Vandaag is niet zomaar een woensdag. Vandaag is het 25 november en dat is de Internationale Dag Tegen Geweld Tegen Vrouwen.

Agressie tegen vrouwen. Het is zo immens groot, zo onvoorstelbaar veel, en zo afschuwelijk dat de Verenigde Naties er een speciale dag voor hebben uitgeroepen. Of ‘voor’... eigenlijk natuurlijk ‘tegen’. Want geweld, of het nu verbaal is of fysiek, doet pijn. Jarenlang. We willen toch allemaal dat dit stopt?

Een paar harde koude cijfers

Elk jaar worden wereldwijd 50.000 vrouwen vermoord door een partner of familielid. Dat zijn 140 vrouwen per dag (!). Internationaal worden honderden vrouwen vermist. Sinds corona neemt dit aantal hand over hand toe.

Geweld in Nederland

In Nederland heeft 1 op de 5 vrouwen te maken met partnergeweld. Dat betekent dat iedereen die dit leest, vrouwen kent die slachtoffer zijn van geweld. Ie-der-een. Dus jij ook.

Elke dag worden vijf aangiften van verkrachting gedaan en elk jaar worden meer dan 40 vrouwen vermoord door hun (ex-)partner.

Agressie tegen vrouwen komt al voor zolang we geschiedenis kennen. In het ene land openlijker dan het andere, misschien ook meer en/of vaker dan in het andere, maar linksom of rechtsom: het moet stoppen.

Het thema van 2020

Vandaar het thema van dit jaar: #Melden. Omdat het overgrote deel van de vrouwen dat zelf niet doet. Deels uit angst én deels omdat heel veel vrouwen niet weten wáár. Want bij wie kun je veilig terecht? Daar is nu een speciale website voor Geweld Tegen Vrouwen Melden.

Bewustwording én handelen moeten in ons systeem komen. Als we samen alert zijn op signalen van geweld, kunnen we sneller ingrijpen. Want het stopt, helaas, nooit vanzelf.

En misschien wel het allerbelangrijkste...

Preventie. Alles begint bij onze opvoeding. Statistieken tonen al decennialang aan dat het gros van de daders man is, en het gros van de slachtoffers vrouw.

Natuurlijk neemt dit niet weg dat het andersom ook voorkomt, en ‘uiteraard’ ook binnen homoseksuele relaties. Iedereen moet van jongs af aan leren dat geweld, in welke vorm dan ook, niet oké is.

Help mee!

Helpen kan op diverse manieren, maar het makkelijkste, en eerlijk gezegd, eigenlijk wel het minste wat je kunt doen, is de petitie tekenen

De wereld oranje kleuren

Net als vorig jaar hebben de Verenigde Naties ook nu alle gemeenten gevraagd mee te doen aan de ‘Orange the World’ campagne door een gebouw, brug, fontein, standbeeld of ander object uit te lichten, in de kleur oranje. Daarmee laten gemeenten hun steun zien én het is een belangrijke bijdrage aan het bespreekbaar maken. Als we het taboe wegnemen, kunnen meer slachtoffers hulp vragen, én krijgen.

Geweld is niet gebonden aan een plek of situatie, en daarom heeft Orange the World in Nederland ook niet op één plek plaats, maar de komende zestien dagen verdeeld over het land.

Ben jij slachtoffer van geweld? Bel dan 0800-2000. In acute nood? Bel dan 112!

Reacties (1)

BERRY CASTLE
2/1 | 

Hallo allemaal, Bent u op zoek naar een professionele handelaar, forex en binaire manager die u zal helpen bij het verhandelen en beheren van uw account met een goede en enorme winst in ruil daarvoor. u kunt contact opnemen met MR. CARLOS ELLISON voor je investeringsplan, want hij hielp me 12.000 usd te verdienen met kleine investeringsfondsen. Carlos Ellison, u bent de beste handelaar die ik kan aanbevelen aan iedereen die wil investeren en handelen met een echte handelaar, hij helpt ook bij het terugvorderen van verliesfondsen ... u kunt contact met hem opnemen via zijn e-mail:
carlose78910@gmail.com
Via whatsapp: (+12166263236)
Via Telegram: +12166263236

Ik raad je aan niet te aarzelen. Hij is geweldig.

More content below the advertising

Sylvia (1973). Geboren in het Gooi, wonend en werkend in het mooie Zuid-Limburgse Heuvelland. Daar is ze in 2007 naartoe ‘geëmigreerd’ voor de liefde van haar leven. Een ondernemer met zijn bedrijf in het zuiden, dus verhuizen was voor hem geen optie. Sylvia leest zich suf aan nationaal en internationaal nieuws, heeft veel te veel (digitale) abonnementen op magazines en streamingdiensten en koopt meer boeken dan ze lezen kan. Heeft ook een guilty pleasure en dat is royal gossip. Wat ze ook heeft, is een duidelijke mening en die deelt ze onder andere via Nouveau. Meer weten? www.sylvia.nl 

Archief

2021
2020
2019
2018
2017

Instagram

More content below the advertising