringsplatform waar u al vanaf $ 200 geld kunt investeren en wekelijks $ 2500 kunt verdienen, veel mensen hebben eerder geprofiteerd van dit investeringsaanbod en tijdens dit convid-19-virus, als u door dit coronavirus financiële problemen doormaakt en u hulp nodig hebt bij het betalen van rekeningen, kies dan gewoon een geschikt investeringsplan voor uzelf en begin wekelijks winst te maken

$ 500 om in 7 dagen $ 5.000 te verdienen
$ 1000 om in 7 dagen $ 10.000 te verdienen
$ 5000 om in 7 dagen $ 50000 te verdienen

Om uw investering te starten, neemt u contact op via WhatsApp: (+12166263236)
e-mail: carlose78910@gmail.com

More content below the advertising

Sylvia (1973). Geboren in het Gooi, wonend en werkend in het mooie Zuid-Limburgse Heuvelland. Daar is ze in 2007 naartoe ‘geëmigreerd’ voor de liefde van haar leven. Een ondernemer met zijn bedrijf in het zuiden, dus verhuizen was voor hem geen optie. Sylvia leest zich suf aan nationaal en internationaal nieuws, heeft veel te veel (digitale) abonnementen op magazines en streamingdiensten en koopt meer boeken dan ze lezen kan. Heeft ook een guilty pleasure en dat is royal gossip. Wat ze ook heeft, is een duidelijke mening en die deelt ze onder andere via Nouveau. Meer weten? www.sylvia.nl 

Archief

2022
2021
2020
2019
2018
2017
More content below the advertising